Šareni materijal-šta od njega da sašijem ?

siju i miju

Poznat
Poruka
8.157
Zdravo devojke ,

Kupila sam jedan kavlitetan šareni materijal,ali ne znam šta da sašijem od njega.Ne bih haljinu,jer mislim da je mnogo jaka kombinacija boja i da bi me ljudi gledali sa kilometar ipo.

Da li da sašijem neku bluzu,tuniku,ali kakvu ? dajte neki predlog ako imate sličicu.
Ili da sašijem samo šorc kratak,gore mogu zelenu ili ciklama bluzicu da nosim,
ili neku suknjicu? mada mi ostaje materijala,mogu da sašijem i torbu(koju bi postavila sa jakom osnovom da bi imala formu) a da stavim ručke od zelenog materijala ili kože,skaja(ali onda mi glupo da imam šorc i torbu istog dezena).
Šta u stvari ja da sašijem od ovog materijala,evo slike.
Bila bih vam vrlo zahvalna,samo mislim da ovaj materijal nije za haljinu,bar se ja ne bih osećala dobro u njij.Jedino da je baš,baš kratka,ali ne nosim tako kratke haljine :(
uvKnd.jpg

eve ja :mrgreen: ..prvo pa mushko. :lol: ,kad vec niko nije odg. :)

Pa ovako, ja npr. volem da vidim taj neki gypsy look na djevojkama, pa bih ti preporucio da izguglas sve sto baca na gypsy fashion..
Recimo, jedan manji dio materijala ostavis za neku maramu, esarpu, sal.. oko glave ili vrata.. mozes nadjes inpiraciju i u 60's

evo ovde: http://smithousebgmyblog.blogspot.co.at/2011/05/maramaesarpapashminasal.html

i drugi veci dio, za sorc, suknjicu neku do koljena.. kao npr. na ovoj djevojci:
145030050470317300_xedrEw3j_b.jpg
svidja mi se i ovo
7937553-red-hair-woman-in-fashion-gypsy-style-clothes.jpg

i neku svjetliju majicu, bluzu izmedju..

Ili ako se odlucis ipak na jednodijelnu varijantu, onda recimo ovako nesto:
http://3.***************/_N7FiXwKHEhs/TIjynUYX45I/AAAAAAAAE8c/CLFsBvfT8dA/s640/gypsy+fashion+3.jpg

..haljinu bez naramenica, i obavezno neki detalj oko struka, kais, traka..! ;) Licno dopada mi se kad vidim na djevojkama one siroke,i na ovaj tamniji materijal mislim da bi odgovarao neki braon-kozni kais (u boji kose), ali moze i ovi uski kao na prethodnoj fotki gore

http://3.***************/-FA1OZrv2cJk/TiEcgYa3T2I/AAAAAAAAJfg/LrGDr62pFQU/s640/bohemian+fashion+-+fashion+-+bohemian+-+gypsy+-+ikat+-+fabric+-+turquoise+via+pinterest.jpg

+ neka ogrlica

Znaci za Spring 2013: ako imas lijepo izvajana, istaknuta ramena i vrat onda varijanta br.2, ako vise potenciras izgled nogu onda br.1.. ; )

e sad, ne znam da li je ovo tvoja slicica u profilu, ali uz ovu boju materijala ide i neka svjetlija boja kose, ako mozda se odlucis na kraju za tu neku maramu, ali ja bih ti preporucio da obavezno odvojis makar najmanji dio za takvo nesto (ili esarpa, sal, veo..), koje mozes onda da nosis u vise kombinacija tokom citave god.

Eto, nadam se da sam od pomoci, bejah malo dokon :) ..i naravno samo u slucaju ako neko smatra da imam ukusa za takvo nesto.. :lol:

Divan si !
195c.gif

Nisam očekivala odgovor od muškarca ! A to za ešarpu ili maramu je odlična ideja !
Samo znam da ne bih mogla da nosim haljinu(treba da budu manji komadi odeće kada su takvi materijali u pitanju).
Uvek mi se čini da to izgledao kao cirkus kolorado.
Efektan,jak dezen(mislim šaren) ili materijal jakih boja,meni ne ide nikako da sve bude u tome.Nego samo manji komad odeće.

Mislim da ću napraviti neku tuniku,stavljam akcenat na gornji deo tela,bistu,skrećem pažnju na lice,
a ne na noge ili cipele,japanke,papuče :)

Da li se ti baviš modom ? baš sam iznenadjena.I hvala ti puno :) Mislila sam da mi niko neće odgovoriti.

ja bih od ovoga definitvno sašila haljinu :D
ali ja volim takve upadljive stvari da nosim...nakit mi je sveden uglavnom i detalja baš i nemam-sama sam sebi detalj:malav:

elem, po opisu sam očekivala nešto bogznakako šareno
ovo meni uopšte nije šareniš, već floral print u krupnijoj varijanti
šarene su prve dve sličice koje je okačio gorštak:P

ne znam kako si građena ni koliko imaš godina, pa ne bih mogla da dam predlog

moj izbor bi bio ili haljina(opet ne znam kakav je kvalitet materijal, tkanje, elastičnost, kako pada, itd) ili suknja :)

majcezmajce,hvala na odgovoru.

Materijal je tezak,ima dobar pad,prirodan je .sto znaci da i jeste najbolje da se sasije nesto gde ce njegova lepota doci do izrazaja,a to je haljina ili leprsava tunika.

Sve je to stvar ukusa,ja na primer ne bih nikada mogla da se obucem od glave do pete u crvenu boju,to mi je prejako,kao i ova kombinacija boja,jake boje na crnoj osnovi.
Ipak sam odlucila da sasijem tuniku sa sirim rukavima,duzina rukava malo iznad lakta,gore cu neki karner da stavim,videcu jos kako cu i sta cu,ostaje mi za sorc i esarpu .to cu sve posebno da nosim,tj corc i esarpu u kombinaciji.
videces slike,stavicu na nasu zajednicku temu :sanke:
U svakom slucaju hvala na odgovoru.

Da li se ti baviš modom ? baš sam iznenadjena.I hvala ti puno :) Mislila sam da mi niko neće odgovoriti.

Obicno se u meni nesto nakostrijesi kad mi kazu da sam divan. :) ,sala ;) drago mi je ako ti je bilo sta sinulo poslije svega.
Ne, ne bavim se modom, samo vjerujem da imam osjecaja i mjeru za lijepo, i istrenirano oko.. :P

A sad, sta god odlucila, haljinu, tuniku, bluzu... dajem jos prijedlog da to bude siri okovratnik.. Samo, sad sam vec vrlo subjektivan, jer naime imam fetis na devojacki vrat... :rumenko::mrgreen:

Salim se naravno, na kraju ti najbolje znas, a ja se samo nadam da sam ti iole pomogao za bilo kakvu ideju.. :)

pozzz

Obicno se u meni nesto nakostrijesi kad mi kazu da sam divan. :) ,sala ;) drago mi je ako ti je bilo sta sinulo poslije svega.
Ne, ne bavim se modom, samo vjerujem da imam osjecaja i mjeru za lijepo, i istrenirano oko.. :P

A sad, sta god odlucila, haljinu, tuniku, bluzu... dajem jos prijedlog da to bude siri okovratnik.. Samo, sad sam vec vrlo subjektivan, jer naime imam fetis na devojacki vrat... :rumenko::mrgreen:

Salim se naravno, na kraju ti najbolje znas, a ja se samo nadam da sam ti iole pomogao za bilo kakvu ideju.. :)

pozzz
:) hvala.Pa i bilo bi glupo da od ovog materijala sašijem košulju sa ruskom kragnom. :sanke:
A da imaš smisao za modu ili ošto oko-imaš.
Verujm da bi dobro znao da oceniš modne fotke.

Back