Sarajlije traže Batmana za gradonačelnika

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.567
U srijedu je na internet stranci www.market.ba, objavljen sljedeći oglas:

„Građani Sarajeva, raspisuju oglas za radno mjesto: Batmana, 1 izvršilac sa iskustvom. Oglas za posao raspisan na internet oglasniku Market.ba raspisuje se zbog sve učestalijih pucnjava, ranjavanja, ubistava i bacanja bombi koje su od Sarajeva stvorile nesigurno mjesto za život. Zbog nezainteresovanosti struktura čiji je posao da ovaj problem riješe, građani grada su primorani zaštitu tražiti na drugi način.“

Za zainteresovane se preciziraju i uslovi za prijem u radni odnos. Kako se navodi u oglasu, od kandidata se očekuje:

"Tri do pet godina iskustva u obavljanju poslova sličnih Batmanovim, minimalno VSS bilo kojeg smjera, nužno poznavanje borilačkih vještina, tačnost i odgovornost, dobro sakrivanje identiteta, loše pregovaračke vještine i vlastito vozilo".

Potencijalnom gradonačelniku se nudi:

"Velika stopa kriminala, redovna primanja prema učinku,stalni radni odnos, mogućnost zaposlenja brata, rođaka ili prijatelja od kandidata kao Robina".

Opis poslova uključuje:

"Suzbijanje kriminala na ulicama, pomoć građanima u nevolji, sprječavanje pljački ubistava i sl., kontroliranje svih općina Kantona Sarajevo i redoviti obilasci terena".

Građani Sarajeva koji su komentarisali ovu "ponudu" za posao, uglavnom konstatuju da im Batmen "definitivno treba", čak i više njih, ali je bilo i teških pesimista:

"Teško. Ne može nama niko živ pomoći, bogami".
Autor / izvor: RSE

betmen%20gradonacelnik.jpg


http://www.sumadijapress.com/index-p131-ni12360-c131.html
 

Back
Top