Sarajevo turska pokrajina

Moja Republika

Domaćin
Poruka
3.671
Erdogan: Čuje se kao nekada "Dolaze Turci"

13 Avgust 2012 09:16

Vodimo politiku koja paralelno brine o situaciji u Damasku, Gazzi i Sarajevu, Hakkariju i Arakanu, Kabulu i Diyarbakiru, Trabzonu i Cankiriju.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan prisustvovao je iftaru u organizaciji udruženja Grupa istanbulskog prijateljstva. Premijer Erdogan osvrnuo se na nekoliko aktuelnih tema među kojima i na vanjsku politiku Turske.

"Govore mi da se ne brinem za dešavanja u Arakanu, već da se više bavim situacijom u Hakkariju. Međutim, kada je naša delegacija na čelu sa ministrom Davutogluom, skupa sa mojom suprugom i kćerkom posjetila Arakan čule su se riječi 'Dolaze Turci'. Ove riječi 'Dolaze Turci' su se čule i davno u historiji.

Ako će se tamošnji narod obradovati dolaskom Turaka onda se naši sunarodnjaci trebaju zapitati da li to ipak nešto znači", izjavio je Erdogan.

U svome obraćanju Erdogan se dotakao i Sirije.

"Dalje mi govore pusti Damask misli na Šemidinli, pusti Arakan misli na Hakkari. Takođe govore da pustim dešavanja u Gazzi, Sarajevu, Kabulu, da se više interesujem za stanje u Diyarbakiru, Cankiriju, Trabzonu... Ali zahvaljujući Bogu mi smo uspjeli povezati ono što smo u prošlosti imali, 81 državnu pokrajinu.Brinut ćemo se i o njima i o Turskoj. Za to uopće ne treba brinuti. Mi vodimo politiku koja paralelno brine o situaciji u Šemidinliju, Damasku, Gazzi i Sarajevu, Hakkariju i Arakanu, Kabulu i Diyarbakiru, Trabzonu i Cankiriju".

U svome govoru Erdogan je naglasio da će naredne tri godine biti ključne za uticaj vanjske politike Turske.

I onda kazu da nisu Turci :hahaha: tj. Poturice
Samo tako naprijed, otvorenih karata. Dobicete svoju 24% pokrajinu. :worth:

Agencija Anadolija :hahaha:
http://www.aa.com.tr/ba/vijesti/72564--erdogan-cuje-se-kao-nekada-quot-dolaze-turci-quot
 
Odgovor iz RS

Васић: Ердоганова политика опасних намјера

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић сматра да Република Српска треба да покрене механизме одбране од ставова и намјера премијера Турске Реџепа Ердогана који је, говорећи о бившим турским покрајинама о којима брине та држава, поменуо и Сарајево.

13:44 | 13/08/2012

„Република Српска треба да покрене механизме одбране од оваквих ставова и намјера, прије свега креирањем политике самосталности у оквиру Дејтонског споразума, али и трасирањем општег српског националног интереса“, рекао је Васић Срни.
Васић је истакао да је јасно да приватни аранжмани сарајевског политичког круга, којег у случају Турске предводи Бакир Изетбеговић, дају резултате и у укључивању Сарајева у бивше „државне покрајине Турске“, као што је јасно да све што Република Српска буде урадила за БиХ може значити само „пуњење турског бунара“.
Он је напоменуо да је Ердоган, говоривши на једном ифтару у организацији Групе истанбулског пријатељства, открио суморне намјере и циљеве политике Турске.

:ok:
 
ne grade turci dzhamije po muslimanskom delu muha pfederacije nego oni naftni sheici sa po 30 zhena iz arabije

e sad jedino ako su sklopili neki tajni savez, sheici da grade dzhamije a turci... shta je napravljeno u muha pfederaciji osim dzhamija?
 
Turski premijer Redžep Tajip Erdogan smatra Bosnu i Hercegovinu provincijom njegove države i navodi da je ona veoma aktuelna tema spoljne politike njegove vlade.

- Govore da pustim zbivanja u Sarajevu, Gazi, Sarajevu, Kabulu, da se više interesujem za stanje u gradovima koji se nalaze u okviru Turske. Ali, zahvaljujući Bogu, mi smo povezali ono što smo u prošlosti imali – 81 državnu pokrajinu. Brinućemo se i o njima i o Turskoj. Za to uopšte ne treba brinuti. Mi vodimo politiku koja paralelno brine o situaciji u Šemidinliju, Damasku, Gazi i Sarajevu, Hakariju i Arakanu, Kabulu i Dijarbakiru, Trabzonu i Cankiriju – rekao je Erdogan.

On je takođe ocenio da će naredne tri godine biti ključne za uticaj spoljne politike Turske sa svojim regionalnim susedima.

http://www.telegraf.rs/vesti/299507-premijer-turske-bosna-je-turska-provincija

ovo je Turska?
 
Neka Zaludjeni Srbi Islamske Veroispovesti rade sa svojih 19% Bosne sta hoce. :lol:

Salu na stranu, Turci su pametan narod. Nadam se da ce znati da stanu sa ovakvom politikom dok se ne uvuku previse. Mali su oni igraci za takve ambicije. Bolje da oni razvijaju svoju lepu, veliku i prostranu drzavu i brinu o svojim potcinjenim Kurdima, a velike igre neka ostave velikim igracima.
 
Ma pale ih, i taj im premijer paljevina i podeljeni su oko njega posto on forsira religiju i bazira sve na tome, a Turska je uglavnom sekularna i zaostavstina Ataturka koga vise niko ne pominje ... Cak ni u Srbiji kad prave emisije o Turskoj....
 
Neka Zaludjeni Srbi Islamske Veroispovesti rade sa svojih 19% Bosne sta hoce. :lol:

Salu na stranu, Turci su pametan narod. Nadam se da ce znati da stanu sa ovakvom politikom dok se ne uvuku previse. Mali su oni igraci za takve ambicije. Bolje da oni razvijaju svoju lepu, veliku i prostranu drzavu i brinu o svojim potcinjenim Kurdima, a velike igre neka ostave velikim igracima.

Па да, за такво нешто, односно бригу о ко зна колико других земаља, потребо је да буду светска а не регионална сила као што су сад.
 

Back
Top