Сарајево отворено пружа подршку терористима из Хамаса

Гамбино

Veoma poznat
Poruka
14.212
Ауторска тема ---------
Као што видимо Сарајево и муслимански део Федерације отворено подржава исламски тероризам који спроводи палестински Хамас.
Време је да међународна заједница уведе санкције Сарајеву, јер они причају они што мисле албански муслимани са КиМ.

Пуна подршка држави Израел у борби против исламског тероризма.
Свака част и израелској амбасадорки која је осудила понашање босанских муслимана.

Амбасадор Израела у Босни и Херцеговини реаговао на митинг подршке Палестини: Зашто нисте осудили Хамас​

РЕГИОН Аутор: Бета 22. окт 2023 19:03 47 коментара

Објави :​

1697994176-Tan2023-10-2214342392_5-750x500.jpg
Тањуг/АП Фото/Армин Дургут
Галит Пелег, амбасадор Израела у БиХ са сједиштем у Тирани, реаговао је на говор градоначелнице Сарајева Бењамине Карић (СДП) на данашњем скупу подршке Палестини, упитавши је зашто није осудила Хамас.

Ако подржавате Палестинце, зашто не осудите Хамас?“, упитала је израелска амбасадорка на свом профилу на друштвеној мрежи Кс, означивши градоначелника Сарајева.


Она је такође навела да је „Хамас починио масакр у Израелу, а затим користи Палестинце у Гази као живи штит“.
Према њеним речима, „Хамасове ракете испаљене на Израел пале су у Гази, убијајући Палестинце, укључујући болницу Ал Ахли“.
У Сарајеву и Тузли данас су одржани скупови подршке народу Палестине, на којима се окупило више хиљада људи, а градоначелница Сарајева Бењамина Карић је у свом обраћању навела да је град „увијек био на правој страни историје и борио се за правда и истина“.

https://n1info.rs/region/ambasadork...-podrske-palestini-zasto-niste-osudili-hamas/


Сваки муслиман на Балкану подржава Хамас и сваки муслиман је против Израела ... да се не лажемо. Поштујем босанске муслимане што то не крију, попут Албанаца.
 
Ajd' oni, to još i razumem, ali nije mi jasno zašto i zabrinjavajući broj Srba podržava teroriste iz Hamasa.
Па то је углавном идеолошки мотивисано. Имаш комунисте који су деценијама преко Тита подржавали несврстане и ту Палестину, а имаш и фашисте и тај десни сектор који су наследили ту Хитлерову мржњу (као и планетарну мржњу свих антиглобалиста) према Јеврејима, па по дифолту бране Палестину.
Онда имаш и ове грађанисте који из неких својих разлога их подржавају, јер су сличнији комунистима.
 

Увредљиве реакције сарајевских политичара у циљу буђења антисемитских осећања“​

У осврту Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица о кризи у Гази и поновној појави антисемитизма у Босни и Херцеговини указује се да је и прије избијања рата између Хамаса и Израела, редовно се биљеже докази о видљивом порасту готово ноншалантног антисемитизма, а Хамасов напад на Израел покренуо је нови талас антисемитизма у дијеловима Босне и Херцеговине насељеним муслиманима.

Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица (фото: рцирз.орг)
- У јануару ове године вандали су нацртали кукасти крст на амблему Привредне коморе Израела у Сарајеву. Осуђујући инцидент, председник организације Амир Грос Камири објавио је саопштење у којем се наводи да су „недавни злочин из мржње и слике нацистичких симбола изнад заставе јеврејске државе дубоко забрињавајући и служе као упозорење...“.
У мају 2023. године, на основношколској екскурзији током које је организован обилазак хришћанских, јеврејских и муслиманских богомоља у сарајевској општини Стари Град, један број ученика није ушао у јеврејску синагогу јер су им „родитељи забранили тако."
У јуну 2023. године отказан је покушај обиљежавања Дана државности Израела у Сарајеву. Организатори догађаја, Израелска привредна комора у БиХ и нерезидентни израелски амбасадор у БиХ Галит Пелег, отказали су догађај након што је градоначелник Сарајева Бењамина Карић одбио да сарајевску Вијећницу освијетли бојама израелску заставу, јер, како је рекла, није хтела да „увреди осећања грађана Сарајева” – наводи се у тексту.
Можда најупечатљивији излив антиизраелског и антисемитског расположења у БиХ последњих месеци, додаје се у тексту, догодио се на демонстрацијама подршке Хамасу/Палестини у Сарајеву 22. октобра, где се окупило неколико хиљада људи, где су присутни махали У маси су биле видљиве заставе ИСИЛ-а.а, Палестине и такозване „Армије БиХ“, те бројни транспаренти антисемитског садржаја.
У ревији се оцењује да је чак и сарајевском медијском естаблишменту постало готово немогуће да игнорише пораст антисемитизма међу муслиманима у Босни и Херцеговини.
– На примјер, 26. октобра 2023. године, након што је свечаност годишњице Кристалне ноћи у Сарајеву морала бити отказана из сигурносних разлога, сарајевски Дневни аваз објавио је текст под насловом који тврди: „Сарајевски Јевреји у страху – невиђен ниво антисемитизма присутна у Босни и Херцеговини“, подсјећа се у тексту.
Хамасов напад на Израел 7. октобра покренуо је нови талас антисемитизма у деловима Босне и Херцеговине насељеним муслиманима, наводи се у прегледу, а сарајевски званичници су пажљиво одмеравали свој одговор на актуелну кризу, покушавајући да не критикују Хамас, већ Израел.
На примјер, градоначелник Сарајева Бењамина Карић, увијек пазећи да не увриједи муслимански сензибилитет у граду, јавно је осудио чињеницу да је „лицемјерно осуђивати само напад Хамаса на Израел, а не осуђивати све што се прије тога дешавало. "
Реагујући на њене нејасноће и нејасноће, израелски амбасадор Пелег је на платформи Кс упитао Карића: „Ако подржавате Палестинце, зашто не осудите Хамас“, подсећа се у ревији.
Директнији примјер антиизраелског жара, који је евидентан у Сарајеву, наводи се у тексту, био је коментар Златана Бегића, колеге Жељка Комшића („хрватског“ члана Предсједништва БиХ који је добио 95 одсто гласова муслимана). ), који је у посту на платформи написао: Пред целим светом терористичка израелска влада спроводи геноцид над народом Палестине САД, Велика Британија, Француска, Немачка и други, да ли сте свесни да сте само крив као Израел?".
Међутим, истиче се у тексту, чак је и њега надмашио сам Комшић, који је у јавности и дипломатији имао готово незамисливу размјену мишљења са израелским амбасадором Пелегом.
– Након што је Комшић у једном интервјуу рекао да се напад Хамаса на Израел мора посматрати „у контексту“, Пелег му је одговорио питањем: „У ком контексту, господине Комшићу? У контексту ИСИЛ-а? У контексту Аушвица? Који контекст даје легитимитет мучењу?" мале деце? Да киднапују баке? Да убијају бебе у њиховим креветима?" Комшић је на то, чак и њему несвојственом жестином, одговорио тако што је израелског амбасадора назвао „злонамерном, изманипулисаном лажљивом будалом“ – истиче се у осврту.
Даље се подсећа да се нападу на израелског амбасадора придружио и Ријад Ахметовић, председник Омладинског форума Круг 99, који је рекао: „Нећемо осуђивати Хамас јер сте ви терористи!... Израел је творевина заснована на окупацији! и геноцид, и зато вас осуђујемо." .
- Увредљива и понижавајућа природа реакција ових сарајевских политичара није случајна. Они су намерно усмерени да изазову латентна антисемитска осећања многих својих бирача – наводи се у прегледу.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=532795
 

Амбасадор Израела у БиХ: Срамота је да се Јевреји у Сарајеву боје у свом граду​Амбасадор Израела у БиХ Галит Пелег рекао је да је срамота да се Јевреји у Сарајеву плаше у сопственом граду, упитавши „где је сада тај европски Јерусалим?“.
- Срамотно је да се Јеврејин боји у његовом граду - рече Пелег, па настави:
- Када сам први пут срео градоначелницу Сарајева (Бењамина Карић), рекла ми је да је Сарајево европски Јерусалим. Где је сада тај Јерусалим? Гдје су права грађана БиХ који стотинама година доносе само поштовање Сарајеву и БиХ? Сада им се прети, јер су људи емотивни због онога што се дешава у Гази, а имају погрешне информације – рекао је Пелег.
Она је додала да јој је "заиста жао када види шта се дешава у Сарајеву", истичући да ће слика која је послата у свијет имати посљедице.
- Пре свега, био сам шокиран када сам видео заставе ИСИЛ-а - рекао је Галит.

На њене ријечи реаговао је министар иностраних послова БиХ Елмедин Конаковић.
Рекао јој је да престане да напада Сарајево и његове политичаре који се с њом не слажу.
– Господину Комшићу сте рекли да 'штити терористе', а он је напад Хамаса јавно назвао терористичким. Напали сте градоначелника Карића изношењем тезе да у „радикализованом“ Сарајеву чак кажете да постоји „подршка неких бх. политичара Хамасу“. Ништа од онога што сте навели није тачно - рекао је Конаковић.
Он је истакао да је она раније покушавала да креира наративе о радикализму у БиХ, посебно исламском у вријеме исламофобије.
- Али племенитом и храбром народу који то није немогуће је наметнути наратив радикала - рекао је Конаковић, па наставио:
- Истина је и да сви јасно кажемо да појединачне акције Хамаса не могу и не смеју бити алиби за убијање деце и цивила, за нападе на болнице и зграде, за заустављање снабдевања водом и струјом, за злочине које смо сада. виђање у Гази, које по наређењу ваших власти спроводе припадници ваше војске – рекао је Конаковић.
Како је додао, „само због жртава Холокауста то не дозволите у неком другом музеју, у коме ће бити слике страдања народа Палестине, слике деце са исписаним именима на рукама, порушене болнице. и верски објекти, на другој страни. где висе слике насилника, слике вашег руководства, војног и цивилног.
- Ако имате храбрости и снаге, зауставите нападе на Газу и убијање цивила. Не носите са собом трајни маркер који никада неће бити избрисан и немојте завршити на погрешној страни неких нових музеја. За наше претке, за децу Палестине, за свет какав желимо. Не дирајте моје Сарајево и моју Босну и Херцеговину – закључио је Конаковић.

https://borba.me/ambasadorka-izraela-u-bih-sramota-je-da-se-jevreji-u-sarajevu-plase-u-svom-gradu/
 

Сарајево је моноетнички, муслимански град​


677z381_677z381_677z381_Sarajevo-Bascarsija-Foto-M.jpg

(Фото М. Кременовић)
Савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица истакао је да је Сарајево данас дефинитивно једнонационални, муслимански град, те да је лажни наратив овдашњих политичара и медија који се буквално свакодневно утркују да свима држе лекције о тобожњим мултикултурализам и космополитски живот, узалудан је и бесмислен.
"Социјалистичка бајка под називом 'заједница и суживот' срушила се као мехур од сапунице почетком деведесетих година прошлог века, а то је реалност коју већ деценијама гледамо у Сарајеву, из којег је протерано више од 150.000 Срба. Нажалост, данас је то обична исламска четврт у срцу Балкана коју још можемо да видимо само у арапским земљама.Томе у прилог говоре и називи улица, школа, као и обичаји донети са других континената, који не одговарају некадашњем Сарајеву. , који жели да буде главни град Босне и Херцеговине, нити ово поднебље“, рекао је Бјелица.


Док градоначелник Сарајева Бењамина Карић и бошњачки политичари тврде да је Сарајево град отворен за људе свих нација и националности и да је, како кажу, европски Јерусалим, Бјелица истиче да слике и поруке послате из ове исламске четврти показују нешто потпуно другачији.
„Како то да „европском Јерусалиму“ и Карићу не сметају окупљања подршке терористичким организацијама, ратне и ИСИЛ заставе које се вијоре у Сарајеву, напротив подржавају их, а смета им нпр. српског певача? Како то да неко коме су пуна уста мултиетичности то што су Срби, Хрвати, Јевреји и други народи који су градили Сарајево сада сведени на ниво статистичке грешке није проблем", упитала је Бијелица. .
Он је нагласио да се Сарајево више не може лажно китити епитетом мултиетничности и наметати га као примјер другима, јер мултиетничност није џамија, синагога, црква, катедрала, већ људи који тамо живе. .


„Ко зна да чита између редова види да је све то само представа, презентација, декорација, а шта је иза брда најбоље се види по томе што је један од функционера СДА и члан тзв. -званог Армије БиХ Шериф Патковић ставља се на располагање терористичкој организацији Хамас.Ово је права слика и ситуација данашњих 'грађана' Сарајева, што ни не смета Бењамину и другим политичарима у ФБиХ који само понављајте флоскуле о отворености и мултиетичности“, рекао је Бјелица у изјави Срни.
Он је рекао да су Република Српска и српски народ, нажалост, осјетили све недаће и злочине које носе они који машу тим заставама, али и Европа и свијет.
„Међутим, тада су сви били и глуви и слепи, јер се за њих радило о неким тамошњим Србима, православцима. Крајње је време да ова иста Европа и њени званичници коначно скину ружичасте наочаре и погледају истину у очи, јер ће тада видјети Сарајево и још један ентитет онаквим какви заиста јесу – центар ислама и легло терориста који живе слободно у својим заједницама, државама унутар државе, по својим законима и правилима“, рекао је Бјелица.
За разлику од Сарајева и ФБиХ, истиче Бјелица, у Републици Српској се живи живот отворености, сарадње и дијалога са јасном жељом да се коначно почне радити и градити за добробит свих у БиХ, да се поштује Дејтонски мировни споразум и дејтонска БиХ. , али пошто политички представници бошњачког народа само долазе са отровним стрелама са јасном намјером стварања унитарне БиХ.


https://www.politika.rs/sr/clanak/580972/Sarajevo-je-monoetnicki-muslimanski-grad

Мултиетнички само са туристима који долазе и одлазе.
 
Ma ne, eto podržavaću ubice djece iz Izraela, fuj i oni i svi koji ih podržavaju!!!

20e4dd53d061c272cb40ae9e938aa1cb.png


Израел је много мањи проблем у поређењу са исламистима, који су дехуманизовани, а то знамо и из ратова 90их.
 

Ратни комадант тзв. армије БиХ

Бошњачки градски одборник Шериф Патковић ставља се на располагање Хамасу и добија аплауз. „Хамас је формиран од Муслиманске браће, баш као и наши млади муслимани.''

''Млади из Европе су долазили да се дрогирају тамо''.

Он отворено легитимише клање младих на израелском музичком фестивалу. Све то толерише Бошњачка странка СДА која је тамо добила највише гласова на прошлим изборима.
 

"Хамас је настао из Муслиманске браће, као и наши Млади муслимани. У кибуцима су нашли глобалистичке вредности: журку са пуно дроге. А онда се родитељи из неких земаља жале: шта су они, где су им деца", Шериф Патковић, градски вијећник СДА у Зеници.
 
Mene što se tiče, nakon 4000 raskomadane djece, sve im je oprošteno :)

Ne znam koliko vam je to pametno, pošto su vaši glavni saveznici i zaštitnici upravo Amerikanci, tj. Jevreji... Pogledaj samo kosovske muslimane, vrlo svesni kome sve duguju, nedavno su čak priveli našeg Pazarca koji je na Kosovo ušao sa palestinskom zastavom.

Pritom, ova tvoja izjava je, u najmanju ruku, degutantna.
 
Ne znam koliko vam je to pametno, pošto su vaši glavni saveznici i zaštitnici upravo Amerikanci, tj. Jevreji... Pogledaj samo kosovske muslimane, vrlo svesni kome sve duguju, nedavno su čak priveli našeg Pazarca koji je na Kosovo ušao sa palestinskom zastavom.

Pritom, ova tvoja izjava je, u najmanju ruku, degutantna.
Deugtantni ste vi koji hladno posmatrate genocid koji se upravo dešava.
 
Deugtantni ste vi koji hladno posmatrate genocid koji se upravo dešava.
Геноцид се дешавао над Јеврејима и сада се дешава. Убили сте оне јадне европске левичаре који су вам скупљали помоћ на оној журци на граници... какве животиње ти подржаваш.
 
398290345_854786446439895_5217381884745528786_n.jpg


Босански исламисти мисле да је ово јеврејски бренд па су почели попут Египћана да и Ариел прашак бојкотују, без обзира што је то амерички бренд, америчког власника који је хришћанског порекла.

У срцу Босна, у глави фосна. 🙄
 

„Једини терористи овде су ционисти и Израел. И сви који их подржавају и сви који су плаћени да ћуте. То су терористи”, виче Ријад Ахметовић.

На универзитету у Сарајеву, Ахметовић обавља сљедећу позицију: “Предсједник Клуба за евроатлантске интеграције Интернационалног Бурч универзитета”


Догађају, који је одржан 22. октобра 2023. године у Сарајеву, био је и градоначелник Сарајева Бењамина Карић.
 
E1b69cZXEAIBC3x


Босанска застава на анти-израелским демонстрацијама у Берлину.
Мислим да би Срби и Хрвати у тзв. БиХ требало да траже да се уведу санкције Сарајеву, због промовисања тероризма.
Такође Србија и Хрватска би требало да подигну војну готовост, за случај могућих терористичких напада из исламског дела Босне, како би заштитили своје сународнике.
 

Ратни комадант тзв. армије БиХ

Бошњачки градски одборник Шериф Патковић ставља се на располагање Хамасу и добија аплауз. „Хамас је формиран од Муслиманске браће, баш као и наши млади муслимани.''

''Млади из Европе су долазили да се дрогирају тамо''.

Он отворено легитимише клање младих на израелском музичком фестивалу. Све то толерише Бошњачка странка СДА која је тамо добила највише гласова на прошлим изборима.

Podržava i stavlja se na raspolaganje, uz gromoglasan aplauz prisutnih, krvoločnim zverima koji odsecaju glavu u ime Alaha. I još na sve to dodaje da su mladi to zaslužili jer su došli da se drogiraju. Da li je moguće da niko iz medjunarodne zajednice nije reagovao? A nama se dobri Bošnjani prikazuju kao pitomi i miroljubivi ljudi koji mrava ne bi zgazli.
 

Back
Top