Saradnja Srpskog i Hrvatskog djeneralstaba!!!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
....ode Bosna!? :think:Lošinj: Srpski i hrvatski generali tajno ljetuju, partnerima sve besplatno

O događanjima na Lošinju sve češće govore i sami zaposlenici Oružanih snaga

6ef0a70cb0b32cca18704a87a515ef41_medium.jpgNačelnik Glavnog stožera Vojske Srbije, general potpukovnik Miloje Miletić, u tajnosti se prije desetak dana odmarao u elitnom apartmanskom naselju hrvatskog vojnog vrha Kovčanje u Malom Lošinju na poziv načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, generala zbora Josipa Lucića. Obojica generala su u vrijeme susreta bili na godišnjim odmorima, pa su spojili ugodno s korisnim okruženi paunovima mediteranskom klimom.

Opće je poznato da general Lucić čim zatopli u proljeće najveći dio svih susreta na najvišoj razini organizira na moru, i to na Malom Lošinju koji smatra svojom ljetnom rezidencijom. Bespravna gradnja apartmana, rušenje obale bez dozvole, dolazak pojedinih državnih dužnosnika na ljetovanje a koje pozivaju zapovjednici postrojbi na Kovčanju, besplatno ljetovanje i zimovanje za obitelji dobavljača MORH-a i Oružanih snaga postalo je sastavni dio života u vojnoj bazi u kojoj je “zabranjeno” fotografiranje.

Nakon što je Nacional nedavno objavio priču o gradnji apartmana za vojni vrh u vojnoj bazi Kovčanje i to potkrijepio snimkama iz zraka, redakciji se javilo nekoliko zaposlenika Oružanih snaga, pa i onih iz Bojne za specijalno djelovanje koja je jednim dijelom i smještena u Kovčanju, kako bi sve navedeno potvrdili, te još dodatno informirali javnost o svemu onome što se ne zna. Nacionalov izvor blizak inženjerijskim postrojbama rekao je kako su tijekom radova korištene inženjerijske postrojbe oružanih snaga, prije svega inženjerijska pukovnija. I dok najviši vojni zapovjednici zaduženi za Kovčanje tražeći političku podršku za ostvarenje vojničkih ambicija pozivaju državne dužnosnike u Kovčanje, postoje i znatno problematičniji slučajevi zlouporabe njihovih položaja, a to nam je potvrdio izvor blizak Bojni za specijalna djelovanja Hrvatske vojske.

Primjerice, direktor tvrtke Informatički mediji d.o.o. Branko Mađarević koji je svoju tvrtku osnovao tek 2005. kroz iduće tri godine imao je milijunski promet s MORH-om preko Službe za ugovaranje i nabavu. Radi se o tvrtki s osam zaposlenika koja nudi radiokomunikacijske i telekomunikacijske uređaje i opremu, audiovizualnu tehniku te informatičke uređaje. Kao dobavljaču MORH-a i svome dobrom prijatelju brigadir Nikola Županić mu je osigurao besplatno ljetovanje u vojnoj bazi u Kovčanju tijekom 2007. I ne samo to, obitelj Branka Mađarevića je i zimovala u aranžmanu Bojne za specijalna djelovanja kod Delnica, a Županić je za poslovnog partnera MORH-a osigurao skije, zimsku opremu i motorne saonice s gorivom.

Međutim, priči s Brankom Mađarevićem tu nije kraj. Naime, MORH-ov poslovni partner se s obitelji vozio nad Zagrebom i predsjedničkim VIP helikopterom oznake H-254 u pratnji satnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Nije se radilo o danima otvorenih vrata ili slično nego je predsjednički helikopter s obitelji Mađarević poletio iz Lučkog, nadletio Zagreb i vratio se u bazu. Hoće li zbog toga odgovarati zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vlado Bagarić ili zapovjednik helikopterske eskadrile, nije ni toliko važno, jer bi nakon svega spomenutog i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić morao povući određene poteze. U suprotnom, neka dopusti i ostalim građanima da se provozaju koji krug nad Zagrebom.
http://www.nacional.hr/clanak/66027...vcanju-dobavljacima-morh-a-besplatni-praznici
 

Back
Top