САРАДЊА ЦИА-е И НАЦИСТА ПРЕД КОНГРЕСОМ САД!!!???

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Saradnja CIA i nacista pred Kongresom
CIA pustila glavnog izvršioca holokausta da pobegne u Argentinu

Beta | 11. 12. 2010. - 00:31h | Foto: Reuters, Wikipedia |


VAŠINGTON - U izveštaju istoričara dostavljenom danas američkom Kongresu otkrivaju se detalji kako je američka obaveštajna služba CIA koristila i štitila neke agente nacističkog Gestapoa posle Drugog svetskog rata i kako je tražila glavnog izvršioca holokausta Adolfa Ajhmana.73884_kongres01-reuter-jim-bourg_f.jpg

Pred američkim Kongresom 1.000 dokumenata o tajnim operaciama

Izveštaj pod nazivom "Hitlerova senka: nacistički ratni zločinci, američka obaveštajna služba i hladni rat" napisali su istoričari iz američke Nacionalne arhive.

U njemu se nalaze oko 1.000 dokumenata - snimaka, pisanih izjava, ekspertiza i analiza o tajnim operacijama CIA i vojne obaveštajne službe."Podaci CIA su nam omogućili da steknemo bolju sliku o kretanju nacističkih ratnih zločinaca u posleratnom periodu. Podaci iz vojske su obimni i biće potrebno nekoliko godina da se sve to pročita", rekao je koautor studije Ričard Brajtman sa Univerziteta u Vašingtonu.

99059_adolf-ajhman-viki_hf.jpg
Adolf AjhmanPortparol CIA Džordž Litl izjavio je da ta agencija nije u to vreme imala politiku ili program zaštite nacističkih ratnih zločinaca, niti je pomagala da oni izbegnu pravdu.

Litl je rekao da je CIA decenijama sarađivala s ministarstvom pravde o tome, kao i sa odsekom za specijalne istrage.


U izveštaju se navodi detalji kako su Amerikanci koristili oficire Gestapoa, uključujući Rudolfa Mildnera, posle Drugog svetskog rata. Vojska je držala Mildnera i vodila računa da ne dođe u ruke istražitelja za ratne zločine, jer joj je bio potreban zbog svojih saznanja o komunistima.


"Namera vojske da koristi oficire Gestapoa protiv komunista mnogo je veća od onog što smo do sada mislili, iako nije bilo velikih slučajeva kao što je bio slučaj Klausa Barbija", rekao je Brajtman, aludirajući na ozloglašenog "Kasapina iz Liona", koji je radio za američke obaveštajce posle rata.


Mildner je kasnio pobegao u Argentinu, gde se sastao sa Ajhmanom, koji je iz Evrope pobegao u Južnu Ameriku. Izveštaj navodi detalje o Ajhmanovom kretanju pre nego što ga je 1960. godine otela izraelska obaveštajna služba.


"Oni (dokumenti) pokazuju da je zapad znao o Ajhmanovim zločinima i njegovom posleratnom kretanju. Niko iz američke obaveštajne agencije nije pomogao Ajhmanu da pobegne, već su mu jednostavno dozvolili da se bezbedno sakrije i ode u Argentinu", rekao je Brajtman.


Saradnja sa nacistima i tokom Hladnog rata
96373_cia-ap_t.jpg
U izveštaju se navode i detalji saradnje CIA i nacističkih saradnika za vreme Hladnog rata.
U pokušaju da razbiju Sovjetski Savez preko Ukrajine, agencija se obratila pronacističkim ukrajinskim nacionalistima, među kojima je bio Mikola Lebed, koji je vodio paravojnu organizaciju koja je tokom rata sprovodila politiku etničkog čišćenja.
Lebed je otišao u Njujork 1948. godina, a njegova saradnja sa agencijom je "trajala koliko i ceo hladni rat", navodi se u izveštaju.
"CIA je navodila tada da Lebed nema veze s nacistima i da je on ukrajinski borac za slobodu", dodaje se u izveštaju i navodi da je Lebed imao kontakte sa CIA do smrti, 1998. godine.***********************************************************************


Ето, полако се доказују моје тврдње ДА СУ НАЈВЕЋИ НАЦИСТИ И ФАШИСТИ НА СВЕТУ ЈЕНКИЈИ - сама чињеница да у САД живи преко 50,000 000 Шваба говори сама за себе довољно.


Сада ЊИХОВО "ДЕЛО" - ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО. И не само да су БИЛИ него су и ДАНАС НЕВИЂЕНИ НАЦИСТИ и ФАШИСТИ...


Треба "СПУСТИТИ ЗАВЕСУ" ПРЕМА ЈЕНКИЈИМА!!!
 

Back
Top