Saradnja četnika sa ustašama

Благо теби са таквим размишљањем! Опет за покоље у Дракулићу, Мотикама, Шаргановцу а касније и у поткозарју су криви партизани а четници, који су управо били присутни на тим теренима, служили само за параду, потписивање споразума са НДХ, дружење са усташама, ....... И добро је аутор текста квалификовао присутност четника на местима где су усташе клале српски народ: ,,Možemo slobodno reći da su četnici tada čuvali leđa ustašama, dok su oni odvodili i ubijali Srbe u potkozarju''.
У нашем народу постоји пословица: ,,Трт, па другог за уши''. Сушта истина твог размишљања. А да не разглабам и покушај вас неколико (укључујући и тебе) да сваки текст и аутора текста који осветљава слику четничких злочина, одмах нападате, дискриминишете, текстове проглашавате памфлетима и фалсификатима без извора ко је те фалсификате установио. То што ви кажете да су фалсификати, можете ,,да окачите мачку о реп''!
u nasem narodu postoji i poslovica, "Bolje je šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju "
i tako, ti i dalje istu pricu po milion puta ponovljenu o nekakvim savezima, dogovorima , druzenjima ...i na kraju kad to treba da se dokaze po ko zna koji put ISTO ....
toga NEMAAAAA.

Poslednja izmena od moderatora:
Што се тиче самог текста аутор је изфантазирао све и свашта, злочин у Дракулићу, Мотикама и Шарговцу се десио фебруара 1942 пре било каквих састанака четника средње Босне са локалним властима који су управо имали за циљ да се такви злочини спрече
autor je i poznat po fantaziranjima , a ovaj tekst je tipican primer klasicne prodate duse koji da je dok je pisao tekst makar jednom hronoloski prosao kroz sve ono sto je u tekstu pomenuo shvatio bi da negde tu ima prilicno najblaze receno nelogicnosti da ne kazem budalastina i falsifikovanja,
a da je tek pogledao svu tu "dokumentaciju" koju pominje kao "dokazni materijal" nekakve saradnje ustasa i cetnika video bi crno na belo da to nisu nikakvi dokazi nego falsifikati u pokusaju...
ali dobro, da nema takvih internet exxxxperata o cemu bi dobro dosli, proka, blajbi i ekipa pisali i sta bi drugo njima bila dusevna hrana i terapija :cepanje:

Благо теби са таквим размишљањем! Опет за покоље у Дракулићу, Мотикама, Шаргановцу а касније и у поткозарју су криви партизани а четници, који су управо били присутни на тим теренима, служили само за параду, потписивање споразума са НДХ, дружење са усташама, ....... И добро је аутор текста квалификовао присутност четника на местима где су усташе клале српски народ: ,,Možemo slobodno reći da su četnici tada čuvali leđa ustašama, dok su oni odvodili i ubijali Srbe u potkozarju''.
У нашем народу постоји пословица: ,,Трт, па другог за уши''. Сушта истина твог размишљања. А да не разглабам и покушај вас неколико (укључујући и тебе) да сваки текст и аутора текста који осветљава слику четничких злочина, одмах нападате, дискриминишете, текстове проглашавате памфлетима и фалсификатима без извора ко је те фалсификате установио. То што ви кажете да су фалсификати, можете ,,да окачите мачку о реп''!
Не изврћи моје речи, те злочине починиле су усташе то је бар јасно, ја сам коментарисао твоју и сулуду идеју аутора текста који преносиш да четницима није место на комеморацији.И већ сам ти указао на нелогичности и фабриковане лажи којима се служи.
Дакле памфлет без икакве вредности.

Zemlja u kojoj više ništa nije sramno
02. juna 2017. 17.00
Srbija je svoj obred ustoličenja četnika na najviši državni tron obavila kad je predsedničkom aurom ukrasila glavu četničkog vojvode Tomislava Nikolića, kojeg sad na tom tronu smenjuje njegov nekadašnji četnički ministrant i administrator, upravo sišavši s trona premijera republike, Aleksandar Vučić.
Četnici su pobedili na kraju XX i na početku XXI veka. Antifašizam je dekapitovan u Srbiji.
Ona se stidi svog antifašizma, a ponosi se svojim četništvom. Ona oslobodioce proglašava okupatorima.
https://www.danas.rs/kolumna/zlatko-pakovic/zemlja-u-kojoj-vise-nista-nije-sramno

У децембру ће бити 10 година како сам на овом форуму. За 10 година писања и читања тема на овом ПДФ-у небројено пута сам питао колеге који се изјашњавају за Јосипа Броза Тита и КПЈ да приложе иједан доказ у виду четничких, немачких или усташких докумената о било каквом учешћу четника на Козари. Никада ми ниједан од њих није отворено одговорио. Уместо тога, сваки од њих је обилазио око питања као мачка око вруће каше, па настављао са истом тврдњом ничим поткрепљеном.

Сад очекујем да ће колеге супротног опредељења вероватно опет да прескоче шта сам написао. У најбољем случају могу да се надам да ће колега Добро дошли написати ,,неочетничићи, неочетничићи'', или ,,ти мали, умећеш се као руб од гаћа'' или ,,шта ти неочетничићу оспораваш што сви знају'' и сл. Или да ће се појавити неко попут корисника Блајби или прока са сличним одговорима типа ,,то сви знају.'' А конкретног доказа нигде.

Ајде нешто да наведемо:
Pogledajte prilog 571083

Ако треба оригинал, јави.

Дакле, оно што видим у целом извештају је да је прва описана борба на територијама које нису на Козари. Борба од 28. јуна, ако се одиграла, нема означено место, са четничке стране нема потврде у Зборнику о овим борбама.

Ona se stidi svog antifašizma, a ponosi se svojim četništvom. Ona oslobodioce proglašava okupatorima.

Доста замена теза. Какви су средњошколци писали ове флоскуле? Колико година имаш када цитираш овакве ствари. Антифашизам нити укључује нити искључује четништво. Човек је могао бити и четник и фашиста исто као што је могао бити четник и анти-фашиста, а све то не мора имати никакве везе са ослобађањем земље.

Ослободиоци су вероватно и проглашени окупаторима 1945, колико ја видим. Не би данас постојала толика мржња према њима да нека сатанистичка пропаганда није умешала своје прсте. Треба ли да поверујем да бивши српски краљеви војници нису имали паметнија посла него да иду да кољу сељаке по свом крају? Јеси ли ти икада размислио о томе у шта верујеш? Да су наши војници ишли по Шумадији и убијали, а да су Совјети, Босанци, Хрвати, Личани и Јевреји дошли да спасу Шумадинце од своје родбине? Ови људи (са слике доле) се спремају да иду у клање по својим селима? Колико си филмова одгледао када су успели да те испрограмирају на тако нешто. Или је то или те добро плаћају, јер ја не видим како би ико ко жели да размишља могао и даље да пласира такве глупости. Ово су малтене неоусташки чланци.

vojska.jpg

Poslednja izmena:
Доста замена теза. Какви су средњошколци писали ове флоскуле? Колико година имаш када цитираш овакве ствари. Антифашизам нити укључује нити искључује четништво. Човек је могао бити и четник и фашиста исто као што је могао бити четник и анти-фашиста, а све то не мора имати никакве везе са ослобађањем земље.

Ослободиоци су вероватно и проглашени окупаторима 1945, колико ја видим. Не би данас постојала толика мржња према њима да нека сатанистичка пропаганда није умешала своје прсте. Треба ли да поверујем да бивши српски краљеви војници нису имали паметнија посла него да иду да кољу сељаке по свом крају? Јеси ли ти икада размислио о томе у шта верујеш? Да су наши војници ишли по Шумадији и убијали, а да су Совјети, Босанци, Хрвати, Личани и Јевреји дошли да спасу Шумадинце од своје родбине? Ови људи (са слике доле) се спремају да иду у клање по својим селима? Колико си филмова одгледао када су успели да те испрограмирају на тако нешто. Или је то или те добро плаћају, јер ја не видим како би ико ко жели да размишља могао и даље да пласира такве глупости. Ово су малтене неоусташки чланци.
Када будеш себи објаснио зашто су савезници преко краља елиминисали ЈВуО и Дражу као војни фактор против фашизма, схватићеш да су четници у Другом св. рату, тотално искромпомитовали четништво из Балканских ратова.
Са оваквим саговорником нема разговора ако ми приписујеш да сам плаћен да ружно пишем о четницима а не наводиш ко би ме плаћао. Ти наравно знаш како се плаћа растурање памфлета нео-четничке дијаспоре по друштвеним мрежама у Србији.

Poslednja izmena od moderatora:
У децембру ће бити 10 година како сам на овом форуму. За 10 година писања и читања тема на овом ПДФ-у небројено пута сам питао колеге који се изјашњавају за Јосипа Броза Тита и КПЈ да приложе иједан доказ у виду четничких, немачких или усташких докумената о било каквом учешћу четника на Козари. Никада ми ниједан од њих није отворено одговорио. Уместо тога, сваки од њих је обилазио око питања као мачка око вруће каше, па настављао са истом тврдњом ничим поткрепљеном.

Сад очекујем да ће колеге супротног опредељења вероватно опет да прескоче шта сам написао. У најбољем случају могу да се надам да ће колега Добро дошли написати ,,неочетничићи, неочетничићи'', или ,,ти мали, умећеш се као руб од гаћа'' или ,,шта ти неочетничићу оспораваш што сви знају'' и сл. Или да ће се појавити неко попут корисника Блајби или прока са сличним одговорима типа ,,то сви знају.'' А конкретног доказа нигде.
oni imaju univerzalni dokaz i taj obicno biva u nekom od svojih oblicja a najcesce glasi "SVI ZNAJU" :hahaha:, tu pocinje i tu se zavrsava sva njihova argumentacija ,
a ako neko zatrazi dopunu tog dokaza onda napisi i ono cuveno "BABA MI PRICALA" :cepanje:

Треба ли да поверујем да бивши српски краљеви војници нису имали паметнија посла него да иду да кољу сељаке по свом крају? Јеси ли ти икада размислио о томе у шта верујеш? Да су наши војници ишли по Шумадији и убијали, а да су Совјети, Босанци, Хрвати, Личани и Јевреји дошли да спасу Шумадинце од своје родбине? Ови људи (са слике доле) се спремају да иду у клање по својим селима?
"Ono si što misliš "
tako i ovi jadnici sto su se javili u predhodnim postovima i slicnim temama veruju bas to sto si napisao, da su srpski seljaci inace najbolji i najcasniji narod na celom svetu isli po svojim selima i klali svoje ljude
dok su dodjosi iz austrougarske, NDH , rusije ili nekakvi jevreji voleli srbe vise od samih srba pa su se iz sve snage potrudili da ih oslobode od samih sebe .
moras da budes kako dobro dosli kaze "kompletan idiot " da bi u tako nesto verovao ili branio takve stavove.
sreca da je vreme dogmatskih komunistickih cmaroljuba proslo , pa su se srbi oslobodili te posasti na vlasti i prave istine o tim zlocincima polako ali kontinuirano izlaze na svetlo dana .
i zato smatram da su ovakvi likovi kao dobro dosli, proka (u svim svojim nickovima) , blajbi, sisoje, mutislav i slicno neophodni da postoje da bi se videlo kakav je uticaj na ljude imao taj skaradni sistem vrednosti koji su stvorili vlasnici drzave posle 44 (a koji su iskopirali ovi danas na vlasti)...

Са оваквим саговорником нема разговора ако ми приписујеш да сам плаћен да ружно пишем о четницима а не наводиш ко би ме плаћао. Ти наравно знаш како се плаћа растурање памфлета нео-четничке дијаспоре по друштвеним мрежама у Србији.
naravno da niko ne bi platio tebe jer si ti i proka vise od svih na ovom forumu pokazali sve budalastine crvenih falsifikatora i basnopisaca,
da nije bilo vas da bez ikakvog zdravog razuma citirate budalastine svi bi ostali uskraceni za saznanja o takvim momentima crvene istorije ovih prostora,
tako da cisto sumnjam da bi iko od komunca uplatio i jedan dinar vama koji ih svaki dana sve vise zakopavate svojim citatima, komenatrima i zakljucima :cepanje:

Zemlja u kojoj više ništa nije sramno
02. juna 2017. 17.00
Srbija je svoj obred ustoličenja četnika na najviši državni tron obavila kad je predsedničkom aurom ukrasila glavu četničkog vojvode Tomislava Nikolića, kojeg sad na tom tronu smenjuje njegov nekadašnji četnički ministrant i administrator, upravo sišavši s trona premijera republike, Aleksandar Vučić.
Četnici su pobedili na kraju XX i na početku XXI veka. Antifašizam je dekapitovan u Srbiji.
https://www.danas.rs/kolumna/zlatko-pakovic/zemlja-u-kojoj-vise-nista-nije-sramno
po svom starom obicaju citiras i komentarises nesto samo zato sto ti se svideo naslov , normalno nisi se ni sekunde potrudio da proveris sta tamo stvarno pise tj koliko budalastina ima.
covek ciji tekst si citirao je dozvolio sebi da komentarise svoju (a ne zvanicnu) verziju presude koja naravno nema veze sa pravom presudom ,naravno usput je iz te skaradno promenjene presude izvukao i iste takve zakljucke, :dash:
kad malo bolje razmislim upravo se tu vidi neverovatna slicnost izmedju tebe i njega :cepanje: taj modus je valjda toliko ucvrscen u vasim delovanjima da ste poceli da verujete i sami u to sto pisete :rotf:

"Usvaja se zahtev za rehabilitaciju pokojnog Nikole Kalabića, rođenog 20. 12 1906. god. u mestu Podunavlju, kod Dervente u Bosni, proglašen kao nestalo lice za umrlo lice, i kao dan smrti utvrđen je 19. 01. 1946. god. koji zahtev je podnet od njegove unuke Vesne Dragojević, a sada Kalabić.

Rehabilituje se sada pok. Nikola Kalabić, biv. iz Valjeva, tako što Viši sud u Valjevu utvrđuje da su Odluke državne komisije za utvrđivanje ratnih zločina okupatora i njegovih pomagača tokom drugog svetskog rata, kao i odluke Zemaljske komisije za utvrđivanje ratnih zločina okupatora i njihovih pomagača tokom Drugog svetskog rata, kao i Rešenje Sreskog suda u Mionici, od 11. 09. 1946.
kojim je sada pok. Nikoli Kalabiću konfiskovana imovina, ništavne od trenutka donošenja, i da su ništavne sve pravne posledice ovih odluka. Rehabilitovano lice se smatra neosuđivanim."

znam da tebi teze ide pa mozda bolje da ti malo docaram o cemu se ovde radi.
lice pomenuto u gornjem tekstu se zakonski vise ne vodi kao nestao nego kao mrtav,
a resenja koja su posle rata doneta na njegovu stetu u smislu mimo zakona i bez pravne osnove oduzete imovine vracaju se pravnim naslednicima ,
lice se normalno smatra neosudjivanim jer je on takav i bio sve vreme, njemu licno niko od vlasti nije sudio, niti je igde vodjen bilo kakav postupak, tako da je sve to u potpunosti realna i ocekivana presuda,
osim naravno vama kojima "zakon lezi u topuzu a tragovi smrde necovestvom" !!!

Када будеш себи објаснио зашто су савезници преко краља елиминисали ЈВуО и Дражу као војни фактор против фашизма, схватићеш да су четници у Другом св. рату, тотално искромпомитовали четништво из Балканских ратова.
Нисам чак ни прочитао ово даље од половине реченице. Ја те лепо питах да ли су оно људи који се спремају да иду на клање своје родбине, а ти поче са неким коценптима као што су савезници, краљ, војска, фашизам, четници. Ја не живим у свету маште и молио бих да те се оканеш такве бајковите реторике у разговору са мном. Ако желиш тако да причаш, можда ти неко од других учесника форума удовољи, али мене та интелектуална препуцавања више не интереусују.

Сваким оваквим постом само показујеш да си провокатор који намерно води разговор у дигресију и не жели да прича о озбиљним стварима већ само да се препуцава са другима. Окани се таквог понашања.

Poslednja izmena:
Колико пута треба да ти то објаснимо да би схватио?

А ти би требао да нам објасниш како то српски четнички команданти учествују у хрватском геноциду над сопственим рођацима и породицама, јединствн случај у историји?Питање се односи на оне из средње Босне, јер су сви они одатле за разлику од Косте Нађа који је уљез послат од стране комунистичке партије да започне грађански рат тамо у циљу доласка титоиста на власт.

А ти би требао да нам објасниш како то српски четнички команданти учествују у хрватском геноциду над сопственим рођацима и породицама, јединствн случај у историји?
pa to je upravo nesto sto bi ti i tvoji trebali da pojasnite jer vi tvrdite da se to desilo ,
a od dokaza za to imate ono vase "pricala mi baba" :cepanje:

do malopre nisam znao za ovog lika gore sa snimka , a onda sam svratio do googla i u par desetina minuta skapirao o kome se radi.
filip majkic je jedan od onih samozvanih exxxperata za sve i svasta koji boluju od sindroma (citaj kompleksa) egzibicionizma , koji u nemogucnosti da se ostvare na bilo koji uobicajeni nacin (recimo kroz obrazovanje) , komplese malog , debelog ,celavog ,core (jos mu klempave usi fale da bude kao lik iz zvezdanih staza) pokusa da izleci nekom kvazi autorskom emisijom na youtubu u kojoj se kao argumentima sluzi (ocigledno :cepanje: ) prokinim , blajbijevim i DD postovima sa krstarice , kad bolje razmislim ne bi me cudilo da je upravo on i jedna od likova koji se krije iza nickova tipa lesandar , DD , sisoje ili mutislav.
a tu teoriju zasnivam na tome da glavni tj jedini argument koji se provlaci kroz emisiju biva njegov deda koji mu je za zivota ispricao sve univerzalne istine i skrivene tajne drugog svetskog rata :dash:.

da ne bi bilo da sam odgledao samo ovu, pogledao sam jos jednu njegovu "rucni rad" emisiju u kojoj se bavio "raskrinkavanjem mita o tome kako su komunisti ubii majora gavrilovica i vojvodu petra bojovica"
e tamo je tek pokazao sve svoje "znanje i umece" citirajuci nekakvog nazovi istoricara koji se "dokumentovano" pozabavio tom tematikom a sto je u jednoj od tema ovde na krstarici bilo malo podrobnije analizirano i gde su se tom prilikom mogle videti nekoliko osnovnih gresaka u analizi koju je onomad taj istoricar uradio , ocigledno namenski i tendenciozno .

po meni upotrebna vrednost ovog gore "F kutka" je na nivou bilo kog "F odeljenja" ovde na krstarici , gde umesta filipa imamo DD , proku i drugare,
znaci realno moze da sluzi samo da nasmeju nekog ko se ozbiljno i naucnim metodama ili bar suvim argumentima bavi istoriskim momentima nase proslosti.

e da ,
i posto je gore pomenuti exxxpert par puta umesto da kaze lazar tesanovic , rekao "luka tesanovic" ako se ikad ponovo ovde pojavi nek mu neko pokaze ko je "luka tesanovic " a ko je LAZAR TEŠANOVIĆ
lazar-tec5a1anovic487-spomenik.jpg

po svom starom obicaju citiras i komentarises nesto samo zato sto ti se svideo naslov , normalno nisi se ni sekunde potrudio da proveris sta tamo stvarno pise tj koliko budalastina ima.
covek ciji tekst si citirao je dozvolio sebi da komentarise svoju (a ne zvanicnu) verziju presude koja naravno nema veze sa pravom presudom ,naravno usput je iz te skaradno promenjene presude izvukao i iste takve zakljucke, :dash:
kad malo bolje razmislim upravo se tu vidi neverovatna slicnost izmedju tebe i njega :cepanje: taj modus je valjda toliko ucvrscen u vasim delovanjima da ste poceli da verujete i sami u to sto pisete :rotf:

"Usvaja se zahtev za rehabilitaciju pokojnog Nikole Kalabića, rođenog 20. 12 1906. god. u mestu Podunavlju, kod Dervente u Bosni, proglašen kao nestalo lice za umrlo lice, i kao dan smrti utvrđen je 19. 01. 1946. god. koji zahtev je podnet od njegove unuke Vesne Dragojević, a sada Kalabić.

Rehabilituje se sada pok. Nikola Kalabić, biv. iz Valjeva, tako što Viši sud u Valjevu utvrđuje da su Odluke državne komisije za utvrđivanje ratnih zločina okupatora i njegovih pomagača tokom drugog svetskog rata, kao i odluke Zemaljske komisije za utvrđivanje ratnih zločina okupatora i njihovih pomagača tokom Drugog svetskog rata, kao i Rešenje Sreskog suda u Mionici, od 11. 09. 1946. kojim je sada pok. Nikoli Kalabiću konfiskovana imovina, ništavne od trenutka donošenja, i da su ništavne sve pravne posledice ovih odluka. Rehabilitovano lice se smatra neosuđivanim."

znam da tebi teze ide pa mozda bolje da ti malo docaram o cemu se ovde radi.
lice pomenuto u gornjem tekstu se zakonski vise ne vodi kao nestao nego kao mrtav,
a resenja koja su posle rata doneta na njegovu stetu u smislu mimo zakona i bez pravne osnove oduzete imovine vracaju se pravnim naslednicima ,
lice se normalno smatra neosudjivanim jer je on takav i bio sve vreme, njemu licno niko od vlasti nije sudio, niti je igde vodjen bilo kakav postupak, tako da je sve to u potpunosti realna i ocekivana presuda,
osim naravno vama kojima "zakon lezi u topuzu a tragovi smrde necovestvom" !!!
opet lagiš ;)

Apelacioni sud ukinuo odluku o rehabilitaciji Kalabića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o rehabilitaciji nekadašnjeg komandanta Gorske garde Kraljevske vojske u otadžbini Nikola Kalabić i vratio predmet Višem sudu u Valjevu na ponovno odlučivanje.

Ukinutim rešenjem u aprilu prošle godine bio je usvojen zahtev Kalabićeve porodice za njegovu rehabilitaciju, na osnovu kojeg je trebalo da se smatraju ništavnim sve odluke državne komisije i rešenje Sreskog suda u Mionici kojima mu je konfiskovana imonina i oduzeta građanska prava.

Međtuim, Apelacioni sud u Beogeradu je ukinuo to rešenje, zaključivši da je prvostepeni sud pogrešno primenio materijalno pravo pri odlučivanju, pa da je zbog toga i činjenično stanje nepotpuno utvrđeno.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/apelacioni-sud-ukinuo-odluku-o-rehabilitaciji-kalabica/jd3ymcq

:udriglavu::dash:
po obicaju, komentarises nesto sto si samo ovlas pogledao bez da si se koncentrisao i procitao sa razumevanjem .
ajde sad sve iz pocetka procitaj pa dodji da komentarisemo , ponovo si ispao glup u drustvu jer pises i citiras nesto sto nema veze sa tekstom poruke kojom se bavis .

ps , ali ako ti ni tad kad sve procitas ne bude jasno , slobodno se javi da ti pojasnim ko je o cemu i sta pisao !!!

Нисам чак ни прочитао ово даље од половине реченице. Ја те лепо питах да ли су оно људи који се спремају да иду на клање своје родбине, а ти поче са неким коценптима као што су савезници, краљ, војска, фашизам, четници. Ја не живим у свету маште и молио бих да те се оканеш такве бајковите реторике у разговору са мном. Ако желиш тако да причаш, можда ти неко од других учесника форума удовољи, али мене та интелектуална препуцавања више не интереусују.

Сваким оваквим постом само показујеш да си провокатор који намерно води разговор у дигресију и не жели да прича о озбиљним стварима већ само да се препуцава са другима. Окани се таквог понашања.
И не треба ни да читаш моје постове а ко је провокатор о томе ћемо неком другом приликом.
Ти си се о свом ставу у вези корисника, јасно изјаснио:

[QUOTE="cronnin, post: 37960865, member: 313397"]
Dosta tih false dilemma fazona.
Da je moj forum danas bih vas banovao bih trajno zato što se glupirate. Krajnje ozbiljno ovo kažem.
[/QUOTE]
https://forum.krstarica.com/threads/saradnja-cetnika-sa-okupacionim-snagama-u-drugom-svetskom-ratu.742944/page-91
Више не треба да кажеш ама баш ништа!

И не треба ни да читаш моје постове а ко је провокатор о томе ћемо неком другом приликом.

Ох, ја сам те испровоцирао још пре неколико месеци. Ако се добро сећам, чекао сам те код Милошевог конака око 23 увече, али ниси хтео да идеш у заједничку борбу против народних непријатеља. Определио си се да те будеш стрељан.

Од тада све што причаш некако нема исту тежину као раније, јер би такве као ти, ти исти твоји стрељали прве недеље "ослобођења".

Back