Dlugomire nikad nisi nize pao kad nam plasiras ovde ustasku propagandu i lazi.
Plus ova tema nije za politiku vec za istoriju.
Ocito da te je zabolela mnogo rehabilitacija generala Draze Mihajlovica i Ravnogorskog pokreta.
Niko ne spori da odredjeni otpadnuti delovi cetnickog pokreta nisu saradjivali sa neprijateljem bilo zbog interesa, bilo zbog ucena ali da znas da je takvima u cetnickom pokretu SUDJENO i presudjivano.
Npr znam da je u mojem kraju ubijen zbog saradnje sa okupatorom cetnicki komadant Masan Djurovic i ako je 1941. se istakao u odbrani Raske od zlikovackih hordi bosnjaka i albanaca pod Acifom Bljutom.
Drugo treba da znas da vojvodja Momcilo Djujic nije bio deo ravnogorskog pokreta i uopste nikada na vezi sa centralnim stabom Ravnogoraca , vec je bio samoproklamovani cetnicki komadant.
Drugo u njegovoj biografiji na wikipediji pise da je Dinarska divizija kojom je Djujic komandovao stitila srpske civile od ustasa, i saradjivala sa Italijanima i kasnije Nemcima.
Ja ovo ne odobravam, ali Djujic je u toj situaciji , kada su hrvatske ustase vrsile genocid i istrebljenje srpskog naroda na teritoriji NDH smatrao da je vaznije spasiti srpski narod od istrebljenja , zato mu je bila neophodna saradnja sa Italijanima da bi mogao srpske civile da prebacuje na teritoriju Zadra i Istre koja nije bila deo NDH, da bi ih na taj nacin spasio od ustaskog klanja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Momčilo_Đujić
Sve u svemu ovaj los pokusaj plasiranja ustaske istorijske propagande na Politici ti je NESLAVNO PROPAO lugomire