Pa za Tajland ti bas ne treba agencija.Mnogo jeftinije mozes proci ako odlucis da ides u svojoj reziji.
Recimo kupis kartu za Bangkok,tamo provedes nekoliko dana.Iz Bangkoka mozes da odes na nekoliko izleta,recimo Floating market,Ajutaja,Hram Tigrova,Most na reci Kvaj....itd...za sam grad Bangkok dovoljna su ti 2 do 3 puna dana i za ove izlete recimo 2 dana.
Iz Bangkoka mozes otici na bilo koje ostrvo,recimo Puket,a mozes i nekoliko stvari kombinovati,ipa Krabi,Ko Lanta,Puket...odatle imas recimo izlete za Pi Pi ili James Bond ostrva i jos mnogo toga..
Mozes Tajland kombinovati i sa recimo par dana u Singapuru ili Kuala Lumpuru.Za Singapur ti recimo ne treba viza...Pogledaj sajtove kompanija Air Aisa,Tiger Airways pa mozes praviti kombinacije gde sve oni lete...Takodje poseti i sajt Bangkok Airways,i oni imaju mnogo letova ali su malo skuplji od Air Asie.
Jako ti je glupo da ovo ides preko agencije jer Tajland spada u najsigurnije zemlje sveta kada su turisti u pitanju i sve je u funkciji turizma.Na Tajland vise od 90 % turista dolazi u svojoj reziji.
Imas recimo jako povoljnog smestaja od nekoliko dolara pa do neke uobicajene cene od 30-50 pa do 100 usd....Recimo u Bangkoku mozes da se smestis na Khao San rd,mesto u koje dolaze mladi iz celog sveta.Taj Khao San vazi kao raj za bekpekere.Tu mozes videti hiljade mladih ljudi iz celog sveta sa rancevima na ledjima koji placaju smestaj desetak dolara...a mozes se smestiti i u neki od hotela u Sukumvitu ili Silom Rd-u...
Sto se tice perioda...Najbolja sezona je od novembra pa do maja...Medjutim ja sam recimo u novembru doziveo da se sezona kisha jos nije zavrsila...neki najbolji period je recimo oko nove godine pa sve do aprila....