"Šapićev tramvaj skuplji 67% u odnosu na rimski CAF tramvaj"

Ljudi generalno slabo shvataju ulogu NVO u ovim stvarima. To što kažeš je kao kad bi rekao da se Đerdap centrala vrti jer si ti piškio u WC šolju i povukao vodu.

Da, to što ispiškimo ode u Dunav, i to sve eventualno ode na Đerdap, ali svakako nije dovoljno da pokrene centralu.

Iz istog razloga je pogrešno reći da se 5 oktobar desio jer je neki X NVO donirao svoju šačicu članova. Pomogli jesu, ali svakako nisu bili presudni faktor.
Не значи да се противим резултату 5. октобра... Пре мислим да је урађено много мање од потребног.
Остаје сенка сумње око финансирања... Али, беше то већ давно.

Сада је много важније ово тренутно... А за то ми се чини да није само сенка, него осетно више.
 
malo zanimljivosti iz sveta tramvaja

Žuti tramvaj „Kareli“, ikona Milana stara sto godina
Nakon skoro jednog veka, slavni milanski tramvaj „Kareli“, simbol grada i čitave Italije u svetu, postao je deo zbirke Nacionalnog muzeja nauke i tehnologije u Milanu.

Istorijski tramvaj „Milano 1928“ sa serijskim brojem 1565 stanovnici Italije i turisti sada mogu da vide i u Muzeju nauke i tehnologije u Milanu. Ko god je bio u poseti ovom gradu sigurno je primetio stare žute tramvaje kako bučno kruže ulicama.

Ti istorijski tramvaji milanskog gradskog prevoza iz serije 1500, popularno nazvani „Kareli“, poznati koliko i „Milano 1928“, rođeni su u vreme revolucije u milanskom transportu, koja je počela 1926. godine promenom smera kretanja sa levog na desno. Od tada prevoze do sto putnika, bez dodatnih vagona, kroz uske ulice centra grada sve do predgrađa.

Proizvodnja ove vrsta tramvaja počela je 1928. i za samo dve godine proizvedena su 502 tramvaja. Njih 125 i dalje vozi gradom, dok su ostali u nekoliko svetskih gradova, 11 je u San Francisku na liniji F, nekoliko u Melburnu, a ima ih i u Japanu

Ukoliko dođete u posetu Milanu, možete se voziti slavnim tramvajem na linijama 1, 5, 10, 19 i 33 zahvaljujući kontinuiranom radu zaposlenih u ATM-u, kompaniji milanskog gradskog prevoza koji vredno rade na njegovom održavanju.

I mada i dalje izgledaju onako kako su izgledali pre stotinak godina, ovi tramvaji imaju ugrađenu najnoviju tehnologiju, sistem za navigaciju kao i kompjuter preko kojeg u realnom vremenu komuniciraju sa centralom, tako da putnici na tramvajskim stanicama mogu da vide za koliko minuta stiže sledeći.

Ova ikona grada Milana simbolizuje susret prošlosti i sadašnjosti, sećanja i aktuelnosti.
Ovaj tramvaj nalazi se i u muzeju u Sidneju, a od septembra 2023. primerak napravljen od 2.000 lego kockica izložen je u "Lego kući" u Bilundu u Danskoj pošto je centrala ATM-a dala zeleno svetlo za to.
 
Tramvaj-u-Milanu.jpg
 
Da vidimo put do USA podrske ..

Рођен је 5. марта 1970. године у Београду. Завршио је Земунску гимназију 1988. године, а дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 1994. године.

Приступа Српској радикалној странци 1993. године. Исте године изабран је за посланика у Народној скупштини
 
Da vidimo put do USA podrske ..

Рођен је 5. марта 1970. године у Београду. Завршио је Земунску гимназију 1988. године, а дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 1994. године.

Приступа Српској радикалној странци 1993. године. Исте године изабран је за посланика у Народној скупштини
То је безначајно... 1991.-1992. је био на студијама у Брајтону (Енглеска). То је било тако мирно и добро време код нас, зар не? :roll:
 
То је безначајно... 1991.-1992. је био на студијама у Брајтону (Енглеска). То је било тако мирно и добро време код нас, зар не? :roll:
Nema to veze .. Ono sto je bitno je to da ga je stvorio Seselj kao I mnoge koje gledas u parlamentu..To što on ima putera na glavi i sto je radi toga podlozan ucenama je opet stvar svesti biraca .. Po tom vašem je onda cela politička klika dovedena jer tu se ne zna ko je gori
 
"Razmotriti i Simens tramvaje iz Kragujevca za GSP Beograd"

Pre samo tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je mogućnost kupovine Simens tramvaja, koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. Kako su ovi tramvaji bili u opticaju za kupovinu pre nepune tri godine, a danas oni koji vode ovaj grad razmišljaju o kupovini nekih tramvaja nepoznatih proizvođača, kada na samo 140 km od Beograda imamo našu fabriku koja posluje pod svetski poznatim brendom - upitao je u pisanoj izjavi Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

- Ako je bilo dilema da li fabrika Siemens Mobility u Kragujevcu može da proizvodi tramvaje za širinu koloseka kakva je u Beogradu, da razrešimo i tu dilemu: da, može! U ovoj fabrici se proizvode tramvaji za širinu koloseka od 1.435mm – model Avenio i za širinu koloseka od 1.000mm – model Avenio M - stoji u pisanoj izjavi Nikole Jovanovića.

- Nadam se da će gospodin Aleksandar Šapić razmotriti i ovu mogućnost, umesto što se hrli u još jednu lošu i potencijalno lako štetnu javnu nabavku - zaključuje direktor CLS-a.
 

Back
Top