Не, изазвали су партизани који су први још у Србији напали четнике.
Да не помињем како су у Источној Босни, заједно са усташама, напали четнике Јездимира Дангића. О томе сведоче немачка документа.
Као и битка на Лијевче Пољу, када су с леђа напали четнике, док су се четници тукли са усташама.
to je bio najbolji primersaradnje tita i ustasa!
ja sam iz crne gore, ja tacno znam sve oko lijevca polja. oko povlacenja nasih boraca kada je nesretnik PAVLED JURISIC naseo na trik sekule drljevica i pavelica.
doduse kumovao je tu i ljotic, koji je pre toga zbrisao u sloveniju i imao plan o udruzivanju sa pavelicem u vojsku ANTI CRVENU kako bise potom borili protiv crvenih partizana. Toj gluposti su se obradovali pavelic i ljotic i rekli m uda se slazyu ,a on je odmah porucio djurisicu tu ideju i da je dogovorio da ce mu pavelic obezbediti nesmetano povlacenje vojske i ranjenika kroz ndh, bosnu hrvatsku.
djurisic dobiva i laznu depesu da sa njim zeli sastanak u bosni draza licno kako bi zajedno isli put slovenije. otisavsi tamo djurisic je uvideo da draza negira da m uej ikakvu takvu poruku posla i da DRAZA NE ZELI NIKAKVO POVLACENEJ ZA SLOVENIJU I DA NECE NAPUSTITI BOSNU I SRBIJU i ako ga je molio djurisic.
videvsi da nema sanse da drazu ubjedi da idu po dogovoru s pavelicem, djurisic donosi licnu odluku da napusti drazu i da ide dalje po dogovoru sa ljoticem...
DAKLE DRAZA NEMA TU NISTA NITI JE SRUADJIVAO SA LJOTICEM TADA A KAMOLI SA pavelicem i drljevicem.
djurisic na zalost odlazi verujuci ljoticu a ljotic proustasi drljevicu i ustase MU SPREMISE SACEKUSU U LIJEVCA POLJU ,gde biva masakr nad borcima djurisicevog odreda i nad ranjenicima. snazno u se borili djurisicevi ratnici tada ali su sledja pritisli aprtizani kao pomoc ustasama!
DJURISIC JE ZAROBLJEN i odveden u jasenovac i SPALJEN ZIV! naravno da su ustase jedvadocekale da cetnika broj dva ili vodju cetnika u cg spale zivog...
ali ovo se niej zaboravilo sekuli drljevicu!
За разлику од командног руководства црногорских четника, који су, након битке на Лијевче пољу, управо
на превару Секуле Дрљевића ухваћени, а потом и предати усташким зликовцима, који су их на најсвирепији могући начин ликвидирали у Јасеновцу,
Војин Џогаз је успио да се домогне америчке окупационе зоне у Аустрији, у прихватни логор Маркт Понгау.
Међутим, у Аустрији је била смјештена и усташка врхушка, тачније
у Јуденбургу. Сазнало се да је – у посебно штићеној кући и четнички крвник
Секула Дрљевић. Тада су, по плану и налогу преосталих четничких официра,
Војин Џогаз из Пљеваља и Васо Јањић из Грахова, преобучени у америчке униформе, мирно прошли поред усташке страже и ликвидирали Секулу Дрљевића,
10. новембра 1945. године.
Након рата, Војин Џогаз се у Аустрији оженио једном Рускињом и пошао у Шведску, гдје су и формирали породицу.
Преминуо је двадесетак година касније.
vojin dzogaz je tako stao rame uz rame sa blagojem jovovicem koji je pucao na pavelica u argentini. srbi iz crne gore dosli su glave pavelicu i proustasi sekuli drljevicu.
vojin dzogaz je tako osvjetio DJURISICA!
a to lijevca polje je pravo lice tita proustase...