Šapić: Broz naneo veću štetu srpskom narodu nego general Franko španskom (VIDEO)

eto ni historija ti je nepoznata
ime ustasa je bilo za srbe u kninskoj krajini i dalmaciji , u borbi protiv austrougarske.
tako da, sedi 2
Samo što se oni nisu ni borili protiv Austro-Ugarske nego su čak bili na njenoj strani u prvom svjetskom ratu kao i mnogi drugi pravoslavaci zapadno od Drine.

ahhh te reci a bez ijednoga dokaza
inace imas u vojnoj arhivi , sva ona lica koja su i bili uz germance , fasista i koji su ubijali srbe.
tako da
hmmm
1728739897299.jpeg

http://sabornik.rs/index.php/pameternica/1689-zlocinikomunista
1728739933317.jpeg

Чак и про-титовска Википедија признаје злочине комуниста над Србима:
https://sr.wikipedia.org/wiki/Злочини_партизана_у_Другом_светском_рату

Доказа има колико хоћеш.

Koju je to štetu naneo Franko španskom narodu?
То је заправо једино са чиме се не слажем у излагању господина Шапића - да је Франко нанео штету Шпанцима.
Историјска наука нам сведочи управо супротно.

pa sad mozete da kazete da je ideja bila i iskopavanje litijuma jos 1921
mene interesuju samo rezultati a ne ko je sta sanjo nekad
Tri godine nakon završetka Drugog svetskog rata, 11. aprila izgradnju Novog Beograda započele su omladinske radne brigade. Taj dan se uzima za nastanak Novog Beograda
Izgradnja Novog Beograda počela je 20. maja 1938. godine.
Evo link https://www.danas.rs/vesti/drustvo/izgradnja-novog-beograda-pocela-pre-tacno-80-godina/

https://n1info.rs/vesti/sapic-broz-naneo-vecu-stetu-srpskom-narodu-nego-general-franko-spanskom/

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, na konferenciji za novinare na kojoj je bilo reči o vozilima javnog prevoza u Beogradu, ponovo se dotakao svoje ideje o izmeštanju Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije. Tom prilikom je stigao i da ga uporedi sa španskim diktatorom generalom Fransiskom Frankom.

„Nećemo mi da prebacujemo Dražu jer ne znamo ni gde mu je grob, nego Josipa Broza„, rekao je Šapić.

N1: Znači general Fransisko Franko i Josip Broz su isto?

„Ja mislim da je Broz veću štetu naneo srpskom narodu nego general Franko španskom. On je pobedio u građanskom ratu i zaštitio Španiju od Drugog svetskog rata“, odgovorio je Šapić.

N1: I bio fašistički diktator…

„Eto sad znate šta mislim o Josipu Brozu kad mislim da je naneo veću štetu srpskom narodu, nego general Franko španskom. To vam je moje mišljenje. A Franko nakon pobede u građanskom ratu je sačuvao i nije učestvovao u fašističkim zlodelima i zlodelima nacista u Drugom svetskom ratu, to je činjenica, neću da se bavim likom i delom Franka, baš me briga za njega, nego sam pokušao da dam primer. Sad se više ne bavite ekshumacijom i premeštajem nego se bavimo generalom Frankom“, smatra gradonačelnik Beograda.

Podsetimo, Šapić je raniej izjavio da je izmeštanje Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije „važno za srpski narod“. Takođe je podneo zvaničnu inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda da se Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa.
Pa nije Broz naneo stetu samo Srbiji.

Sve bivse republike su na gubitku delovanjem komunista, u to nema nikakve sumnje.

Plus sto su komunisti uveli Jugoslaviju u nasilan raspad, pa je to neke od republika dodatno kostalo, a Srbiju vrlo skupo dodao bih

"veliki i lep dan zabeležen je juče u građevinskoj industriji Beograda“. Udareni su temelji novom predrađu, dodaje se, koje će kroz nekoliko godina zablistati na mestu gde se dosad nalazilo neoceđeno i neproduktivno zemljište. Već kroz godinu ili dve dana na ovom mestu će nestati velike baruštine, beo pesak će pokriti polje. Iznad njega će se nataložiti zemlja i kroz kratko vreme izvršiće se parcelisanje. Onda će jednog jutra radnici iskopati temelje za prvu kuću. To će biti i znak za opštu izgradnju"

nista od ovog nije uradjeno
1938 kobajagi pocelo isusivanje sa obecanjem da ce 1939, najkasnije 1940 poceti izgradnja

• Haha
Reactions: PA8
"veliki i lep dan zabeležen je juče u građevinskoj industriji Beograda“. Udareni su temelji novom predrađu, dodaje se, koje će kroz nekoliko godina zablistati na mestu gde se dosad nalazilo neoceđeno i neproduktivno zemljište. Već kroz godinu ili dve dana na ovom mestu će nestati velike baruštine, beo pesak će pokriti polje. Iznad njega će se nataložiti zemlja i kroz kratko vreme izvršiće se parcelisanje. Onda će jednog jutra radnici iskopati temelje za prvu kuću. To će biti i znak za opštu izgradnju"

nista od ovog nije uradjeno
1938 kobajagi pocelo isusivanje sa obecanjem da ce 1939, najkasnije 1940 poceti izgradnja
To je napisao novinar koji je autor tog teksta. Taj novinar je preterao jer radovi nisu mogli da idu tako brzo. Drugi svetski rat je zaustavio izgradnju.

daj link , ono historijski
kada i gde je TITO napravio zlocine protiv srba
Zločin su pokrajine koje je samo Srbija imala. Zločin je što su Kosovu pripojene opštine koje s njim veze nisu imale. Većina onih koji su bili na Golom otoku su bili Srbi. A koliko je Srba pobijeno i poslije kraja rata se vjerovatno nikada neće saznati pouzdano.

Ja ne nameravam da se natezem sa Srbendama...
Ali evo jednog linka za one koji nisu Srbende..

https://en.wikipedia.org/wiki/Mondragon_Corporation

Ova kompanija je samoupravljacka firma...tj radnici upravljaju svojom firmom..
Ima 70 000 radnika
2023 11 milijardi prodaja, 583 miliona neto zarada..
Vlasnici cele firme su sami radnici...

Postoji sigurno 20 godina, jer cesto izbacuje najnovije tehnologije...

Jednostavno Tito nije odgovarajuci za Srpskog seljaka, niti je samoupravljanje, niti socijalizam

Srbima treba diktatura i nasilje, teranje i lov u mutnom, kriminal i nasilje...

• Haha
https://n1info.rs/vesti/sapic-broz-naneo-vecu-stetu-srpskom-narodu-nego-general-franko-spanskom/

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, na konferenciji za novinare na kojoj je bilo reči o vozilima javnog prevoza u Beogradu, ponovo se dotakao svoje ideje o izmeštanju Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije. Tom prilikom je stigao i da ga uporedi sa španskim diktatorom generalom Fransiskom Frankom.

„Nećemo mi da prebacujemo Dražu jer ne znamo ni gde mu je grob, nego Josipa Broza„, rekao je Šapić.

N1: Znači general Fransisko Franko i Josip Broz su isto?

„Ja mislim da je Broz veću štetu naneo srpskom narodu nego general Franko španskom. On je pobedio u građanskom ratu i zaštitio Španiju od Drugog svetskog rata“, odgovorio je Šapić.

N1: I bio fašistički diktator…

„Eto sad znate šta mislim o Josipu Brozu kad mislim da je naneo veću štetu srpskom narodu, nego general Franko španskom. To vam je moje mišljenje. A Franko nakon pobede u građanskom ratu je sačuvao i nije učestvovao u fašističkim zlodelima i zlodelima nacista u Drugom svetskom ratu, to je činjenica, neću da se bavim likom i delom Franka, baš me briga za njega, nego sam pokušao da dam primer. Sad se više ne bavite ekshumacijom i premeštajem nego se bavimo generalom Frankom“, smatra gradonačelnik Beograda.

Podsetimo, Šapić je raniej izjavio da je izmeštanje Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije „važno za srpski narod“. Takođe je podneo zvaničnu inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda da se Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa.
Šapke, Toma, mali tapšač. Konkurencija žestoka.

Ja ne nameravam da se natezem sa Srbendama...
Ali evo jednog linka za one koji nisu Srbende..

https://en.wikipedia.org/wiki/Mondragon_Corporation

Ova kompanija je samoupravljacka firma...tj radnici upravljaju svojom firmom..
Ima 70 000 radnika
2023 11 milijardi prodaja, 583 miliona neto zarada..
Vlasnici cele firme su sami radnici...

Postoji sigurno 20 godina, jer cesto izbacuje najnovije tehnologije...

Jednostavno Tito nije odgovarajuci za Srpskog seljaka, niti je samoupravljanje, niti socijalizam

Srbima treba diktatura i nasilje, teranje i lov u mutnom, kriminal i nasilje...
Tito valjda nije bio diktator?

Sto se tice Novog Beograda, to je tacno da je pocet pre WW2 i da je dinamika gradnje i obim bio onako kako je bilo sve u predratnoj Srbiji..
Ali za danasnje prilike zadivljujuce dobro,
Dakle bilo je izgradjeno 5 objekata, medju kojima je i sajmiste, staro sajmiste, logor sajmiste...eto cim ga zavrsili odmah ga i upotrebili ljudi....jedni zavrsili drugi ili isti ga upotrebili...

A ideja je logicna da postoji , jer je Beograd rastao , a sa te strane save nije bilo skoro niceg...

Samo da znate, kad se pravi zgrada, 8 zgrada su cinile moje dvoriste...dve imaju nenormalno dobru odradjenu drenazu...jedna sa raznim slojevima sljunka peska i ne znam tacno kako se to odradilo, a druga je imala ceo jedan sloj cigala da da cvrstinu sloju, dok su dve zgrade vojne, bez ikakve drenaze, i sve ostale su obicne bez ikakve drenaze ili nekog organizovanog rasporeda instalacija..npr za telefon, struju , grejanje itd itd..

Tako da moze se praviti NBG tako sto se izabere neko brdasce i tu odradi objekat pa kao sada sto izgleda Borca a moze da se izgradi nbg kao sto je izgradjen posle rata..

Ne moze se reci da Boirca nije izgradjena, ali je mocvarna poprilicno , to znaju oni koji imaju nekog da zivi tamo..

Tito valjda nije bio diktator?
Po mom misljenju nije....
Varate se ako mislite da kad su svi hajduci , mozes da budes meke ruke...
To nikad ne dovodi do dobrog zavrsetka, nego do anarhije...
Pitanje je da li su sva dela koje pripisujete Titu bas Titova...
Ne mirise tako , ali mirise da su neka nepripisana dela mozda bas Titova..
Tako je to u zivotu...
Ali mu se , ako je neko pametan , ne moze pripisivati destruktivnost SFRJ , jer to ne pije vodu..
A to sto svi vide sebe kao ostecene, to nije tesko razumeti...pogledas ljude koji govore i sve ti jasno , jesu osteceni...

• Haha

Back