marsijaner
Legenda
- Poruka
- 50.104
eto ni historija ti je nepoznataSrbija je za Srbe.Nije za ustaše.
ime ustasa je bilo za srbe u kninskoj krajini i dalmaciji , u borbi protiv austrougarske.
tako da, sedi 2
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eto ni historija ti je nepoznataSrbija je za Srbe.Nije za ustaše.
Samo što se oni nisu ni borili protiv Austro-Ugarske nego su čak bili na njenoj strani u prvom svjetskom ratu kao i mnogi drugi pravoslavaci zapadno od Drine.eto ni historija ti je nepoznata
ime ustasa je bilo za srbe u kninskoj krajini i dalmaciji , u borbi protiv austrougarske.
tako da, sedi 2
ahhh te reci a bez ijednoga dokaza
inace imas u vojnoj arhivi , sva ona lica koja su i bili uz germance , fasista i koji su ubijali srbe.
tako da
hmmm
То је заправо једино са чиме се не слажем у излагању господина Шапића - да је Франко нанео штету Шпанцима.Koju je to štetu naneo Franko španskom narodu?
Nije tobože ujkice, nego je stvarno nije bilo.Ali ja nisam pitao za te periode nego za rani srednji vijek 9. stoljeće, 10. stoljeće, 11. stoljeće tko je tada koja država vladala Kninom ako tobože Hrvatske nije bilo niti na mapi?
Politika Tita je bila vrlo slična današnjoj Kini. Komunistička i represivna. Tada je YU bila vojna i ekomska sila Evrope.
Da nije Tita taj Novi Beograd koji je on vodio, i cije ime nosi njegov vaterpolo klub, ne bi ni postojao.
pa sad mozete da kazete da je ideja bila i iskopavanje litijuma jos 1921
mene interesuju samo rezultati a ne ko je sta sanjo nekad
Izgradnja Novog Beograda počela je 20. maja 1938. godine.Tri godine nakon završetka Drugog svetskog rata, 11. aprila izgradnju Novog Beograda započele su omladinske radne brigade. Taj dan se uzima za nastanak Novog Beograda
Pa nije Broz naneo stetu samo Srbiji.https://n1info.rs/vesti/sapic-broz-naneo-vecu-stetu-srpskom-narodu-nego-general-franko-spanskom/
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, na konferenciji za novinare na kojoj je bilo reči o vozilima javnog prevoza u Beogradu, ponovo se dotakao svoje ideje o izmeštanju Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije. Tom prilikom je stigao i da ga uporedi sa španskim diktatorom generalom Fransiskom Frankom.
„Nećemo mi da prebacujemo Dražu jer ne znamo ni gde mu je grob, nego Josipa Broza„, rekao je Šapić.
N1: Znači general Fransisko Franko i Josip Broz su isto?
„Ja mislim da je Broz veću štetu naneo srpskom narodu nego general Franko španskom. On je pobedio u građanskom ratu i zaštitio Španiju od Drugog svetskog rata“, odgovorio je Šapić.
N1: I bio fašistički diktator…
„Eto sad znate šta mislim o Josipu Brozu kad mislim da je naneo veću štetu srpskom narodu, nego general Franko španskom. To vam je moje mišljenje. A Franko nakon pobede u građanskom ratu je sačuvao i nije učestvovao u fašističkim zlodelima i zlodelima nacista u Drugom svetskom ratu, to je činjenica, neću da se bavim likom i delom Franka, baš me briga za njega, nego sam pokušao da dam primer. Sad se više ne bavite ekshumacijom i premeštajem nego se bavimo generalom Frankom“, smatra gradonačelnik Beograda.
Podsetimo, Šapić je raniej izjavio da je izmeštanje Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije „važno za srpski narod“. Takođe je podneo zvaničnu inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda da se Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa.
Ajde facepalmuj se samDa nije Tita taj Novi Beograd koji je on vodio, i cije ime nosi njegov vaterpolo klub, ne bi ni postojao. Ne bi postojala ni njegova vaterpolo karijera vrv, jer su komunisti razvili sportski mentalitet i zdrav zivot medju omladinom, kao i u Sovjetskom Savezu.
"veliki i lep dan zabeležen je juče u građevinskoj industriji Beograda“. Udareni su temelji novom predrađu, dodaje se, koje će kroz nekoliko godina zablistati na mestu gde se dosad nalazilo neoceđeno i neproduktivno zemljište. Već kroz godinu ili dve dana na ovom mestu će nestati velike baruštine, beo pesak će pokriti polje. Iznad njega će se nataložiti zemlja i kroz kratko vreme izvršiće se parcelisanje. Onda će jednog jutra radnici iskopati temelje za prvu kuću. To će biti i znak za opštu izgradnju"Izgradnja Novog Beograda počela je 20. maja 1938. godine.
Evo link https://www.danas.rs/vesti/drustvo/izgradnja-novog-beograda-pocela-pre-tacno-80-godina/
To je napisao novinar koji je autor tog teksta. Taj novinar je preterao jer radovi nisu mogli da idu tako brzo. Drugi svetski rat je zaustavio izgradnju."veliki i lep dan zabeležen je juče u građevinskoj industriji Beograda“. Udareni su temelji novom predrađu, dodaje se, koje će kroz nekoliko godina zablistati na mestu gde se dosad nalazilo neoceđeno i neproduktivno zemljište. Već kroz godinu ili dve dana na ovom mestu će nestati velike baruštine, beo pesak će pokriti polje. Iznad njega će se nataložiti zemlja i kroz kratko vreme izvršiće se parcelisanje. Onda će jednog jutra radnici iskopati temelje za prvu kuću. To će biti i znak za opštu izgradnju"
nista od ovog nije uradjeno
1938 kobajagi pocelo isusivanje sa obecanjem da ce 1939, najkasnije 1940 poceti izgradnja
Za PoTpredsednik sam znao da se tako piše, nisam znao da je i PreTsednik ispravno
Jel ono levo Rasim Ljajić iz mladosti?
drugi svetski rat je poceo nakon 3 godina, a prostor novog beograda je jos uvek bio mocvara tadaTo je napisao novinar koji je autor tog teksta. Taj novinar je preterao jer radovi nisu mogli da idu tako brzo. Drugi svetski rat je zaustavio izgradnju.
Zločin su pokrajine koje je samo Srbija imala. Zločin je što su Kosovu pripojene opštine koje s njim veze nisu imale. Većina onih koji su bili na Golom otoku su bili Srbi. A koliko je Srba pobijeno i poslije kraja rata se vjerovatno nikada neće saznati pouzdano.daj link , ono historijski
kada i gde je TITO napravio zlocine protiv srba
Šapke, Toma, mali tapšač. Konkurencija žestoka.https://n1info.rs/vesti/sapic-broz-naneo-vecu-stetu-srpskom-narodu-nego-general-franko-spanskom/
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, na konferenciji za novinare na kojoj je bilo reči o vozilima javnog prevoza u Beogradu, ponovo se dotakao svoje ideje o izmeštanju Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije. Tom prilikom je stigao i da ga uporedi sa španskim diktatorom generalom Fransiskom Frankom.
„Nećemo mi da prebacujemo Dražu jer ne znamo ni gde mu je grob, nego Josipa Broza„, rekao je Šapić.
N1: Znači general Fransisko Franko i Josip Broz su isto?
„Ja mislim da je Broz veću štetu naneo srpskom narodu nego general Franko španskom. On je pobedio u građanskom ratu i zaštitio Španiju od Drugog svetskog rata“, odgovorio je Šapić.
N1: I bio fašistički diktator…
„Eto sad znate šta mislim o Josipu Brozu kad mislim da je naneo veću štetu srpskom narodu, nego general Franko španskom. To vam je moje mišljenje. A Franko nakon pobede u građanskom ratu je sačuvao i nije učestvovao u fašističkim zlodelima i zlodelima nacista u Drugom svetskom ratu, to je činjenica, neću da se bavim likom i delom Franka, baš me briga za njega, nego sam pokušao da dam primer. Sad se više ne bavite ekshumacijom i premeštajem nego se bavimo generalom Frankom“, smatra gradonačelnik Beograda.
Podsetimo, Šapić je raniej izjavio da je izmeštanje Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije „važno za srpski narod“. Takođe je podneo zvaničnu inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Beograda da se Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa.
Tito valjda nije bio diktator?Ja ne nameravam da se natezem sa Srbendama...
Ali evo jednog linka za one koji nisu Srbende..
https://en.wikipedia.org/wiki/Mondragon_Corporation
Ova kompanija je samoupravljacka firma...tj radnici upravljaju svojom firmom..
Ima 70 000 radnika
2023 11 milijardi prodaja, 583 miliona neto zarada..
Vlasnici cele firme su sami radnici...
Postoji sigurno 20 godina, jer cesto izbacuje najnovije tehnologije...
Jednostavno Tito nije odgovarajuci za Srpskog seljaka, niti je samoupravljanje, niti socijalizam
Srbima treba diktatura i nasilje, teranje i lov u mutnom, kriminal i nasilje...
Po mom misljenju nije....Tito valjda nije bio diktator?