Saobraćajne nesreće!

Pošto našim putevima dominiraju turci i bugari, prilikom dolaska u severne krajeve naše lepe, vozači su još i odmorni... Ali zato u povratku baš i nisu... Još žure da što pre dođu kući, nakon dana i nedelja po Evropi...pa ti vidi...

Prosle godine u ovo vreme, vracam se iz Podujeva i jos na Merdare snimim jednog turcina - brkajlija, nov Mercedes, nova prikolica dade pun gas i ode po onoj prasini. Ja se sa curom nisam zurio pa smo stajali na neku kafu, dorucak, tamo - vamo uglavnom je turcin bio doooosta ispred nas. I na kraju ga malo ispred Paracina sretnemo prevrnutog u levoj traci autoputa. Sanjivost je chudo! Moja preporuka - kad vam se bar malo prispava odmah odremajte, bar pola sata.

pre 3 dana se desila saobracajna nesreca u naselju Koricani, na izlazu iz Kragujevca. Labud R. je vozio industrijsku masinu ^viljuskaru^ koja nije bila osvetljena. Vozio je putem koja ima dve trake u jednom smeru i vozio je pored desne trake, znaci skoro van puta. U njega je udario Daihacu, kojim je upravljao stariji covek, oko 50godina, da ne imenujem sada. Bez kocenja od udarca je pomerio 10metara viljuskaru. Labud R. je zadobio lakse povrede i krenuo da pomogne coveku iz Daihacua. Covek je nakon nekoliko trenutaka preminuo. Sumnja se da je on ima srcani napad u trenutku voznje i da mu je noga pritisnula gas do kraja i velikom brzinom udario u viljuskaru.

inache, vozac viljaskare(a) ^ ko zna, zna :-D ^ je moj brat. Bitna stvar je ta da je verovatno vozac dauhacua imao srcanu napad u toku voznje, i olaksavajuca okolnost za Labuda, mog brata, je ta da mu je porodica nastradalog oprostila.

ja znam decka koji se okretao po autoputu zato sto je hteo da dohvati cigaru koja mu je ispala.
ko zna sta sve moze da izazove udes - kao npr. onaj voz u crnoj gori kome je zaledio vazduh te stoga nije imao kocnice...

Baš pre neki dan mi je ispala cigareta na oko 110 kmh... Pošto nisam paničar, lepo sam usporio i stao sa strane dok je cigareta bila ispod, pronašao je i nastavio... iebeš patosnicu, vrednija je glava...

Kod nas u Beocinu pre 2 meseca se desila saob.nesreca 2 ica su izgubila zivot oni su pijani isli iz kafica,vozili su oko 120km/h,u krivini su izgubili kontrolu i udarili u drvo topolu auto je bio uvijen oko drveta,jedan je umro na licu mesta,a drugi je umro za nedelju dana.Covek je umro bez jednog oka,bez vilice.To je 1 saob.nesreca......,2 saob.nesreca-vozac motora je poginuo jer je taksista vozio oko 120km/h na miseluku,operisali su mu glavu 2 puta covek je bio 2 nedelje u zivotu,a posle je umro a zasto je umro,jer je taksista picio 120km/h, a ogranicenje oko 40km/h

Nepoštovanje ograničenja i neprilagođenost brzine uslovima na putu - klasika...
A šta kada se isprekidana linija iscrta u dugoj, a nepreglednoj krivini...? Ima tu još mnogo stvari koje ne bi smele da postoje, a mislim pre svega na stanje puteva...ali da se ne bi ponavljao - juče, prekjuče sam pisao nešto na tu temu...

I što je najgore, uvek strada suvozač. Ima jedna fora crnog humora na tu temu, ali neću sad, možda ste poštovaoci te osobe.

Brate nemoj... I da nismo, nije u redu... Ako me kapiraš... ;)
Ja ga nikad nisam slušao, al mislim da ničija smrt nije toliko, da se slobodnoumno izrazim, propraćena vicevima, šalama, zezovima...
Neka počiva u miru... Mislim da je red... Veruj mi, čuo sam skoro sve viceve...
@tema: suvozač gine, jer kad se pretiče, tako sam čuo od nekih ljudi, ako se pojavi vozilo iz suprotnog smera, on mahinalno pokušava da ga izbegne odaljavajući se od vozila koje pretiče... I uglavnom suvozač dobija direktan udarac... Mada kontam da i sama konstrukcija vozila utiče u nekoj meri (volan i sve to...)

Prekjuče umalo da se zakucam u kolegu s kojim sam zajedno vozio. Žurili smo, podloga makadam... On u jednom, a ja u drugom službenom vozilu. Rastojanje između nas je bilo oko 50 metara. Ispred nas je naišlo kratko uzvišenje, kao neka skakaonica...ili kako već to da nazovem, koja je taman tolika da zakloni vozilo koje je s one strane... On je već bio prešao preko nje, ja još nisam... Dolazim do uzvišenja i prelazim preko njega pri brzini od oko 40km/h i na moje zaprepašćenje ugledam auto koji stoji u mestu, na sred puta na nekih 6,7 metara od mene... Znači sve se odigralo za otprilike sekundu i možda trenutak više... Ukočio sam, aktivirao se abs, ali badava... Prebrzo sam išao da bi ga izbegao. Kolege koje su bile sa mnom već su odreagovali i samo su čekali ishod - da se zalepimo u ovoga ispred nas... Ali nekako sam iscimao auto u levo i prošao na možda par centimetara od vozila, sa vozačeve strane. Srećom nije otvorio vrata, inače bi ih otkidao, koliko sam blizu prošao...

Službeni auto...(napomenuo sam već)...
U stvari i nije potreban neki pritisak na kočnicu, da bi se ABS aktivirao na podlozi kao što je makadam... U svakom slučaju je bilo jako čupavo...ne toliko po našu bezbednost, koliko na činjenicu da me posle Dunav ne bi oprao kod pretpostavljenih...:lol:

mhmh, ovde bila 8. maja saobracajna nesreca. Momak i devojka na motoru. Udaraju u kamion, cini mi se parkirani kamion.

Devojka sa ogromnim ozledama po celom telu. Zivot u opasnosti. Decko ziv, bez ruke i ko zna koliko povreda jos.

koliko je to vremenski? mislim na sudar. 1/8 secunde? sta onda? nema ruku, rebra slomljena. Glava unakazena, mora druga licna karta, sa novom slikom. zbog cega?

Burazerovi drugovi su imali srecu jer su vozili tenka-Volva!Prvi put se zakuca u banderu u krivini, nikad se nije saznalo koliko je vozio.Zguzvao je motor, ali oni zadobili lakse povrede glave(k'o da i nisu, ionaku su im prazne)Drugi put, ovaj put su se vracali nocu iz grada, trezni, i na oko 120 mu je otkazao volan, nedelju dana posle popravke auta.
A, burazer mi je poginuo zakucavsi se u neosvetljenu traktorsku prikolicu ostavljenu na sred puta!Nisam ni stigao da ga upoznam, bio sam bebica...
Pazite na traktore, oni su opasni koliko i alkohol...

Da, napisao sam nešto i o njima... Do pre par godina je bila najnormalnija pojava da na magistralnom putu naiđeš na traktor koji vuče drva, a prikolica totalno neosvetljena... I nakon što ih je izginulo 5,6 lica na onako baš jeziv način, uz "pomoć" saobraćajaca narod se konačno dozvao pameti i počeo da osvetljava prikolice...

Moj ortak je poginuo tako sto su ga udarili pijani likovi autom dok je vozio motor Tomos u sred bela dana u strogom centru grada.Umro je posle par dana zbog teskog ostecenja mozga...
Drugi ortak je poginuo vozeci Opel Tigru pijan,sa 170 km/h su u naseljenom mestu udarili u kucu,njih dvojica su poginuli na licu mesta,treci je bio u komi i samo cudom je preziveo,danas ziv i zdrav

Da, napisao sam nešto i o njima... Do pre par godina je bila najnormalnija pojava da na magistralnom putu naiđeš na traktor koji vuče drva, a prikolica totalno neosvetljena... I nakon što ih je izginulo 5,6 lica na onako baš jeziv način, uz "pomoć" saobraćajaca narod se konačno dozvao pameti i počeo da osvetljava prikolice...

Dvojica krimosa odavde su poginuli na slican nacin u audiju a6 kada su se sa 200 km/h zakucali u neosvetljeni kombajn na magistralnom putu.Kombajn je odleteo 50 metara od siline udarca...

Ajde bre - kad su krimosi drugim krimosima namestali poljoprivredne masine ;)
Da je bar bio neki kiper pun sljunka ili tome slicno, pa i da razumem :lol:

Ja se najvise jezim od biciklista i traktora. Njima je najnormalnije da ukoce u mestu i skrenu levo / desno u svoju njivu, pogotovo na putu Kovin - Bavaniste - Pancevo, tamo su kamikaze.

Stra' da te u'vati...

Secam se kad je moj matori jednom zaspao za volanom...Idemo nas dvojica auto putem, i on meni objasnjava kako je bio ne nekoj pumpi pored koje prolazimo...U sledecem trenutku, mislim da je u putanju sekunda, kamion krene desno, a ja ne kontam da je zaspao, i kada sam video da je vrag odneo salu, viknem "ALO BRE!"On se tu trgne, i kaze "Pic*a ti materina, sto me ne budis!":D:D:D

Back