Saobracajna neareca -koma- izliv krvi u mozak - i lek aminalon

samoPitam2

Početnik
Poruka
38
Naisla sam na neke teme ovde spominju aminalon i ruse itd..Ali ja moram svoje iskustvo da napisem sa aminalonom
Amonofilin forte tako se lek zove
Do pre 5 mrseci nisam znala sta je to aminalon niti potres mozga niti operacije
E sad..
Odjednom
Povuce me auto sa trotoara vukao me po putu i ko zna sta je sve bilo
Dovezena sam u urgentni na traumatologiju u nesvesti Posle 3 dana su me operisali .Bila sam u komi narednih 10 dana i odjednom se probudila
Nisam bila svesna niti se secam da me voze kuci.
Ne secam se ni sad toga.
Nisam mogla u wc da idem niti da ustajem sama prvih 5 dana
Nisam mogla govoriti
Kao biljka sam bila .Ali sam bila svesna svega posle 6 dana Neki deseyo dan sam dobila lek aminalon forte
I poc3la sam se osecati normalnije
Za. Mesec i po dana pocela sam da ustajem i da govorim.
Posle 2 meseca otisla sam kod lekara operacionog i kod neurologa ..
Koji je bio prisutan kada su m3 operisali
POslao me je na kao magnetnu rezonacu glavre
GLedao snimak i rekao
ja se ne secam sta ste imali u glavi kakvo je bilo krvavljenje
ali sada vam je mozak i okolno tkivo skroz ciasto
Imate tkivo oko mozga cisto kao kod malog deteta..
Nece vam biti potreban pregled kod nas bar jos narednih 5 godina
Aminalon je odlican lek

Jesi siguran da je to lek, jer gaba je dodatak, ne znam da li je definisan kao lek, jer ako je to GABA , onda je nekad to bio dodatak, bar je meni tako rekla neka drugarica , a ona sigurno nije pogresila...to je samo supstanca koja se pretvara u jednu drugu , a pogodnija je jer moze da se pretvara ili ne, zavisno od potrebe mozga...
Nema neke prevelike nuspojave, niti kontraindikacije, samo ne treba preterivati...ali to nije moje da pricam, tako je ona meni rekla....

Jesi siguran da je to lek, jer gaba je dodatak, ne znam da li je definisan kao lek, jer ako je to GABA , onda je nekad to bio dodatak, bar je meni tako rekla neka drugarica , a ona sigurno nije pogresila...to je samo supstanca koja se pretvara u jednu drugu , a pogodnija je jer moze da se pretvara ili ne, zavisno od potrebe mozga...
Nema neke prevelike nuspojave, niti kontraindikacije, samo ne treba preterivati...ali to nije moje da pricam, tako je ona meni rekla....
Lek prodaje se u apoteci
A sta znaci GABA

Ta supstanca koju si opisao, ,prodaje se u apotekama, ali nije lek, moze svako da ga uzme, samo sto ne bi trebalo da ljudi koji ne znaju sta je da petljaju, ali nije lek, nije tako registrovan nego kao dodatak ishrani, kao B vitamin npr , koji se takodje nalazi u apotekama pa je skoro bila akcija u interexportu...

uzmes uputstvo i tamo pise , kao kod B vitamina sta gde i da je registrovan kao dodatak , a ne lek..
Ne menja nista stvar, osim sto se lakse nalazi....

Gaba ima siru primenu , ali lepo da postize tako dobre rezultate kod tih primena....

Back