Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Имам ја питање које вероватноп није дефинисано Законом, али можда неко зна у пракси.

Зашто паук односи СВЕ што није прописно паркирано? По мом мишљењу требало би да носи само возила која ФИЗИЧКИ сметају тј када су паркирани испред нечије гараже, неког пролаза или загушују саобраћај на месту где су паркирани. Ове остале треба казнити за непрописно паркирање, али не видим поенту ОДНОШЕЊА :?

Odnosi sve zato što je kod nas u najvećem broju slučajeva pao sistem naknadne naplate. Naime, priličan broj auta nije preveden, mnogi ne stanuju na adresi na kojoj su prijavljeni i samim tim naplata po zalepljenom tiketu je često nemoguća.
U pravu si ti inače da bi pauk trebao da odnosi vozila koja ometaju saobraćaj, ali ne postoji zakonska prepreka da uklanja i ona koja su samo pogrešno parkirana.

Па не видим проблем са накнадном наплатом... остави се обавештење за брисач и пише судији за прекршаје. Позове се власник који изјави да ли је он паркирао или није и ако није онда ко јесте. Позове се тај други и ако он призна пише се њему казна, а ако не онда власнику казна и крај. То је ствар која треба да се тиче власника, а не оно за појасеве :roll:

Па не видим проблем са накнадном наплатом...
остави се обавештење за брисач и пише судији за прекршаје. Позове се власник који изјави да ли је он паркирао или није и ако није онда ко јесте.
Позове се тај други и ако он призна пише се њему казна,
а ако не онда власнику казна и крај.
То је ствар која треба да се тиче власника, а не оно за појасеве :roll:

hmmmm....
juce mi je bio rodjendan
pa u to ime - castim :lol:

elem,
ako vas "pauk" ne odnese

za prijave komunalnog inspektora za parkiranje
na zelenoj povrsini....
(ne vazi za parking-servis, kod njih
nista ne zastareva....?)

kod sudije za prekrsaje je dovoljno reci
da niste vi parkirali....
navedete za svedoka, bilo koga....
svedok, da izjavu....
100 % obustava

:)

Kolika je novcana kazna? Takodje me zanima kolika je kazna za izazivanje saobracajnog udesa i bezanja sa lica mesta.

Na http://www.kbs.org.yu/kbs/pages/pravni-okvir.php mozes da nadjes kazne za najcesce prekrsaje, pa vidi sam.

Ipak, najveca je kazna sto ce osiguranje, posto isplati stetu onome koga si udario, da trazi novac od tebe, jer u slucaju bekstva sa lica mesta, kao i ako si pod uticajem alkohola, osiguranje ima pravo na regres.

A sto se tice zabrane polaganja, Tanja je u pravu. To odavno ne postoji.

Ladno sinoc bio udes, ja naisao 15 sek posle, pomagao povredjenom... direktan udes, ali na srecu pri maloj brzini, pa je povredjeni "samo" razbio glavu. Najveci stos, sto se udes desio bukvalno 150m od zgrade SUP-a... i policiju cekali pola sata! Hitna pomoc nije ni dosla!

Da li si rekao povredjenom: Druze, trebao bi malo cesce da posecujes forum Krstarice, pa da shvatis da treba da se vezujes! :-)

Salu na stranu, svaka cast. Danas na zalost mnogi samo produze, uopste ne zele da pomognu.

Ја кад седнем да возим изгледам као они Амери у филмовима, прво вежем појас па онда све остало... jбга навика... :) а када не возим онда заборавим да се вежем, али ми није проблем кад се сетим да се вежем :)

Ја кад седнем да возим изгледам као они Амери у филмовима, прво вежем појас па онда све остало... jбга навика... :) а када не возим онда заборавим да се вежем, али ми није проблем кад се сетим да се вежем :)

Ja nikad ne zaboravljam pojas. Ali trista puta mi otac prica da se vezem pa da krenem polako.
Ja ne mogu tako. NAVIKA. Prvo krenem, dodjem do prve raskrsnice i onda tek promenim brzinu.

npr. sa mog parkinga krenem. I, II brzina. Stajem na znak STOP i dok gledam levo i desno ja se vezem. Navika.

Back