Saobraćaj u Beogradu

Stvarno strasno.......
nista se nije promenilo od kad sam zadnji put
bio na temi.....a obecali da se radi na tome.........:shock:
vuče,držite se teme;)
promenilo se,kako da nije 'kvalitet pre svega`,`bolje manje a kvalitetnije`:lol:

što se tiče saobraćaja u bg,danas primećujem da su manje gužve,mislim da je neko od nadležnih obratio pažnju na naše zamerke i da je zato manja gužva danas.
svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo8-)

Saobracaj je strasan!!! Katastrofalan! Prosle godine je moj skolski drug poginuo, udarila ga mesalica... Mesalica u suvom centru grada?!? Kako kroz centar mogu non-stop da prolaze kojekakve kamioncine?! Strasno. O guzvama i da ne pricam, besmisleno je... Steta, Beograd je zaista poseban grad, ali saobracaj je veeeeliki minus... Na zalost.

Saobracaj je strasan!!! Katastrofalan! Prosle godine je moj skolski drug poginuo, udarila ga mesalica... Mesalica u suvom centru grada?!? Kako kroz centar mogu non-stop da prolaze kojekakve kamioncine?! Strasno. O guzvama i da ne pricam, besmisleno je... Steta, Beograd je zaista poseban grad, ali saobracaj je veeeeliki minus... Na zalost.

Bas tako katastrofalan..
Bice lakse kad budu obilaznice gotove..

Београду недостају мостови, пре свега - један из Земуна преко Дунава, а ваљда ће овај преко Аде почети да граде у овом веку:(

На гужве тренутно не можемо да утичемо, јер ретко ко ко има ауто иде градским превозом на посао. Ако обратите пажњу у аутомобилима су углавном возач и, евентуално, сувозач.

А, ако само најаве кишу за тај дан - па то је катастрофа од саобраћаја!!!!!

Али, оно што мени највише смета је некултура у вожњи:evil: Пре свега, недавање жмигаваца ... оно - ја знам куда идем а ви остали се сналазите:evil:

gle,i mene opet obrisa:oops:
i ja se cudi vuce sto obrisa tvoj onako lep predlog i tice se teme.
a vidi njega koji vec put zakljucuje situ stvar `saobarcaj u bg je katastrofalan`
doooobro,jeste.aj` sad smisli neku novu recenicu ako mozes,pa je `valjaj` neko vreme:lol:

Koliko je za los saobracaj kriva kultura samih vozaca i neefikasnost policije?
Svako jutro u Beogradskoj ulici:
Image007small-1.jpg

parkirano dostavno vozilo koje zatvori kompletan saobracaj od pravnog fakulteta pema slaviji...
parkiranje na dva parking mesta, nonsalantno...
Image010small-1.jpg

Image011small-1.jpg

i slika koju sam nazvao "Ima li neko jaci od mene?" ... da pojasnim, ovo je zabranjen smer :mrgreen:
Saobracajna policija? Sta to bese?:mrgreen:

I to je tacno.
Samo neznam da li si primetio da recimo u Bulevaru nema guzve kada je murija na svakih 50 metara i zabranjuje parkiranje u desnoj traci.
Svako brate ostavi auto gde mu odgovara...da mogu i u kiosk bi usli.

E pa to..ostave na shinama auto..parkiranje je tek prica za sebe kad pesaci ne mogu proci..pa podignu brisace:lol:nemamo mi kulturu i svest da treba ziveti na periferiji a u centar dolaziti samo na posao i po potrebi..i to parkirati na 2-3 km od uzeg centra..pa polako prosetati..bus par stanica..bar skuter kulturno ako je bajs pojam

E pa to..ostave na shinama auto..parkiranje je tek prica za sebe kad pesaci ne mogu proci..pa podignu brisace:lol:nemamo mi kulturu i svest da treba ziveti na periferiji a u centar dolaziti samo na posao i po potrebi..i to parkirati na 2-3 km od uzeg centra..pa polako prosetati..bus par stanica..bar skuter kulturno ako je bajs pojam

Tako nesto. Krug dvojke bi trebalo zabraniti za saobracaj totalno. Dozvoliti samo hitnim slucajevima, busevima (ili jos bolje tramvajima i malo im povecati broj) i dostavnim vozilima (pod uslovom da dostavna vozila nisu taxisti).

Time bi resili guzvu i svi bi mnogo, mnogo brze stizali na zeljeno mesto, a i centar grada bi bio mnogo opusteniji i prijatniji za setnju.

Posto samo lepo ispljuvali vozace, da vidimo malo drugu stranu.
Gledam danas u gradu kako ljudi prelaze ulice. Od 20 pesaka, 19 prelaze na crveno, a bar 10 i ne pogleda da li mozda nailazi neki automobil koji ima otvoren signal za prolaz! Kao zombi...
Razumem ja da u mnogim mestima ne postoji semafor i da je stresna situacija kada se susretnete sa jednim takvim cudom, tri raznobojna svetla pa se jos i menjaju. Mozda ih hipnotisu i oni onako hipnotisani pocinju da se priblizavaju tim ljupkim svetlima sa druge strane kao da su mornari koji su culi pesmu sirena...e, kada stvarno cuju sirenu, onda je uglavnom kasno.
Pod hitno uvesti uputstvo za ponasanje na ulicama grada i besplatno ga deliti na autobuskoj i zeleznickoj stanici kao i na naplatnim rampama pri ulasku u grad.

Back