САНУ: Жичара би поништила познате обрисе града

Postoji mnogo sarmantniji nacin da se gradjani i turisti prebacuju sa jedne obale na drugu - brodicama, ladjama...to ne bi narusavalo ambijent, naprotiv, cak bi bilo u duhu citavog kompleksa...a zakonski regulisati i organizovati tu aktivnost ne bi trebalo predstavljati nikakav problem za grad Beograd...ali....

Od zicare se nece videti grad.....O Boze, ooooo......:dash:

Blajbi, nazovi to kako te volja...Beograd je bio i u turskim i u ugarskim rukama...zavrsio je u srpskim...treba li da zgazimo njegovu bogatu istoriju da bi neko onanisao jer drukcije ne moze da svrsi....

I dalje ne razumem...

Da li Beograd uopsate treba da se razvija ili ga treba ZAPECI u srednjem veku? Da bude kao autentican....

Vazi li to i za druge evropske gradove koji su bili u rukama osvajaca duze vremena?

I dalje ne razumem..

Da li Beograd uopsate treba da se razvija ili ga treba ZAPECI u srednjem veku? Da bude kao autentican....

Vazi li to i za druge evropske gradove koji su bili u rukama osvajaca duze vremena?

Sultan Al Fatih, koji je zauzeo Carigrad, opsjedao je Beograd u jednom pokusaju - i nije uspio...zahvaljujuci Kalemegdanskoj tvrdjavi...ako si ti supalj ko sito, nisu drugi, Blajbika....

I dalje ne razumem...

Sve ima svoju cenu. Pametan čovek vaga šta će dobiti nekom novinom, a šta će izgubiti. Pa kada izvaga onda odluči. Ali, ti to ne razumeš.

Не знам, може то да буде интересантно. Динамично, нешто се дешава, нешто је у покрету. Београд је динамична метропола, није град-музеј!

Са друге стране, не видим колико озбиљно доприноси саобраћају некаква жичара која људе носи до калемегдана, далеко од сваког трамваја и аутобуса, и где мораш да ходаш доста дуго, стазама које нису идеалне за много људи, док не стигнеш до прве улице. Реално то је идиотско решење за било какав масовни транспорт.

Не знам, може то да буде интересантно. Динамично, нешто се дешава, нешто је у покрету. Београд је динамична метропола, није град-музеј!

Са друге стране, не видим колико озбиљно доприноси саобраћају некаква жичара која људе носи до калемегдана, далеко од сваког трамваја и аутобуса, и где мораш да ходаш доста дуго, стазама које нису идеалне за много људи, док не стигнеш до прве улице. Реално то је идиотско решење за било какав масовни транспорт.

Tu quoque, fili mi? :think:

Tu quoque, fili mi? :think:

Ја мислим, Блајби, да би било љепше подићи један огроман торањ у неком бел епок стилу, и да ти то буде горњи терминус жичаре. Срушиш, рецимо, апсолутно наказну зграду бивше скупштине Србије, ту га подигнеш, а са оне стране код сава центра. А?

Французима се десио пожар, а нама напредњаци. Французи су пожар угасили за неколико сата, а кад нас ватрена стихија траје 7 година.

Горело је и нама. Само, као да се ништа није десило. :(

Огољена Светиња.jpg

Хиландар, 2004. година

Back