Sanse za turisticku vizu za SAD?

jelenajeca

Početnik
Poruka
10
Kakve su mi sanse da dobijem turisticku vizu za SAD?Verenik mi je poslao garantno pismo, ja sam diplomirala na filoloskom fakultetu-engleski jezik(diplomu mi jos nisu izdali i ne znaju kad ce), nisam zaposlena za stalno ali sam radila vise puta na odredjeno.Planiram da idem tamo na 3 meseca i posle da dodjem sa verenikom ovde da se vencamo.Kakvi su mi izgledi?Sta mi je sve potrebno od dokumenata?Hvala

Sanse,da dobijes tur. vizu su ti .........ne bas velike , to je cista lutrija.

Najbrza varijanta da dodjes za stalno u USA je da tvoj verenik dodje u Srbiju, pa da onda apliciras u kategoriji Prospective Marriage , i onda vam ostaje da po dolasku u USA odradite vencanje u roku od 90 dana i onda sve po redu do Green Card, kao to vec ide..........

Treba da ih nazoves i oni ce ti reci sta sve treba od ovih obaveznih dokumenata.
Vazno je i da ti on posalje garantno pismo, a najvaznije je da skupis sto vise dokaza da ih uveris da ces se vratiti.
Meni je garanto pismo poslala drugarica, a ja sam odnela pismo mog poslodavca kao dokaz da sam zaposlena i na kojem pise i kolika su mi primanja (prosek, nista previse) i takodje njegovo odobrenje da odsustvujem za taj period koji nameravam da ostanem. Posto nemam nikakvu nekretninu koja glasi na moje ime odnela sam vlasnicki list od mojih roditelja za nekrentine koje poseduju posto se kao vodi da zivim kod njih. I mislim da je to sve.
Odobrili su mi vizu za pet minuta i mislim da je presudno bilo to sto sam zaposlena, tako da pokusaj negde da se zaposlis na bilo kakvom poslu pre nego sto apliciras za vizu.
Ima sanse da je dobijes i ovako, ali je rizicno, pogotovo ako kazes da ides kod verenika oni ce odma logicno smatrati da se neces vratiti, a tvoja rec im neznaci mnogo.

Imam garantno pismo, povremeno me angazuju da radim u jednoj skoli na odredjeno ali nemam nista od imovine na svoje ime.U svakom slucaju pokusacu, pa sta mi Bog da. Mozda mi pomogne to sto nisam jos dobila diplomu sa fakulteta pa da kazem da treba da se vratim da je uzmem, mada ovi na faxu nece da mi daju potvrdu da mi je nisu jos izdali. Hvala svima.

Tako su me hladno odbili kad su culi da nisam zaposlena. To je prvo sto su me pitali.Tome sto nisam zaposlena kad se doda da idem kod verenika sta moze drugo i da bude ishod. Da li neko zna da mi kaze da li ovde moze da se podnese zahtev za verenicku vizu i koliko se ceka da se dobije?Koliko se ceka na dobijanje useljenicke vize kada bi se ovde vencali?Unapred hvala na odgovorima.

Jedan mali off-topic...

Trebalo bi za koji mesec da odem turisticki u US, na petnaestak dana. Student sam nesvrseni, tj. od 44 ispita mi je ostalo 4 do kraja, dao sam 40. Odande dobijam pozivno pismo ili kako se vec to zove, a imam u pasosu i ispostovanu J1 vizu od pre 4 godine.
Kakve su sanse?
Hvala!

Back