Шанса банкротиране и презадужене Србије

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Предузимљивост је старија од капитала, не ствара капитал предузимљивост, предузимљивост ствара капитал.
Али у посед капитала могу доћи и они који га не стварају или га пак стварају монополизмом и другим облицима економског тероризма.

Најжешћи тероризам те врсте је онај финансијски. Преко њега су многе државе завијене у црно, односно доведене у банкрот и дужничко ропство.

Шанса банкротиране и презадужене Србије сигурно није у даљем распродавању преостале имовине, нити у даљем задуживању. Па чак ни у прикључивању ЕУ, унутар којег се развој прикључене земље одвија у зависности од планова и потреба ЕУ.
Свим екскомунистичким прикљученим земљама прикључење је донело онакав развој какав је био потребан мултинационалним компанијама из ЕУ, укључујући и финансијске компаније и организације.

Шанса Србије је у предузимљивости која полази од њених реалних ресурса и потреба.
Ту предузимљивост ће финансијски подржати велики број "малих" улагача (српских из дијаспоре, и један број странаца), као и озбиљне иностарне фирме којима је у време рецесије потребно тржиште које ће преузети њихову робу и услуге са одложеним, од стране државе гарантованим, плаћањем

Предузимљивост је старија од капитала, не ствара капитал предузимљивост, предузимљивост ствара капитал.
Али у посед капитала могу доћи и они који га не стварају или га пак стварају монополизмом и другим облицима економског тероризма.

Најжешћи тероризам те врсте је онај финансијски. Преко њега су многе државе завијене у црно, односно доведене у банкрот и дужничко ропство.

Шанса банкротиране и презадужене Србије сигурно није у даљем распродавању преостале имовине, нити у даљем задуживању. Па чак ни у прикључивању ЕУ, унутар којег се развој прикључене земље одвија у зависности од планова и потреба ЕУ.
Свим екскомунистичким прикљученим земљама прикључење је донело онакав развој какав је био потребан мултинационалним компанијама из ЕУ, укључујући и финансијске компаније и организације.

Шанса Србије је у предузимљивости која полази од њених реалних ресурса и потреба.
Ту предузимљивост ће финансијски подржати велики број "малих" улагача (српских из дијаспоре, и један број странаца), као и озбиљне иностарне фирме којима је у време рецесије потребно тржиште које ће преузети њихову робу и услуге са одложеним, од стране државе гарантованим, плаћањем

Jako lepo zamišljeno...

Politikantsko nasilje u pokušaju da zaustavi propast države i ekonomije, ustvari, dovodi do rasparčavanja i izobličavanja svih postojećih resursa, rasparčavanja imovine i izobličavanja svesti! Ja bih rekao, prosto, bruka.

To što oni hoće je mačka u džaku i mrak na oči. Dojadilo im da švercuju "boraniju", pa oće da rasprodaju i to malo što ima.
Nek se "uzdrže" još malo, ako mogu.

Evropa nam je najbliža i najudaljenija "tačka" na planeti. A mi hoćemo da uđemo u nju. Ko ne bi hteo? Kolko nam fali, jedno sedam-osam godina:zcepanje:

Ja sam više za nato, negoli za evropu. Nate mislim, nato želim.

Kada mi dodjemo na vlast nece biti korupcije u javnom sektoru???Velika zabluda,pa u svakom sistemu taj sektor je bogomdan za svemoguce manipulacije i pljacke u svim mogucim oblicima.
Dacu mito da se zaposlim.Isplati mi se.Ovo je iz zivota,a ne iz teorije.Privatnik nece uzeti mito da primi nesposobnog radnika.Izgleda da su ljudi iz Pokreta mnogo mladi,a zna se da covek u mladosti ima puno iluzija o sebi i svetu.
Zasto bi drzava uopste davala garancije u privredi?Zasto nju svuda uplicemo.Briga cinovnika za drzavu i narod.Njegovo je da lepo ispija svoje kafice i da mazne usput nesto ako moze.Ko nije bio cinovnik ne moze poznavati njegovu dusu.Od njih su jedino gori politicari.Misle da sve znaju,a gramzivi su preko mere.Oni ne uzimaju sicu.
Cudni su mi Forumasi.Mnogi su protiv EU i demokratije?Sta nude umesto toga.Obecanja.Maglu.
EU nevalja u mnogo cemu,ali zar bi u Evropi bilo bolje bez nje?
Vlast u Srbiji,vec mnogo nije dobra.Tu cemo se sloziti.

Back