SANDŽAK PRIPOJILA BiH Šok izjava predsednice opštine Tutin: "Mi Bošnjaci imamo svoju matičnu državu Bosnu i Hercegovinu" (VIDEO)

Casual Observer

Stara legenda
Poruka
98.053

SANDŽAK PRIPOJILA BiH Šok izjava predsednice opštine Tutin: "Mi Bošnjaci imamo svoju matičnu državu Bosnu i Hercegovinu" (VIDEO)​

26. novembar 2025.08:57​

5C78DE02-007E-422D-A9E4-D4F2595BBBC1.webp

Izjavu je dala tokom obeležavanja Dana državnosti BiH u Generalnom konzulatu BiH u Novom Pazaru​

Selma Kučević je ranije izbačena iz SDA Sandžaka zbog nepoštovanja partijskih odluka.

Selma Kučević, predsednica Opštine Tutin je izjavila da Bošnjaci "Sandžak posmatraju kao neodvojivi deo Bosne i Hercegovine".​

Ona je to izjavila sinoć, tokom obeležavanja Dana državnosti BiH u prostorijama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

- Mi Sandžak posmatramo kao neodvojivi deo Bosne i Hercegovine, bez obzira na na Berlinski kongres, bez obzira na sve generalno procese koji su se dešavali. Mi Bošnjaci imamo svoju matičnu državu, Bosnu i Hercegovinu, sve njene uspehe i sve ono što je dobro za Bosnu i Hercegovinu, našim srcem selamimo - rekla je Kučević.

Dodala je i da je otvaranje generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, koji je inače otvoren 2022. godine, "zaista jedna veoma snažna podrška sandžačkim Bošnjacima da neko i te kako vodi brigu o njima i da ono što im je potrebno zaista mogu na tom mesto da servisiraju".

- I zaista je nama, za nas za Bošnjake Sandžaka, izuzetno značajno postojanje ovog konzulata - rekla je ona.

Inače, ona je bila i narodni poslanik ali joj je mandat prestao prošle godine kada je, kako je saopšteno, zbog nepoštovanja odluka partijskih organa, izgubila status člana Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...snjaci-posmatraju-sandzak-kao-deo-bih/hy6m67e

Zahteva reviziju odluka Berlinskig kongresa, a uzgred traži i unitarnu BiH…

Sta mene prozivas? Nazovi svog jarana Acu. pa mu saopsti da tamo neko zagovara otcjepljenje Raske. Ako ne reaguje, onda ona radi za njega?
Ovakva mu je dobro dosla da kvarno osudi studente koji su protiv bezakonja i korupcionaske vlasti.

Sta mene prozivas? Nazovi svog jarana Acu. pa mu saopsti da tamo neko zagovara otcjepljenje Raske. Ako ne reaguje, onda ona radi za njega?
Ovakva mu je dobro dosla da kvarno osudi studente koji su protiv bezakonja i korupcionaske vlasti.
Mog? Ostavi se toga. Odmah AV, dabome, predvidiva reakcija ljubitelja cjelovite BiH.

Cjelovita dejtonska BiH sa RS je garant cjelovite Srbije, a narocito sa KIM, osim ako ti to nije jasno ili bi pravdao priznanje Kosove?
Koliko se može videti, isti oni koji su priznali Kosovo, zalažu se za celovitu BiH...
Bole ih neka stvar za principe.
Tako da i nama ne preostaje ništa drugo, nego kao oni, ali obrnuto: ne damo Kosovo, a zalažemo se za podelu BiH.

Koliko se može videti, isti oni koji su priznali Kosovo, zalažu se za celovitu BiH...
Bole ih neka stvar za principe.
Tako da i nama ne preostaje ništa drugo, nego kao oni, ali obrnuto: ne damo Kosovo, a zalažemo se za podelu BiH.
Nazalost to je sada tako. Zahvaljujuci neslozi i pogresnoj radikalskoj politici, Srbi su jedva dobil RS i to miloscu amerikanaca. Jel treba sada da ostanemo i bez RS? Da je bilo srece i pameti, BIH bi bila srpska. Treba se danas boriti protiv satanskog globalizma i za opstanak onoga sta je preostalo.

Nazalost to je sada tako. Zahvaljujuci neslozi i pogresnoj radikalskoj politici, Srbi su jedva dobil RS i to miloscu amerikanaca. Jel treba sada da ostanemo i bez RS? Da je bilo srece i pameti, BIH bi bila srpska. Treba se danas boriti protiv satanskog globalizma i za opstanak onoga sta je preostalo.
Pa ako sad ne možemo da otcepimo RS, ne znači da nemamo pravo da želimo. Isto tako je i sa Kosmetom, ako ga sad ne možemo da oslobodima, ne znači da nemamo pravo da to želimo.
Bitno je da ostane ta želja u nama dok postojimo, pa kad naiđe prilika...

Mi smo ostali bez RS.
Zaglavili smo se. Nigdje nismo dobro došli, a ovi naši gule kožu.
Kakav globalizam?! Ko puši tu priču?!
Mi smo robovi.

Mi smo ostali bez RS.
Zaglavili smo se. Nigdje nismo dobro došli, a ovi naši gule kožu.
Kakav globalizam?! Ko puši tu priču?!
Mi smo robovi.
Ko je tvoj robovlasnik? Da ga pitam da te otkupim? Koliko koštaš? :mrgreen:

Ko je tvoj robovlasnik? Da ga pitam da te otkupim? Koliko koštaš? :mrgreen:
Kako nismo?!
Ako nisi u toj seljačkoj stranci **** si ježa u leđa. Mene kroz život da vode ovi zaostali ljudi?! Neka tebe i dalje vode, mene neće.
Robovi, nego šta. Radimo za pola plate. Gdje je druga polovina?

Back