Sanader pobjegao iz zemlje preko prijelaza Bregana!!!

piciginx

Legenda
Poruka
50.498
ZAGREB - Državno odvjetništvo Republike Hrvatske , neslužbeno doznajemo, uputilo je zahtjev Saboru za ukidanjem imuniteta zbog privođenja bivšeg hrvatskog premijera, a sadašnjeg saborskog zastupnika Ive Sanadera.

Par sati nakon dolaska zahtjeva DORH-a u Sabor Sanader je napustio zemlju preko graničnog prijelaza Bregana, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. MUP nije ni imao nikakav nalog za uhićenje ili zadržavanje Ive Sanadera.


http://www.jutarnji.hr/ivo-sanader-...o-odvjetnistvo-uputilo-zahtjev-saboru/910087/

Soli na rep....:dash:
 
1.FIMI-MEDIA Izvlačenje novca iz državnih tvrtki organizirano je preko tvrtke Fimi-media. Navodno je u ovoj aferi iz državnih tvrtki izvučeno oko 80 milijuna kuna, a neslužbeno se može čuti kako je do sada osumnjičeno 13 osoba.

2.HEP
Sve istrage o HEP-u i protiv bivšeg čelnika Ivana Mravka mogle bi se objediniti u jednom predmetu, a u prvi bi plan bi trebao izbiti nalogodavac prema čijim je uputama ovo državno poduzeće za Mravkova mandata i poslovalo, a to je premijer Ivo Sanader koji bi tako u u konačnici mogao biti prvooptužen zbog HEP-a.

3.HAC
Sanadera se spominje i u kontekstu afera u HAC-a, a navodno predmet interesa DORH-a su i poslovi koji su sklapani s braćom Žužul odnosno Skladgradnjom. Navodno je u središtu pozornosti istražitelja forenzičko rekonstruiranje tijeka novca koji je odlazio iz HAC-a na račun Skladgradnje. Postoje ozbiljne sumnje da je Skladgradnja poslužila za izvlačenje golemih svota novca kao što je to primjerice činila i problematična anonimna marketinška tvrtka Nevenke Jurak Fimi-media

4.CRNI FOND
Smijenjeni glavni rizničar HDZ-a Mladen Barišić predao je svome nasljedniku Branku Bačiću dva milijuna kuna i 300 tisuća eura neposredno nakon što je Predsjedništvo HDZ-a 25. siječnja ove godine smijenilo Barišića sa svih stranačkih funkcija te za glavnog tajnika imenovalo Branka Bačića. Istraga o tzv. crnim fondovima u HDZ-u kojima se stranka navodno financirala kroz veći dio svog postojanja jedna je od tabu tema u Hrvatskoj. Navodno je Sanader kroz taj fond kupovao koalicijske partnere, ali i potkupljivao novinare, odnosno urednike. Novac iz crnog fonda navodno su dobivali Bianca Matković i Darko Milinović no oboje su opovrgnuli takve navode.5.HYPO BANKA Mladen Bajić navodno nije do kraja otvorio taj predmet, a za sada je u središtu njegova zanimanja Vladimir Zagorec i njegova uloga. No istraga u Austriji detektirala je Sanadera kao bitnu polugu ove banke na Balkanu zajedno s Robertom Ježićem prvim čovjekom DIOKI-ja i vlasnika Novog Lista. Najmanje je izgleda da bi Sanader mogao biti uhićen zbog muljaže s Klagenfurtom.Ivo je heba ježa...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...i-za-zloporabu-ovlasti-i-polozaja/527693.aspx
 
Pa nemojmo biti naivni ljudi...

Svi koji se bave politikom rade to da bi na kraju mogli turiti ruku u drzavni dzep...

A narodu fino slazu pricu o slobodi, pravdi, domovini, istini i sl. zvakama....
...


niko nije naivan ..ali u svemu treba da se ima mera ...da je nisu presli jos bi i dalje cicali ..no uvek ima novih..gladnih a cica jos ima nesto mljeka:dash:
 

Back
Top