San o pohlepi

Kako su fino crvenim zilicama protkani kapci iznutra. Mreza crvene cipke pulsira svakim udahom. Na mojoj kicmi komad tudje hladne koze. Njegovo ujednaceno disanje igra u istom ritmu kao unutrasnjost mojih kapaka. Zaspao je. Ko bi mogao da pomisli da dva sveta mogu stati u samo jedan bracni krevet. Gde ste vile i vilenjaci, andjeli cuvari, beli konji, zelene livade?
Tkanje mojih kapaka bubri i raste, vez se nastavlja. Caroban tepih se razmotava preda mnom. Slika bajke koje su moj svet.
A kakav li je njegov?
Evo mora sa hridima od belih grudi sirena. Ovde su i vile potpuno gole i vidljive. Na proplancima jedna drugoj cesljaju predugacke kose. Pevaju pesmu sumi od pricajuceg drveca i hodajuceg cveca. Evo belih konja kako pitomo guraju rogate glave u moj dlan. Evo svega najlepseg a opet se osecam nepotpuno. Evo pehara srece ali ostavljam ga neispijenog.
Zelim vise.
Zavlacim se u uvale, u morske dubine, u mracne pecine i trazim. Ne zelim vile, harfe, pletenice i dodir jednorogovog roga. Zelim dublje, zelim talog, zelim sta god da je na dnu. Zelim skriveno. Zelim ono sto je nevidljivo i u ovom svetu.
Zaranjam u mulj, kopam po grobovima, vadim kosti umrlih carobnica.
Otvaram prasnjave sanduke. Prekopavam po haljinama zaboravljenih tkalja.
Povredi me. Ovde gde se osecam najspokojnije.
Povredi me u svetu gde sam nepobediva.
Povredi me u svetu gde sam besmrtna.
Povredi me u mom jedinom utocistu.
Povredi me u snovima.

Odlazim u centar svega sto je sveto. U srcu je oltar. Skidam blatnjavu odecu i polazem svoje umorno telo na kamenu plocu. Drhtave grudi raizlaze se pred naletom tvog daha. Utrnula. Paralizovana. Prikovanih ruku i rasirenih nogu cekam tvoj udar. Zedna cekam pljusak svete boli. Povredi me. Smrvi me. Raspori me. Iskidaj me.
Ucini da me boli i u ovom svetu gde jedino bol ne postoji.

Ili me u inat poljubi u celo i ostavi da lezim. Utrnula.

Ne znam zašto si ovakav naslov dala
meni ovo ne liči na san nego na nesanicu pre
tešku kao što su one sve sa slikama koje su više nego jasne
i ovde do tančina opisane.I naravno imaju svoje značenje
ali ne za stvarnost već samo za teskobu nesanice.

Back