Samsung i Baidu počinju proizvodnju AI čipa od naredne godine

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
1576776505435.png

Samsung je tradicionalno prihvatao i implementirao sopstvenu tehnologiju u procesu razvoja mobilne ARM arhitekture, međutim ovaj set tehnika je prilagodljiv i tu počinje novo partnerstvo južnokorejskog giganta i kompanije Baidu. Ovo partnerstvo obeležava širenje Samsungovih sevisa izvan sfere mobilnih uređaja - na centre podataka, HPC i AI aplikacije.

Zahvaljujući Samsungovom 14nm procesu, kao i I-Cube (Interposer-Cube) rešenju, novi čipset obećava da će biti tri puta brži od konvencionalnih GPU/FPGA-akcelerisanih rešenja za pokretanje Baidu neural modela. Baidu KUNLUN čipset će nuditi 512GBps memorijski protok preko Samsungove I-Cube tehnologije, uz povezanost sa brzom HBM 2 memorijom. KUNLUN će biti sposoban za obavljanje do 260 Tera operacija u sekundi (TOPS) na 150 vati potrošnje energije.

1576776523841.png

Samsung već radi na budućem napretku u tehnologijama za Baidu KUNLUN, a među njima su RDL (redistribution layers) i 4x, 8x HBM integrisani paket.

Izvor: GSMArena

A u prevodu sta se dobija

Zahvaljujući Samsungovom 14nm procesu, kao i I-Cube (Interposer-Cube) rešenju, novi čipset obećava da će biti tri puta brži od konvencionalnih GPU/FPGA-akcelerisanih rešenja za pokretanje Baidu neural modela. Baidu KUNLUN čipset će nuditi 512GBps memorijski protok preko Samsungove I-Cube tehnologije, uz povezanost sa brzom HBM 2 memorijom. KUNLUN će biti sposoban za obavljanje do 260 Tera operacija u sekundi (TOPS) na 150 vati potrošnje energije.

Zezas ?
U danasnjem svetu tehnologije ja ne znam jednu osobu koja koristi samo kucni telefon
Cak znam i ljude koji imaju preko 80 godina pa su se adaptirali
не зезам - живот ми се побољшао 500% а и жену сам наговорио да га не носи са собом. (мислим, рекао сам јој чињенице и после неког времена га је оставила сама! сконтала је какво је то превара!)

не зезам - живот ми се побољшао 500% а и жену сам наговорио да га не носи са собом. (мислим, рекао сам јој чињенице и после неког времена га је оставила сама! сконтала је какво је то превара!)
Ajde, svega ti, kazi kako

Moj šurjak ( brat od žene), bio informatičar u firmi, do penzije se odupirao da uzme službeni mobitel! Motiv: Kada meni istekne radno vreme, nema toga da me bilo koja budala u bilo koje doba dana ili noći zove jer je napravio neku glupost na kanti firme! :rotf::rotf::rotf::rotf:

Veruješ svojoj ženi 100 odsto? Ako ne nosi mobitel, ne možeš ni pratiti kuda se kreće! Nije to bez veze izmišljeno! :rotf::rotf::rotf:

Back