Samsung Galaxi Note 3

• Začetnik teme Začetnik teme Kolon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kolon

Početnik
Poruka
12
Cao drugari koristim Note 3 i dobro me sluzi medjutim, od kad sam instakirao aplikaciju Clean Master i imam tu mogucnost da lako mogu da vidim opterecenost RAM memorije, postao sam malo zabrinut. Naime u mirnom stanju pokazuje da je procesor koristi 40% RAM memorije a kad nesto radim taj broj zna da se popne na 70-80%. Pojedini moji prijatelji su mi rekli da taj telefon sa skoro 3 GB RAM memorije ne bi smeo da predje vise od 10-15% koriscenja RAM MEMORIJE, PA SAM SAD JAKO ZABRINUT I U ZABLUDI. MOLIM LJUDE SA ISKUSTVOM ZA MISLJENJE.

Prilozi

• 1405694654098.jpg
    1405694654098.jpg
    31,7 KB · Pregleda: 3
Cao drugari koristim Note 3 i dobro me sluzi medjutim, od kad sam instakirao aplikaciju Clean Master i imam tu mogucnost da lako mogu da vidim opterecenost RAM memorije, postao sam malo zabrinut.

Ne znam zasto ljudi instaliraju Clean master i slicno kad vec postoji fabricki ugradjen softver iste namene ?

Ukljuci tel, otkljucaj, drzi "home button" i pojavice ti se pregled aplikacija koje trenutno idu ( mozes i da ih ugasis ) kao i opcija za pregled RAM memorije ( zauzeto / ukupno).

Naime u mirnom stanju pokazuje da je procesor koristi 40% RAM memorije a kad nesto radim taj broj zna da se popne na 70-80%. Pojedini moji prijatelji su mi rekli da taj telefon sa skoro 3 GB RAM memorije ne bi smeo da predje vise od 10-15% koriscenja RAM MEMORIJE, PA SAM SAD JAKO ZABRINUT I U ZABLUDI. MOLIM LJUDE SA ISKUSTVOM ZA MISLJENJE.

Naravno da nije uobicajeno da telefon trosi 1,2 - 2,5 Gb RAM-a jer onda vecina telefona uopste ne bi ni funkcionisalo jer njih bar 95% ima manje od 3Gb RAM-a.
Opet, pitanje je sta si ti sve natovario na telefon jer on je ipak telefon a ne zamena za laptop.

Na mom Samsungu ( koji nije Note3) imas pomenute fabricke aplikacije za "nadzor" i ciscenje memorije ali imas i zgodnu stavku da ogranicis broj pozadinskih procesa na recimo 4 maks.
Takve stvari ti automatski "luftiraju" telefon pa nema zagusenja i problema sa seckanjem cak ni sa 1Gb memorije a ne 3.
Sigurno i ti imas takve opcije jer imas jos napredniji model

Back