Samsung Exynos 1080 čipset će biti predstavljen 12. novembra

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.368
Samsung Exynos 1080 čipset će biti predstavljen 12. novembra


Zvanična Weibo stranica za Samsung Exynos je objavila da će novi Exynos 1080 čipset biti zvanično predstavljen 12. novembra u Šangaju.

Ranije ovog meseca ista stranica je objavila video, koji otkriva Exynos 1080 čipset sa premijum performansama, a sugerisalo se da će biti objavljen do kraja godine.

Najveća karakteristika ovog čipa je što je kreiran u 5nm procesu, što će značajno uticati na karakteristike kao što su niža potrošnja energije i poboljšane performanse.

Samsung Exynos 1080 čip koristi četiri Cortex-A78 jezgra i četiri Cortex-A55 jezgra, uz Mali-G78 GPU. Prethodno, čipset se pojavio na AnTuTu benchmarku, sa rezultatom od preko 690.000 poena.

Pored toga, dojavljivač DigitalChatStation je ranije istakao da će prvi proizvođač, koji će implementirati Exynos 1080 čipset, biti Vivo.

Izvor: MyFixGuide
 
Samsung flagshipovi imaju vece cene nego cene ajfona kod nas a i brzo im opadaju cene.Ako odradis root,knox se aktivira i brikuje ti pola fona (samsungovih aplikacija i apdejta)igrice koce posle 30 minuta igranja,placas 20-30% vise ovde nego u Evropi,slike su malo losije od snapdragon varijante,i jos tu dosta malih sitnica,pa kad saberes sve,shvatis da je ozbiljan problem,jer placas telefon 1000+ evra pa da te probleme ima je neoprostivo.A kad je exynos bio bolji od snapdragona onda su svi dobili exynos,a obrnuto nista (aka mi samo dobijamo exynos kao i ostali deo Evrope,a Ameri,Korejci i jos neki dobijaju snapdragon,koji je izuzetno bolji,i naravno,njih taj model kosta manje).Nije samsung to sto je vise bio,zajebava druge reklamama,sprdaju ih,pa posle godinu dve,kad se zataska to malo prate i njih. (jedan od primera kad je apple skinuo 3.5mm,pa samsung ih sprdao,god dana kasnije i oni skinuli 3.5mm)
 

Back
Top