samsung 713N

• Začetnik teme Začetnik teme cia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cia

Početnik
Poruka
19
Imam nameru da kupi tft monitor samsung 713N.
Zanima me sledece:
1.Sta znaci ""ANALOG"" lcd display?
2.Dali monitor sa odzivom od 8ms moze da prikaze TV sliku,dvix i dvd?
Eventualno napisite ako imate neko iskustvo sa ovim monitorom.
Hvala svima unapred!
Pozdrav

moze da prima samo analogni sgnal (Reg Green Blue) i nema mogucnosti za DVI (Digital Video Input)...Laicki receno ANALOG je uvek losiji od DIGITAL....tako da na tebi je da odlucis ako to hoces da kupis...ipak SAMSUNG mi je oduvek bio najbolji (sorry bolji mi je samo ViewSonic od njega) tako da neces pogresiti./.....

Obican covek tesko da moze da primeti razliku u kvalitetu slike izmedju analognog i digitslnog signala. Racunar do monitora putem graficke karte saslje digitalni signal koji konvertor na grafickoj kartici pretvara u analogni da bi se prikazao na crt monitorima. Vecina danasnjih tft monitora ima dvi prikljucak tako da moze da prikaze digitalnni signal sto samim tim smanjuje put signala od graficke do monitora, mada je do veoma mali delic sekunde. Ako naidjes na monitore na kojima pise:
Monitor TFT 17" Samsung SyncMaster 713N Black/silver1280x1024,0,264 mm,osv 300 cd/kvm,8 ms,analogni VGA
to znaci da taj monitor prima anlogni signal,nista neces izgubiti ako uzmes taj monitor!
Moj definitivni favorit je:
Monitor TFT 17" Philips 170S6FS Silver,1280*1024,H/F: 30-82KHz, V/F: 56-76Hz, 0.264mm, TCO'03,20ms
Sa samsungom sam imao ozbiljih problema vratili smo na reklamaciju gomilu tako da ti ga ne preoprucujem. Philips je svetski monitor prodali smo negde oko 700 ove godine samo je jedan repariran za ostale se niko nije pozalio. Sve u usvemu glavni problem kod monitora je sto proizvodjaci ne vode racuna oko napajanja ugradjuju jeftina i lako kvarljiva sto se ovako odrazava! Mislim da jam ti pomogao koliko toliko.

Back