Samson i Dalila

Kako ko. Neki roditelji su puni emotivnih ucena.
("Dok si pod mojim krovom" priča).
ima, ali vrlo malo. a to je više nasledna retorika.
jednom sam blefirao kada mi je rekao idem od kuće niko me ne voli :hahaha: ajd spakuj se i idi. otišao je tri stepenice dalje i seo. jbg za tih deset min što sam čekao strepeo sam ko niko, svašta mi prolazilo kroz glavu iako je razum govorio neće on nigde.

7 oznacava savrsenstvo
Nije 7 jedini "mistični broj".
6, 12 se takođe često ponavljaju.
Sad da ne mešam astrologiju sa religijom ali 12 na primer važi za važan broj za oboje.
Jakov je, recimo, imao 12 sinova, koji su kasnije postali zatočenici legendarnih 12 izraelskih plemena; staronordijski bog Odin je također imao 12 sinova, a antički su Grci imali 12 bogova s Olimpa. Malo sam guglao da ne ispadne da samo zapitkujem a ne trudim se da doprinesem ;)

Nije 7 jedini "mistični broj".
6, 12 se takođe često ponavljaju.
Sad da ne mešam astrologiju sa religijom ali 12 na primer važi za važan broj za oboje.
Jakov je, recimo, imao 12 sinova, koji su kasnije postali zatočenici legendarnih 12 izraelskih plemena; staronordijski bog Odin je također imao 12 sinova, a antički su Grci imali 12 bogova s Olimpa. Malo sam guglao da ne ispadne da samo zapitkujem a ne trudim se da doprinesem ;)
12 znaci potpunost
7 savrsenstvo
6 nesavrsenstvo

Na temi izdominirala @aeternum, ako smem da primetim.
Možda su nekima te lekcije suviše obične, ali na običnim lekcijama zapravo i padamo.
Ne bi nama, običnim ljudima, Bog dao da se bavimo neobičnim.
Bunimo se, ali... svakim korakom izvan običnog silom je korak koji nam se vraća loše jer sebe ne znamo...
Ne poznavajući Boga, ni sebe ne možemo da spoznamo.

ne mogu ja za tebe ili generalno da pričam. nismo svi isti.
А шта да се ради, кад он није Марко Краљевић да му вино да снагу и бистрину ума. :D
A da nije pio ramadan vino
А шта да се ради, кад он није Марко Краљевић да му вино да снагу и бистрину ума. :D
E on ga pijancio iz inata turcima a bog iza mu ledja navijao i samo mu dobacivao rokajj marko i na ramazan.. i tako i bi i na ramazan iskapio celo bure..

3. А отац и мати рекоше му: Зар нема девојке међу кћерима твоје браће у свем народу мом, да идеш да се ожениш између Филистеја необрезаних? А Самсон одговори оцу свом: Њом ме ожени, јер ми је она омилела.
4. А отац и мати његова не знаху да је то од Господа, и да тражи задевицу с Филистејима; јер у оно време Филистеји владаху синовима Израиљевим.

eto ti sad, bog mu smesti :think:

Back