Neko vreme mi se po glavi mota ideja o pokretanju ovakve vrste posla. Da li je isplativo? Koliko novca je potrebno uložiti? Ima li nekoga na forumu ko je blizak ovoj temi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prije svega trebalo bi istraziti trziste. Bolje potrositi malo vremena na istrazivanju trzista nego rlom u jagode. Poslije ide sve ostalo.Mislim da je to cena za te mobilne.
U svakom slučaju počinjanje s tim košta mnogo više jer za početak se mora imati plac. Posle idu dozvole i ostalo.
Jel to ko onaj smrad panic sto blokirao coveku ulaz u perinocu?da, i lokalni kabadahija mora da mu da blagoslov
u suprotnom ni perionica ni vlasnik neće dugo….
Ne znamo, čiji je to biznis?jednom sam se u naletu preduzetničkog entuzijazma raspitivala za perionicu pa mi rekoše, bolje nemoj nećeš dugo potrajati zna se čiji je to biznis
Isplati se, preko 100 000 evra godisnje moze da se zaradi cista para.Neko vreme mi se po glavi mota ideja o pokretanju ovakve vrste posla. Da li je isplativo? Koliko novca je potrebno uložiti? Ima li nekoga na forumu ko je blizak ovoj temi?
Kod mene je jedan zeton 100 dinara 2 minuta jedan program ispiranja traje, ima ukupno 3 programa, za 300-400 dinara se opere auto sasvim solidno zavisno koliko je zaprljan.Uložiš lovu, platiš državi šta joj pripada i onda dobiješ mušterije fukare ili škrtice. Kao mene npr. ja za 2 km (1 euro) iskoristim šampon, vosak, usisivač-sve u ponudia tako i ostali, svemirskim brzinama se "opere" auto. Oni od kojih bi imao zaradu piju pivu ili kafu dok im drugi pere auto.
![]()
Isplati se, preko 100 000 evra godisnje moze da se zaradi cista para.
Bogami ovaj blizu mene stalno ima musterije na samousluznoj perionici ali drzi i benzinsku ujedno.100k mi zvuci dosta optimisticno za zetone, možda realnije auto tunel/traku.
Lokacija je van grada, po mom nekom mišljenju je na dobrom mestu i što je najbitnije jedina u krugu od 20 km, prometna je trasa magistralni put i još lokalno stanovništvo, ima potencijala za zaradu al nikako da naletim na lekog ko je prošao te faze planiranja, izgradnje i povrata investicijeDok god je plac na “prometnoj lokaciji” mislim da je samousluzna perionica vrlo primamljiva investicija.
Ako je van grada, verovatno te stanice gde sam peres auto, ako je u gradu, razmisliti čak o “tunel” pranju, koji je velika investicija unapred,, aki je i profit ogroman.
I ovo je vec ogromna prepreka u Srb.Mislim da je to cena za te mobilne.
U svakom slučaju počinjanje s tim košta mnogo više jer za početak se mora imati plac. Posle idu dozvole i ostalo.
Obicno 4 zetona su potrebna za neko solidno pranje neka mu ostane 200 dinara cisto od toga po vozilu pa izracunas za 24 sata koliko prodju ....pa sigurno 200-250 vozila posto ima dva dela za pranje .....ode to na preko 100hiljada evra ali da zaokruzimo na 100.....100k mi zvuci dosta optimisticno za zetone, možda realnije auto tunel/traku.
Svi krenu sa 3 minuta 100din pa smanje na 2 i onda ih izbegavam,za 3 lepo operem,u rakovici je 3 pa idem tamo kad prolazim tudaZdravo ljudi, ja sam se baš primio na ovu ideju imam i plac na Obrenovačkom drumu imam struju i vodu, kad god sam imao vremena istraživao sam i jurio ponude firmi koji se bave instalacijom samouslužnih perionica. Dnevni promet saobraćaja na toj trasi je 5000 vozila, sam položaj perionice je takav da je jedina u krugu od 20 km i kupi nekih 10 sela to je oko 6-7k stanovnika. Jel neko uopšte ima iskustva ili je nešto čuo iskustvo nekoga ko je vratio uloženo koliko mu je trebalo i tako dalje svaka informacija je korisna. Hvala unapred.