Samoubistvo iz Ljubavi

Urbani mit...

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Paaa podeli sa nama neke detalje.

Hocu.D Ali necu vise nikad stopirati, diplomirala sam. :D Kamiondzija moze da budu frustriran jer devojka nece da se kresne sa njim. Moze da postane agresivan pogotovu ako je devojka seksi. Devojka nikad ne sme direktno da mu se suprotstavi. Treba da prcas sa njim tako kao da jako uvazavas njegovo misljenje ali da mu napomenes sta ce da mu se desi ako te bude napadao, tako sto ces mu ispricati da ti je decko mafijas i ubica ili mocan policajac. Ipak, nadajmo se da ni jedna od vas koje ovo citate necete naleteti na kamiondziju koji je bio na ratistu, na kamiondziju ubicu, jer ne znam ko bi osim mene mogao da izvede tu psihoterapiju nad kamiondzijom

Dragi moji, dragi moji...

Vidim da cu morati da zacinim temu pod-pitanjem.

Da li iko zna nekoga ko je izvrsio samoubistvo sexxx-om... a da nije baba koja se shebala niz stepenice.

Ja znam jedino za slucaj jednog od predsednika Nig koji je popio previse vijagre, narucio prostituke is pakistana i umro od Herz-atack-a... blago nama.

Jaka tema...
Ne moramo postavljati pitanje u sasvim bukvalnom smislu, kao fizicki nestanak jedne osobe, jer ljubavni lom moze da izoblici coveka do razmera gde bi onaj prvi nestanak bio mnogo manje poguban po njega i okolinu...surovo zvuci, ali postoje ljudi cija destrukcija traje godinama, a nekad i zauvek...
Ljubavna ludila zaista imaju ogromnu moc...neko se jednostavno tesko nosi sa tim...
Ipak, ljudski zivot je neprikosnoven...

Zašto je odluka da se sa problemom suočiš kukavičkija od odluke da od istog pobegneš? :-)
Ja ne razumijem ovo razmišljance, pored najbolje volje... :)
Očigledno je da različito tretiramo bijeg, problem, suočavanje...

Hej, ja sam međ živima jer sam slab, a ne jak, pa se suočio s problemom.

Ništa... mene, vidim, niko ne kapira... Toliko gorostasnih individua... mrtka svijetom...

To da li je nešto kukavičluk ili nije, nema značaja. Poenta je u ubiti se, jer je to bliže nekoj bolesti nego takmičenju između kukavičluka i hrabrosti.

Ubiti se zbog ljubavi ili kako je postavljena tema Samoubistvo iz Ljubavi, mislim da iz ljubavi može biti recimo ako te neko uceni da se ubiješ ili će ubiti nekog koga voliš, ako neko koga voliš zavisi od tvog samoubistva,....., ali da se ne hvatam za reči, ubiti se jer te neko ne voli, ne voli više, voli drugu osobu, napušta te,..., to je iz ljubavi prema sebi, odnosno popustljivosti i nesposobnosti da se nešto izdrži.

To je neka bolesna razmaženost, kada neko nije u stanju da "na svojoj koži" oseti patnju.

Dakle, samoubistvo je iz sebičnosti ili samoljublja, i to je isključivo bolestan postupak.

Niko neće reći, svaka mu čast zbog hrabrosti, nego verovatno je psihički poremećen. Gde je tu ljubav, gde je ljubav prema familiji koja će patiti. Ljubav je daleko od samoubistva, a takođe i hrabrost, možda i kukavičluk.

To da li je nešto kukavičluk ili nije, nema značaja. Poenta je u ubiti se, jer je to bliže nekoj bolesti nego takmičenju između kukavičluka i hrabrosti.

Ubiti se zbog ljubavi ili kako je postavljena tema Samoubistvo iz Ljubavi, mislim da iz ljubavi može biti recimo ako te neko uceni da se ubiješ ili će ubiti nekog koga voliš, ako neko koga voliš zavisi od tvog samoubistva,....., ali da se ne hvatam za reči, ubiti se jer te neko ne voli, ne voli više, voli drugu osobu, napušta te,..., to je iz ljubavi prema sebi, odnosno popustljivosti i nesposobnosti da se nešto izdrži.

To je neka bolesna razmaženost, kada neko nije u stanju da "na svojoj koži" oseti patnju.

Dakle, samoubistvo je iz sebičnosti ili samoljublja, i to je isključivo bolestan postupak.

Niko neće reći, svaka mu čast zbog hrabrosti, nego verovatno je psihički poremećen. Gde je tu ljubav, gde je ljubav prema familiji koja će patiti. Ljubav je daleko od samoubistva, a takođe i hrabrost, možda i kukavičluk.
Kad Taisa uloži napor eufemizma, a onda ga skocka sa „DAKLE” :D

Niko me neće, niti ima logike da može, razuvjeriti da li su čak i PLEMENITI motivi imanentni tim ljudima.

Primijetio sam, onako ovlaš prateći religiozne, pobožne... da se vrlo zazire od samoubica. Koji crnii komplimenti ili ma šta njima nalik, da se upute ili prepoznaju u tom činu!? Čak i posebna mjesta na grobljima imaju, tj. nekako ih nije poželjno miješat s legalno odapelim :D. „Kužno, brate...”

A ja mislim da je drugo u pitanju. Ne moram sve ni da objašnjavam. :) Ionako, niko nema sluha za drugog :D

Ljudi su skloni samounistenju, najcese pasivnim nedelanjem i laganim mentalno-fizickim propadanjem... to nije tema.

Ja mislim da je urbani mit - samoubistvo iz ljubavi... to se desava jako, jako, jako retko... previse volimo sebe.

Romeo i Julija su seme urbanog mita... (ima jos nekih pre...)

Nazalost licno sam poznavao par ljudi koji su izvrsili samoubistvo, ali ne iz ljubavi, vec im je iz ovoga ili onoga razloga mozak usao u mrtvu petlju i sprzio se.

Ljudi ce nazalost mnogo radje podici ruku na nekoga drugoga iz osvete ili dobiti. Kukavicluk ili samoodbrana?
Mozda ako su osobe veoma mlade i mentalno nedovrshene....ko ta fora Romeo i Julia...jer nije bilo nikog da im lupi par shamara.
Za samoubistvo se ne doluchujesh ako imash bilo kakav razlog za to,nego ako nemash vishe razloga ni za shta,pa ni da zivish.A to iz "ljubavi"je egoistichan rezon u afektu,kada se stvari izjalove,nije iskreno.

No problemo. :-)
Kažeš da čin samoubistva smatraš odvažnim.
A ja pitam: kako, po tvom mišljenju, samoubica može da bude odvažan ako je izabrao (po meni) lakši put, tj. bekstvo od problema (u smrt, jelte)?
Zar to nije kukavički?
A ja opet kažem: o tome znamo ako smo okusili jedno i drugo. Dakle, ne znamo. Si ti neki klon grinajzični... izdahnula, kao u pričama, zbog tuge za dragim? :D

A kako to da se baš kod samoubistva (LAKŠEG, je li puta) ogromna većina zapalih u problem koji bi samoubistvo mogao voditi, odluči baš za teži put!!!!??? Nije li malo... smešno... čudno... Ja rekoh — sujeta nadjača, nađemo neke 'ebene razloge da taj koji nas je ostavio ne valja, a ne mi njemu... i ide voz... Uh.... bje... :|

®:
Kad Taisa uloži napor eufemizma, a onda ga skocka sa „DAKLE” :D

Niko me neće, niti ima logike da može, razuvjeriti da li su čak i PLEMENITI motivi imanentni tim ljudima.

Primijetio sam, onako ovlaš prateći religiozne, pobožne... da se vrlo zazire od samoubica. Koji crnii komplimenti ili ma šta njima nalik, da se upute ili prepoznaju u tom činu!? Čak i posebna mjesta na grobljima imaju, tj. nekako ih nije poželjno miješat s legalno odapelim :D. „Kužno, brate...”

A ja mislim da je drugo u pitanju. Ne moram sve ni da objašnjavam. :) Ionako, niko nema sluha za drugog :D

Ti nemaš ni jedan jedini razlog da razmišljaš tako kako razmišljaš, sudeći po tvom Bogomdanom duhu.

Ima preosetljivih osoba i raznih razloga, ali ne možemo to uzeti kao nešto što treba da se proslavlja. :(

Možda neko nahvata strah od tebe kada kuca, da ne otkuca pogrešno, pa to bude iz straha ili ljubavi prema tebi. :D (Samo)ubih se pregledajući da li sam dobro otkucala. :(

Back