Samoubistva i uticaj drustvenih mreza na njih

Zavisi od lokalnog zakona. Nije ga snimao u njegovom kupatilu nego na javnom mestu i ako zakon ne zabranjuje tako nešto, onda nije nezakonito. U nekim državama se traži saglasnost obe strane, u nekima, ako ja snimam na mom imanju npr. ti nemoj da dolaziš ako nećeš da budeš snimljen. Slično je i za telefonske razgovore. Kod nas ja moram da te obavestim da snimam razgovor, i ako nastaviš, pristao si. Ako ne pristaješ, prekidaš vezu i ćao.
Opet zavisi, znas li da nije dozvoljeno snimati decu recimo na javnim mesto, ovde u Srbiji recimo.
Da li smo dali policiji odobrenje da nam slika tablice kad prolazimo na crveno?
Slika tablice ne slika tebe...
Odgovaraš fizičkim nasiljem na verbalno i postavljaš sebe kao moralnu vertikalu? Znači neko me zeza verbalno i ja mu slomim koske? Ma sjajno!
Ovde nije rec o zezanju nego o malicidnom zajebavanju nekog, sa namerom da omalozava istu osobu tako sto ces ga ismevati. Da ja tebe zajebavam kako imas pajser kao vadicep super, zajebavam tebe, al da te snimim I postavim.gde milion njih moze da vidi je opet kazem nesto sasvim drugo.
Upravo tako. Davno je rečeno "Ne mogu da utičem na to šta ćeš ti da uradiš, ali mogu da utičem na to kako ću ja na to odgovoriti".
Samo sto to znaci da sam ne stojis iza svojih postupaka. Matori retard zajebava klinca od 22god, pravilan odgovor bi bio da polupas vilicu matorcu. U Americi sumnjam da bi I odgovarao, izvadi bi se na dusevan.bol I ko zna sta jos + taj matorac bi placao samo tako odstetu...
Sad ti očekuješ od radnika na pumpi da bude psiholog?
Ne vec da ne bude retardiran. Ne ocekujem ni od salterskih sluzbenika po bankama da budu preterano pametni pa ih ne zajebavam...

Ja ne opravdavam to što su ovi mamlazi uradili, ali oni nisu odgovorni za to što je on uradio. On je digao ruku na sebe.
Svako je odgovoran za svoje postupke.
Zavisi, zamisli seledecu situaciju, udari te auto, ostanes nepokretan, fizicki deformisan, depresija,.... I ubijes se, ko je doprineo tom tvom izmenjenom stanju I to direktnim delovanjem?

Ili hajde opet, kao muskarca da me neka krisom snimi za vreme sexa boli me uvo, I da postavi zabole me, al sumnjam da bi svaku devojku bilo bas briga. Zamisli sada devojku ciji je homemovie neki retard okacio na net, sa sve imenom I prezimenom, brojem telefona I adresom, zamisli sada situaciju u kojoj se ona nalqzi kada je 1000 retarda spopada I pise svasta o njoj...

Класичан пример оне народне- "играчка. плачка"; олако и неозбиљно приступање послу, лему смо склони...
Сад је касно за жаљење, јер је момак, очито крхке психе изабрао најгоре решење...
И ко је крив?
Мени се чини- ово сурово, неосетљиво доба, у коме људи више немају ни емпатије, ни обзира, где је било која врста бахатости некажњива, нити се осуђује...
Ко има новца- сме све; ко га нема- мора све да истрпи.
А ко не може да истрпи- као Младен...

Opet zavisi, znas li da nije dozvoljeno snimati decu recimo na javnim mesto, ovde u Srbiji recimo.
Lokalno koje sam spomenuo znači da važi ono što piše u zakonu koji važi za to područje, u ovom slučaju to nije Srbija i ne znam šta tamo piše u zakonu.
Ovde nije rec o zezanju nego o malicidnom zajebavanju nekog, sa namerom da omalozava istu osobu tako sto ces ga ismevati. Da ja tebe zajebavam kako imas pajser kao vadicep super, zajebavam tebe, al da te snimim I postavim.gde milion njih moze da vidi je opet kazem nesto sasvim drugo.
Biti idiot nije zabranjeno. Nije lepo, ali nije zabranjeno.
Samo sto to znaci da sam ne stojis iza svojih postupaka. Matori retard zajebava klinca od 22god, pravilan odgovor bi bio da polupas vilicu matorcu. U Americi sumnjam da bi I odgovarao, izvadi bi se na dusevan.bol I ko zna sta jos + taj matorac bi placao samo tako odstetu...
Svaki postupak koji odabereš kao odgovor je sa tvoje strane pravilan, ali odgovaraš za posledice.
Primer: Ti mene verbalno uvrediš (npr. budalo, majmune...), ja mogu: da te ignorišem i udaljim se, da te pitam zašto si mi to rekao, da ti odgovorim na isti način, da te mlatim (ako sam jači) ili da dohvatim nešto i mlatnem te (ako sam slabiji). Ja biram odgovor, i snosim posledice.
Zavisi, zamisli seledecu situaciju, udari te auto, ostanes nepokretan, fizicki deformisan, depresija,.... I ubijes se, ko je doprineo tom tvom izmenjenom stanju I to direktnim delovanjem?
Kakve veze ima ovo poređenje? Udari te auto, fizički deformisan... porediš dupe i oko.

Lokalno koje sam spomenuo znači da važi ono što piše u zakonu koji važi za to područje, u ovom slučaju to nije Srbija i ne znam šta tamo piše u zakonu.
Naravno a zakon je jasan, nije dozvoljeno snimanje bez tudjeg pristanka I dozvole. Cak I da je znao morali su da dobiju odobrenje da postav na net.
Drugarovu malu su pre par godina snimili/uslikali u gradu, prosle godine slika se pojavila na naslovnoj strani casopisa... Znas li kakavu kaznu su mogli da popiju...

Biti idiot nije zabranjeno. Nije lepo, ali nije zabranjeno.
Naravno, al da od idiota napravis coveka moras malo da ga...
Svaki postupak koji odabereš kao odgovor je sa tvoje strane pravilan, ali odgovaraš za posledice.
Primer: Ti mene verbalno uvrediš (npr. budalo, majmune...), ja mogu: da te ignorišem i udaljim se, da te pitam zašto si mi to rekao, da ti odgovorim na isti način, da te mlatim (ako sam jači) ili da dohvatim nešto i mlatnem te (ako sam slabiji). Ja biram odgovor, i snosim posledice.
Naravno. Ja ne bih imao nista protiv da odlozim par godina a da premenim licni opis takvima kao sto su ta da retarda.
Kakve veze ima ovo poređenje? Udari te auto, fizički deformisan... porediš dupe i oko.
Pa pazi depresija ne bira... Pogresno posmatras stvari, ovde nije rec samo o tome, vec o tome da svaka akcija ima reakciju.
Akcija ova dva imbecila je doprinela do toga da decko izvrsi samoubistvo, da ga nisu snimili I postavili mozda ne bi... Dakle pogurali su ga...

Zašto ne bi bila?
radi se o muškarcu koji se ubio zato što ga je drugi muškarac podjebavao....radi se o temi koja se bavi ovim društvenim problemom da su nove generacije previše krhke i nežne čak toliko da se neki ubiju jer ne mogu da podnesu podsmeh na društvenim mrežama...ne radi se o ženama...tema nema ama baš nikakve veze sa ženama..tema bi mogla na hroniku, psihologiju, muškarce, tinejdžere, zdravlje...ali sa ženama nema nikakvu vezu

radi se o muškarcu koji se ubio zato što ga je drugi muškarac podjebavao....radi se o temi koja se bavi ovim društvenim problemom da su nove generacije previše krhke i nežne čak toliko da se neki ubiju jer ne mogu da podnesu podsmeh...ne radi se o ženama...tema nema ama baš nikakve veze sa ženama
Pa mogle bi samo o botoksu, heklanju i kolačima ali nećemo.

nije zabranjeno ženama da pričaju o čemu god hoće na ovom pdfu samo kažem da ima mnogo prikladnijih foruma za ovu temu.... dozvolićeš da primetim da temu nije otvorila žena...nego muško (ako @tab503 nije u međuvremenu promenio pol) i to još moderator.odnosno administrator..
Pa koji bi to bio? Ova tema je nastala iz druge, tab je premjestio komentare i samo smo nastavili. Kad god je ovde neka ozbiljna priča neko kaže da nije za ovaj Forum pa se pitam zašto?

nije zabranjeno ženama da pričaju o čemu god hoće na ovom pdfu samo kažem da ima mnogo prikladnijih foruma za ovu temu.... dozvolićeš da primetim da temu nije otvorila žena...nego muško (ako @tab503 nije u međuvremenu promenio pol) i to još moderator.odnosno administrator..
radi se i o svakoj zeni i djevojcici kojoj po drustvenim mrezama pisu gadosti
samo zato sto misle da su tako u mogucnosti

Eto ti tako moralan bih kod mene prvi odgovarao jer mislis da je ok sprdati se da nekim, vredjati nekog I omalozavati. Bas me zanima sta bi rekao da tvoju cerku ako je imas ili budes imao neko snimi za vreme sexa I postavi na net.

Нико током тог догађаја није омаловажавн. Човек се врло простојно шалио. Није помињао ни његову сестру, ни секс са њом, ништа слично...

Баш ме занима каквим би зарђалим и заоштреним шипкама ти, по својим критеријума које си нам представио у претходним порукама, доводио у ред некога ко прозива туђе ћереке да се сексају по снимцима.

Kao što rekoh, ako u lokalnom zakonu piše da je zabranjeno, onda je zabranjeno, ako ne piše, onda nije zabranjeno. Nisam rekao da nije nezakonito nego da zavisi da li piše i šta piše u zakonu.
Radnik na pumpi je obavezan da sipa gorivo, ne da radi psihološke analize.
Zakon, na nivou drzave/entiteta, a ne "lokalni", je prekrsen i to i od strane radnika i policajca koji je prijavu zaprimio, ali po istoj nije reagovao, jer ili nije znao ili nije zeleo da zna svoj posao.
To su pravnici obrazlozili. Iako ne pratim slucaj, ni snimak nisam videla, ovo sam ispratila.
Da li ce iko snositi sankcije, da li ce porodica nekog izvesti na Sud?-to su pitanja koja su pravnici pomenuli.

Radnik na pumpi upravo i treba da radi ono sto mu je u opisu radnog mesta, a ne da radi "psiholoske analize", ili sta je vec pokusao sa tim "intervjuom"?!
Snimanje "skeceva" u radnom vremenu?
Lecenje kompleksa izivljavanjem nas mladjim, momkom koji mu dete moze biti?
Ponasanje je definisano i pisanim zakonima, i nepisanim-obicaji, moral, lepo ponasanje...
Problem je sto nema adekvatnih kazni, inace bi svako dobro odvagao pre nego sto nesto kaze ili uradi, posto je savest kao mera ocito zakazala.

Pa koji bi to bio? Ova tema je nastala iz druge, tab je premjestio komentare i samo smo nastavili. Kad god je ovde neka ozbiljna priča neko kaže da nije za ovaj Forum pa se pitam zašto?
tema je odlična za hroniku, psihologiju, politiku, muškarce, tinejdžere, zdravlje...najmanje mi spada ovde...mada razumem sad kad ste istakle ti i tonci da je nastala iz druge teme na ovom pdfu i da se radi i o svakoj ženi i devojčici koja pati zbog nečega što je o njoj okačeno na društvenim mrežama a da je ovaj slučaj trebao samo da posluži kao šlagvort...

Није забрањено.
totalno jeste zabranjeno

npr u skoli i vrticu ti traze pismenu dozvolu da se djeca fotografisu i snimci objavljuju bilo gdje tipa u prezentaciji ustanove, na drustvenim mrezama i slicno

fotografiranje nepoznatih ljudi takodjer nije dozvoljeno osim pod odredjenim okolnostima tipa ako su dio pejzaza, koncertne publike i slicno
pa i onda ti bilo ko od njih moze traziti da fotku sklonis ukoliko mu se jasno vidi lice

https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/200218/200218-vest7.html

tema je odlična za hroniku, psihologiju, politiku, muškarce, tinejdžere, zdravlje...najmanje mi spada ovde...mada razumem sad kad ste istakle ti i tonci da je nastala iz druge teme na ovom pdfu i da se radi i o svakoj ženi i devojčici koja pati zbog nečega što je o njoj okačeno na društvenim mrežama a da je ovaj slučaj trebao samo da posluži kao šlagvort...

svakako je tragican primjer stanja na drustvenim mrezama

totalno jeste zabranjeno

npr u skoli i vrticu ti traze pismenu dozvolu da se djeca fotografisu i snimci objavljuju bilo gdje tipa u prezentaciji ustanove, na drustvenim mrezama i slicno

fotografiranje nepoznatih ljudi takodjer nije dozvoljeno osim pod odredjenim okolnostima tipa ako su dio pejzaza, koncertne publike i slicno
pa i onda ti bilo ko od njih moze traziti da fotku sklonis ukoliko mu se jasno vidi lice

https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/200218/200218-vest7.html

Ја нисам причао о објављивању, већ о снимању.

А ни објављивање није забрањено. Овај члан важи ако је у питању нешто што осетно задире у приватност, па ни пример није добар јер деца су учествовала на јавном такмичењу. Осим ако неко није сликао и поставио јавно слику детета где брише нос, са намером да га омаловажава, или негде иза бине где убризгава себи инсулин, нема од тога ништа.

Ја нисам причао о објављивању, већ о снимању.

А ни снимање није забрањено. Овај члан важи ако је у питању нешто што осетно задире у приватност, па ни пример није добар јер деца су учествовала на јавном такмичењу. Осим ако неко није сликао и поставио јавно слику детета где брише нос, са намером да га омаловажава, или негде иза бине где убризгава себи инсулин, нема од тога ништа.

zato su ljetos pohapsili hrpu manijaka koji su snimali djecu po plazi
policija izasla po prijavi i pokupila ih
kao sto i treba

ne samo da se u praksi toleriše fotografisanje nepoznatih ljudi nego i njihovo javno objavljivanje ako nije maliciozno....da se neko toga pridržava ne bi bilo većine fotografija u novinama ili video snimaka na televizijama

Момак је знао да га човек снима. Штавише све бензинске пумпе које знам су под видео наздором и стоји знак да се снима
Nisam siguran da je znao, takodje kada te neko snima kako kupujes nesto ili supas gorivo BEZNEDNOSNIM kamerama nije isto kada te neko smima mobilnim

Нико током тог догађаја није омаловажавн. Човек се врло простојно шалио. Није помињао ни његову сестру, ни секс са њом, ништа слично...
Cekaj jel si sposoban da procitas napisano.

Sprado se sa deckom, omalzovao ga bez obzira sto ga nije vredjao, svaka sala ima svrhu, ovde je bila da zajebava decka....

Opet, jel citas napisano, hajde trk nije tesko.

Баш ме занима каквим би зарђалим и заоштреним шипкама ти, по својим критеријума које си нам представио у претходним порукама, доводио у ред некога ко прозива туђе ћереке да се сексају по снимцима.
Veruj mi poun ih je podrum.....

ne samo da se u praksi toleriše fotografisanje nepoznatih ljudi nego i njihovo javno objavljivanje ako nije maliciozno....da se neko toga pridržava ne bi bilo većine fotografija u novinama ili video snimaka na televizijama

pa zakon i to prilicno jasno definira
a opet ako trazis da sklone sliku ili snimak danas to ce se i desiti, takodjer trazi se pristanak za snimanje

Back