Samoubistva i uticaj drustvenih mreza na njih

Ma hajte...sad je problem snimanje jer konkretno ovaj slučaj imao tragičan epilog. Nećemo se praviti Toše i lagati da se svi ne smijemo klipovima kao 7 jegera....kisla mi glooova...i da ih ne dijelimo svi sa degradirajućim komentarima? Nego kad se nešto desi idemo da budemo svi moralisti, ma nemoj. Hajde sad sve moralne gromade krenite na Politiku pa prozivajte one što se raduju kad se bombarduje neki grad u Ukrajini...pitajte ih gdje im je empatija. Izem ti društvo i zajednicu koja je zakazala u ovom slučaju...Alo mi smo hebeno društvo, znači pogled u ogledalo!
Ne gledam. Nikad mi nije bilo smiješno sprdanje s ljudima. Šala i zezanje u svom krugu je jedno a ismijavanje nepoznatih ljudi mi je bezveze.
To pokisla mi gloova mi je bilo odvratno. Zašto se rugati nekom kako priča?

Ma hajte...sad je problem snimanje jer konkretno ovaj slučaj imao tragičan epilog. Nećemo se praviti Toše i lagati da se svi ne smijemo klipovima kao 7 jegera....kisla mi glooova...i da ih ne dijelimo svi sa degradirajućim komentarima? Nego kad se nešto desi idemo da budemo svi moralisti, ma nemoj. Hajde sad sve moralne gromade krenite na Politiku pa prozivajte one što se raduju kad se bombarduje neki grad u Ukrajini...pitajte ih gdje im je empatija. Izem ti društvo i zajednicu koja je zakazala u ovom slučaju...Alo mi smo hebeno društvo, znači pogled u ogledalo!
istina
ta djevojka je garant prosla kroz pakao nakon tog snimka
medjutim ona je koliko se sjecam davala izjavu za neku lokalnu tv stanicu tada i to je postalo viralno
ovo je nesto drugo
sad je internet preplavljen snimcima koje ljudi prave tendenciozno; kako bi zaradili
vecinom su besmisleni, uglavnom blamiraju sebe
problem su oni kojima blamiraju druge bez njihove dozvole

Ne gledam. Nikad mi nije bilo smiješno sprdanje s ljudima. Šala i zezanje u svom krugu je jedno a ismijavanje nepoznatih ljudi mi je bezveze.
To pokisla mi gloova mi je bilo odvratno. Zašto se rugati nekom kako priča?

ja sam vidjela tad taj klip
prvo mi nije bilo jasno sta je toliko smijesno jer znam kako ljudi iz tog kraja govore (otac mi je iz tog kraja)
drugo, djevojka je bila pod stresom s razlogom
i trece razmisljala sam kako bih se ja osjecala da sam platila masno za ekskurziju i umjesto da se provodim s drustvom sjedila u mokrom busu satima
to je totalni crnjak, al internet je neumoljiv
i kao mim je zavrsila melisa, a ne agencija i prevoznik koji su ti djecu i roditelje prakticno prevarili
njihova imena niko nije zapamtio

ja sam vidjela tad taj klip
prvo mi nije bilo jasno sta je toliko smijesno jer znam kako ljudi iz tog kraja govore (otac mi je iz tog kraja)
drugo, djevojka je bila pod stresom s razlogom
i trece razmisljala sam kako bih se ja osjecala da sam platila masno za ekskurziju i umjesto da se provodim s drustvom sjedila u mokrom busu satima
to je totalni crnjak, al internet je neumoljiv
i kao mim je zavrsila melisa, a ne agencija i prevoznik koji su ti djecu i roditelje prakticno prevarili
njihova imena niko nije zapamtio
Upravo. Svi se sprdaju a svakom od nas bi se zbog nečeg moglo sprdati. Čemu? Da se zamaskira neko lično nezadovoljstvo udarimo na druge lakše je nego sagledati sebe.

prosto je doslo takvo vrijeme da bukvalno moras voditi racuna kako se ponasas na bilo kom javnom mjestu i dogadjaju jer te samo klik dijeli od "slave"
to je narocito jezivo za tinejdzere
i dodatni je pritisak u ionako osjetljivom periodu
kao roditelja ceka me da prolazim kroz sve to i ko zna sta sve jos sa vlastitim djetetom i bukvalno sam prestravljena

Upravo. Svi se sprdaju a svakom od nas bi se zbog nečeg moglo sprdati. Čemu? Da se zamaskira neko lično nezadovoljstvo udarimo na druge lakše je nego sagledati sebe.
ma ljudi rijetko analiziraju te stvari kroz prizmu vlastitog zivota
i to su oni da kazes ravnodusni
ni crni, ni bijeli
a da li su veci problem oni ili oni otvoreno crni koji komentarisu s otvorenom namjerom da nanesu bol i stetu
i kako sve to uopce hendlati
tesko je reci

To je posao moderatora. Da utiču na tok i način diskutovanja, toga ste se prihvatili. Forum je vaša slika. Vi treba da budete moralne gromade, da date primer, da usmeravate i pomognete da živimo u malo boljem društvu. Da ne dajete prostor i reč ljudima koji ne umeju da diskutuju o ratu na prihvatljiv način. Razvlače se tamo svakakvi snimci uz likovanja forumaša nad ranjenima, mučenima, ubijenima...

И двоструки аршини...
Сетих се изјава једне жене која је подржавала Бајдена а спрдала се са Трампом, како је пајац, како је маскота, бла, бла... Небитан је он. Ствар је у томе што би се иста та ударала ногама у дупе од среће да је на Меланијином месту.

To je posao moderatora. Da utiču na tok i način diskutovanja, toga ste se prihvatili. Forum je vaša slika. Vi treba da budete moralne gromade, da date primer, da usmeravate i pomognete da živimo u malo boljem društvu. Da ne dajete prostor i reč ljudima koji ne umeju da diskutuju o ratu na prihvatljiv način. Razvlače se tamo svakakvi snimci uz likovanja forumaša nad ranjenima, mučenima, ubijenima...
Ne mogu moderatori da vaspitaju zrele ljude. Ne popravlja se društvo od Foruma.

To je posao moderatora. Da utiču na tok i način diskutovanja, toga ste se prihvatili. Forum je vaša slika. Vi treba da budete moralne gromade, da date primer, da usmeravate i pomognete da živimo u malo boljem društvu. Da ne dajete prostor i reč ljudima koji ne umeju da diskutuju o ratu na prihvatljiv način.
Mi svi imamo poslove za koje smo plaćeni. Ovo je volonterski rad i nije lako vjeruj mi. Ti zapravo zagovaraš cenzuru.

prosto je doslo takvo vrijeme da bukvalno moras voditi racuna kako se ponasas na bilo kom javnom mjestu i dogadjaju jer te samo klik dijeli od "slave"
to je narocito jezivo za tinejdzere
i dodatni je pritisak u ionako osjetljivom periodu
kao roditelja ceka me da prolazim kroz sve to i ko zna sta sve jos sa vlastitim djetetom i bukvalno sam prestravljena
Prestravljena sam ja, a moji su odrasli ljudi. Užasno mi je kad vidim šta se dešava sa mladim ljudima.

А када поменусте неке који се овде увреде... Па, брате, не можеш бити повређен што неко напише да не воли супу из кесице коју ти волиш, или што неко ставља кромпир у супу, или, или... Није ни незрело, не знам ни како бих то назвала. Асоцијално тотално, ниси за друштво тако преосетљив.

А када поменусте неке који се овде увреде... Па, брате, не можеш бити повређен што неко напише да не воли супу из кесице коју ти волиш, или што неко ставља кромпир у супу, или, или... Није ни незрело, не знам ни како бих то назвала. Асоцијално тотално, ниси за друштво тако преосетљив.
Upravo to sam htjela da istaknem. I još jedna stvar, ako kažem volim crnu kosu odmah se javi deset dušebrižnika sa :znači mrziš plavuše, diskriminišeš, degradiraš....bla bla

И треба узети у обзир и тренутак, који је лична ствар и неко са старне не може увек да га процени. Шала на мој рачун која је и мени смехотресна у неком осетљивом периоду ми не би легла. Али не могу други да гледају у боб када ми прија а када не. Треба удахнути мало, не одмах дизати нос.
Мада је мени понашање овог човека из увода јадно, други израз немам.

И двоструки аршини...
Сетих се изјава једне жене која је подржавала Бајдена а спрдала се са Трампом, како је пајац, како је маскота, бла, бла... Небитан је он. Ствар је у томе што би се иста та ударала ногама у дупе од среће да је на Меланијином месту.
kako znas to?
mislim, tramp je fakat pajac
al ko penivajz
veliki narancasti penivajz
a bajden je bio zao i kad nije bio dementan

Back