- Poruka
- 77.019
to su specijalne okolnosti, retko ko se toga latiNema sta da cekam, ja sam to prosao i nikada mi nije bilo tesko.
Vojska i vojna akademija su mi bile decija igra. A proveo sam dvocifren broj godina u uniformi.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to su specijalne okolnosti, retko ko se toga latiNema sta da cekam, ja sam to prosao i nikada mi nije bilo tesko.
Vojska i vojna akademija su mi bile decija igra. A proveo sam dvocifren broj godina u uniformi.
I onda dođe drugarica da zajedno uče.....Biće mu zanimljivo dok liči na igru. Sačekaj da postane tinejdžer pa nas poseti u ovoj temi da nam kažeš kako ide.
Izvini na smehu, ali ovo prepoznajem i kod moje.Ja sam u fazi kada mi sin stalno govori “kako bi tebi bilo dosadno bez mene”
Kaze mama a ja se strecnem, sta li se sada desilo.
Nema.Ništa nema pravila. Štogod rekli.
Upravo tako živa istinaVidi se da nemas decu.
Deca, i to skoro sva deca, kada su mala hoce da imitiraju roditelje u svemu pa i u kucnim poslovima.
E, ako mu tada das da odradi nesto sitno (moj sa mnom muti jaja, sa majkom muti smesu za palacinke, zajedno raspremamo krevet, ubacuje jastuk u jastucnicu i slicno), dete to shvati i usvoji kao normalno a ne kao obavezu i teret.
Ako mu tad ne das, nego ti odradis (a vecina tako postupi jer nema strpljenja da gleda dete kako 5 minuta ubacuje jastuk u jastucnicu, ili nece da čisti kad dete razbije jaje o pod), i sve radis umesto njega, pa mu posle x godina kazes 'sam sredi svoj krevet', naravno da nece hteti i da ce da ga mrzi.
Kako?Kasnije u životu će svakako biti srećnija.
Dete ne može da bude samostalno niti da se uči samostalnosti.Savršen primer!
Ta nesamostalnost za život čini decu, a kasnije ljude nesrećnim. Uvek su nezadovoljni i besni! Najviše besni! Besni ne zato što su loši već zato što ne znaju da se suoče sa problemom, pa barem to bilo i kašnjenje na autobus.
I da, definitivno su samostalnija deca srećnija. Ne moraju biti uspešnija, dovoljno je da su srećna.
Imaš i suprotne primereJa jos nisam stigao dotle, ali gledam dobru drugaricu koja ima tri sina.
Sa najstarijim su sve radili, i domaci, i sve zivo, sve umesto njega. Mali je sada upisao gimnaziju jedva - ona je morala da ceo godisnji potrosi vezbajuci sa njim i pripremajuci se. I plus su placali casove privatno za pripremu.
Ova druga dva mladja su maltene prepustena sama sebi.
Taj najstariji je losiji djak i uvek nesto mrzovoljan i natmuren.
Ova dvojica mladjih su sa svim peticama, nikad im nista nisu pomagali oko skole, i uvek su veseli i razdragani.
Ja sam sad u fazi da se trudim da kad krenemo negde, da krenemo ranije, da bi imao dovoljno vremena da sam obuje patike i obuce jaknu
Deca iz ratnih područja ili siromašnih su snalažljivija od naše dece.Možda deca, nisu srećnija kod nas, ali su, svakako snalažljivija, ako im se dopusti, taj vid, društvenog načina života. Naravno da ima uticaja, životni standard i prosperitet, u državi, u kojoj se obitava. Jer, društva sa jakim standardom su srećnija, a samim tim i deca imaju bolje uslove, da budu, usmereni ka samostalnosti.
Ako se samostalnost ne uklapa u ličnost, onda je nametanje bilo čega najmanji problem.Kako?
Sve što je detetu nametnuto a ne uklapa se u njegovu ličnost kasnije u životu postaje smetnja
tebe su poslali na obuku i kad si se vratio omogućili ti da radiš za koječije intereseAko se samostalnost ne uklapa u ličnost, onda je nametanje bilo čega najmanji problem.
Svi mi koji primamo plate u firmi radimo za koječije interese.tebe su poslali na obuku i kad si se vratio omogućili ti da radiš za koječije interese
ti ni sad nisi samostalan
Svi mi koji primamo plate u firmi radimo za koječije interese.
Ti za EU, ja za USA, i tako dalje.
Ti radiš u interesu siti Belgijanci, a ja radim u interesu siti Amerikanci.Da, ali ja radim u interesu gladni gradjani a ti u interesu da budu još gladniji
Realno je u 3. obuo tuđe čarape posle fizičkog, ali se zato prijavio u to vreme na posao u banci i ladno su ga zvali na osnovu onog što im je izdeklamovso u mejlu.Da. Ne samo domaći, već i samo pakovanje knjiga za školu.
Ukoliko dete u drugom razredu osnovne škole samo ne zna šta ima za domaći i nema svest da ono samo mora da razmišlja i seti se, pa tek sedne i uradi ga - mislim da tu definitivno nešto nije u redu.