Samostalni treninzi

Demister

Domaćin
Poruka
3.290
Pozz. Imam 17 godina i zaljubljenik sam u borilacke vestine, u MMA pogotovo. Medjutim zivim u malom gradu u kome nema klubova za borilacke vestine koje mene interesuju (BJJ, Muay Thai, Kajukembo, Hapkido, Shotokan...) tako da nemam gde da treniram dok ne upisem fax u nekom vecem gradu. Imam povremeno sparinge sa nekim drugovima ali to nije to...

Zeleo bih da znam da li mozete da mi predlozite neki plan samostalnog treninga koji bi mogao da primenjujem u toku ove 2 godine, posto ne mogu vise da izdrzim?

Hvala unapred!!! ;)

milosmalic

Aktivan član
Poruka
1.091
Imaš li neki od "bazičnih" borilačkih sportova tipa rvanje, boks, džudo, kikboks..? Lako je birkati kad ima izbora, kad nema šta da se bira uzmi nešto što je teško i što će stalno da te gura pred nove izazove. Kad se dočepaš velikog grada, ukoliko te ne zaslepe velegradska svetla i ne isčili volja za treniranjem, lako češ se priklkjučiti radu bilo kojeg kluba.

Vladimir Zlatic

Domaćin
Poruka
3.937
Ako nema bas nijednog kluba , onda lepo obesi teski dzak , pa udri , na kraju bilo sta da treniras, moras da znas da udaris jako , i naravno , radi na kondiciji i snazi , dakle -trcnje, sklekovi, zgibovi ,trbusnjaci .Kad pripremis telo , tehnika ce kasnije lako da "legne " .

Hetman

Zainteresovan član
Poruka
225
I ja se slazem. Ako ces vec da nesto skidas sa interneta, ili vezbas po knjigama i vido materijalima, bolje je da to bude neki od kondicionig programa specificno namenjenih za borenje.Sto se tice povremenih sparinga sa drugarima, cini mi se da je bolje da oni budu rvackog tipa nego udarckog, jer eventualno stecene lose navike ce manje posle da te kostaju ako budes trenirao MMA.

Demister

Domaćin
Poruka
3.290
Zivim u Boru... Ovde ima dosta judo, kao i karate (evropski) klubova... Problem je takodje u tome sto nemam sa kim da krenem da treniram, a bez obzira na moju ljubav prema borilackim vestinama, glupo mi je da krenem sa klincima sam... :confused: