Samopuzdanje na dnu

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
zamislite da ja koja je svakome dala savet kako da ostane pozitivan i mnoge motivacione poruke danas trazim savet...za sebe...mnogo se lose osecam zbog jedne situacije u kojoj sam se nasla...zbog jedne jako jako ponizavajuce situacije na poslugde treba da se dokazem i ostanem da radim ja sam zbog treme koja me obuzela napravila vise gresaka koje su kolegama nerazumjive...niko nije ni pokusao da mi pomogne kaze neku lepu rec vec samo ostre kritike i na kraju ismejavanje...to boli vise nego noz...ne treba reci da nisam uspela radeci na tom odeljenju ali moram sad da idem na drugo i ne nadam se nicemu boljem...nisam glupa osoba sve u vezi strucnosti za taj posao sam polozila..teorijski ali prakticno sam blokirana i od treme neke ne mogu d apokazem sta znam i eto naravno neuspeha...danima ne mogu da s esmirim nisam uopste znala da je taj problem kod mene s godinama izrazeniji...samopouzdanje mi je palo toliko da samo placem pocela sam i na svoju ruku d apijem neke tablete za smirenje i bojim se opet neuspeha...kako ponovo poceti verovati u sebe..kako d ame kolege ne gledaju podsmesljivo kako uspostaviti dobar kontakt...kazu mi prijatelji da menjam taktiku..jos veca me panika uhvatila...kako sta...

zamislite da ja koja je svakome dala savet kako da ostane pozitivan i mnoge motivacione poruke danas trazim savet...za sebe...mnogo se lose osecam zbog jedne situacije u kojoj sam se nasla...zbog jedne jako jako ponizavajuce situacije na poslugde treba da se dokazem i ostanem da radim ja sam zbog treme koja me obuzela napravila vise gresaka koje su kolegama nerazumjive...niko nije ni pokusao da mi pomogne kaze neku lepu rec vec samo ostre kritike i na kraju ismejavanje...to boli vise nego noz...ne treba reci da nisam uspela radeci na tom odeljenju ali moram sad da idem na drugo i ne nadam se nicemu boljem...nisam glupa osoba sve u vezi strucnosti za taj posao sam polozila..teorijski ali prakticno sam blokirana i od treme neke ne mogu d apokazem sta znam i eto naravno neuspeha...danima ne mogu da s esmirim nisam uopste znala da je taj problem kod mene s godinama izrazeniji...samopouzdanje mi je palo toliko da samo placem pocela sam i na svoju ruku d apijem neke tablete za smirenje i bojim se opet neuspeha...kako ponovo poceti verovati u sebe..kako d ame kolege ne gledaju podsmesljivo kako uspostaviti dobar kontakt...kazu mi prijatelji da menjam taktiku..jos veca me panika uhvatila...kako sta...

mjenjaj radno okruženje,radiš sa ološem od ljudi,ako se pretvori u hronični stres neće da izađe na dobro...ili uzvrati udarac žestoko!!

Mislim da ne treba da te bude briga sta oni misle. Istina, to ne moze kao prekidacem da se odradi, i da ti budes ravnodusna na njihovu kritiku ili podsmeh, ali ne smes njima, ili bilo kome drugom dozvoliti da definise tvoju vrednost.
Svi mi volimo da dobijemo potvrdu za ono sto uradimo, da nas cene i vrednuju, to je skroz normalno, i tesko je bez toga.

A i trema je razumljiva i normalna, ali i takodje je ljudski gresiti. Kao sto kazes, ti znas to sto radis, ali trema je malo ucinila svoje.
Mislim da trebas da se oslobodis te treme, jer verovatno greske nisu katastrofalne i ogromne. Kada malo nestane treme sve ce polako poceti da se vraca na svoje mesto, jer neces misliti "joj sta ako sada pogresim".

zamislite da ja koja je svakome dala savet kako da ostane pozitivan i mnoge motivacione poruke danas trazim savet

energetski vampiri su ti isisali tu pozitinu energiju od konstatnog davanja saveta i slušanju njihovih problema,
preneli su ti svu negativnost

tako to obično biva, njima bude lakše a tebi teže jer si u svojstvu 'psihološke antene i kondezatora' koji akumulira svu negativu od njih

Podsvest može da bude vrlo zabavna i kreativna. Ko zna na kakve sve načine može da
nas otera sa posla koji u suštini i ne želimo da radimo.
Meni se jednom prilikom dešavalo to sa ''slučajnim'' greškama, do te mere da je postalo
komično. Da se igra nastavila, neko bi morao da preuzme ulogu zlotvora koji će da me
otpusti ili premesti na drugo radno mesto.

Sjedni pred ogledalo i porazgovaraj sama sa sobom, uvjeri sebe u to koliko vrijediš i tako sve dok ne povratiš samopouzdanje. :)
A onda glavu gore i hrabro pogledaj problemu u oči, a i onima koji su te ismijavali i nisu bili tu kad su ti bili potrebni.
Ovo je samo jedan lošiji period, proći će, ali nemoj da ti strah od nekih drugih neuspjeha bude kočnica u daljnjem životu.
Nitko to neće riješiti umjesto tebe, svoje strahove i nedoumice moraš pobijediti sama.

Tvoj problem su Srbi...

Treba da znas da ti nisi nista kriva...

Prosto je u nasem zatucanom mentalitetu koji smo doneli iz pecine da ismejavamo druge, da ogovaramo, pljujemo budemo dusebriznici a kada treba nesto pomoci tad nigde nikog...

Pricao mi jedan gastarbajeter na zapadu, kaze ko traca ogovara po firmi to rade samo Turci i Srbi. Nemcu ne pada napamet da bude nekulturan i neljubazan.
Turci i Srbi tracaju po firmama, pogonima firmi, ispitaju da li si zenjen, udat, imas kucu, decu , zenu , unucad, da ti se narugaju, podbodu, smeju , zeznu...

Ocigledno da su Turska osvajanja ostavila posledice na nas narod...

Najbolji primer kod nas Srba se vidi kada dodje zima pa sneg i poledica, ides kroz grad pa se okliznes i padnes, svi ti se smeju , klibare a niko da skoci da ti pomogne, to njima ebte smesno, kao da su svi ometeni u razvoju...

To smo mi Srbi... Jadan i bedan narod...Cast izuzetcima...

Poslednja izmena:
Tvoj problem su Srbi...

Treba da znas da ti nisi nista kriva...

Prosto je u nasem zatucanom mentalitetu koji smo doneli iz pecine da ismejavamo druge, da ogovaramo, pljujemo budemo dusebriznici a kada treba nesto pomoci tad nigde nikog...

Pricao mi jedan gastarbajeter na zapadu, kaze ko traca ogovara po firmi to rade samo Turci i Srbi. Nemcu ne pada napamet da bude nekulturan i neljubazan.
Turci i Srbi tracaju po firmama, pogonima firmi, ispitaju da li si zenjen, udat, imas kucu, decu , zenu , unucad, da ti se narugaju, podbodu, smeju , zeznu...

Ocigledno da su Turska osvajanja ostavila posledice na nas narod...

Najbolji primer kod nas Srba se vidi kada dodje zima pa sneg i poledica, ides kroz grad pa se okliznes i padnes, svi ti se smeju , klibare a niko da skoci da ti pomogne, to njima ebte smesno, kao da su svi ometeni u razvoju...

To smo mi Srbi... Jadan i bedan narod...Cast izuzetcima...

Ovo je velika istina. Pokvaren i gadan narod, sklon nipodaštavanju, spletkama, ogovaranjima. Pogotovo u kolektivu. Najbolje bi bilo, za humanizam, da takav narod nestane i izumre. Sve se menja, ali primitivizam ne

Čak i kada neko hoće da bude dobar i savestan, može da odustane, da ne bude ismevan i osramoćen. Nije lako živeti među balkanskim otpadom i talogom

Poslednja izmena:
kakvi su vam saveti ovde Boze pomozi. Pa ljudi ko da je lako se opustiti, ko da je lako ne misliti, to su teski postupci sa kojima s ni vi sto delite savete nemozete izboriti.
Evo ja mogu reci da mi za samopouzdanje pomaze hipnoza za samopouzdanje na yt.

neko ko usled treme napravi niz greshaka mozda zasluzuje kritiku ali ne i podsmeh, klonirani dobro kaze, ja bih na tako neshto vrlo zestoko odreagovala ili jednostavno promenila posao... ako vec ostajesh tamo a ne zelish da reagujesh na sve to pokushaj da se bolje skocentrishesh na posao koji obavljash i nadjesh medju zaposlenim nekog koga mozesh da pridobijesh na svoju stranu...

Ovo je velika istina. Pokvaren i gadan narod, sklon nipodaštavanju, spletkama, ogovaranjima. Pogotovo u kolektivu. Najbolje bi bilo, za humanizam, da takav narod nestane i izumre. Sve se menja, ali primitivizam ne

Čak i kada neko hoće da bude dobar i savestan, može da odustane, da ne bude ismevan i osramoćen. Nije lako živeti među balkanskim otpadom i talogom

i ja bih da potvrdim,šljam od naroda,licemjeri,materijalisti,psovači Boga,materijalisti(pogotovo žene), sve lažov do lažova...uz rijetke izuzetke..

neko ko usled treme napravi niz greshaka mozda zasluzuje kritiku ali ne i podsmeh, klonirani dobro kaze, ja bih na tako neshto vrlo zestoko odreagovala ili jednostavno promenila posao... ako vec ostajesh tamo a ne zelish da reagujesh na sve to pokushaj da se bolje skocentrishesh na posao koji obavljash i nadjesh medju zaposlenim nekog koga mozesh da pridobijesh na svoju stranu...

i naravno,ako već radi u takvom šugavom radnom okruženju,prije eventualnog otkaza,obavezno da napravi neku "pizdarijicu"..:p

naravno da smeta,posebno mi smeta kad vidim takve a predstavljaju se kao zagriženi pravoslavni vjernici...muka mi je od njih...:smajli povraća mnogo gadno:
sad bi mi Frojd reka,da je živio u ovom dobu "MOJA OMAŠKA!!" :p

ljudi su takvi kakvi su, ne mozemo da ih menjamo ali posebno ako prichamo o radnom mestu znajuci s kim imamo posla mozemo da se postavimo odgovarajuce...

Back