Samopoštovanje Hrvata

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Tereza Kesovija nastupila pred polupraznom salom u Dubrovniku
Блиц - Пре 6 сати

Tereza Kesovija je sinoć održala koncert pred polupraznom Sportskom dvoranom u Dubrvniku, što je kasnije u razgovoru s novinarima protumačila revoltiranošću dela hrvatske publike zbog njenih nedavnih nastupa u Srbiji. Tereza Kesovija

- Imam silnu potrebu reći da svi katolici koji se busaju u prsa, neka dobro izgovore molitvu Oče naš pa nek dođu do onoga mesta gdje kažu kako i mi opraštamo dužnicima svojim - poručila je sinoć s pozornice desete Fešte Dubrovnik nekadašnja jugoslovenska zvezda Tereza Kesovija i dodala da je pevala pred gradom koji najviše volim i za koji bi život dala.

- Želim se zahvaliti onim mojim Dubrovčanima koji znaju šta je ljubav, a za one koji ne znaju, bilo bi vreme da nauče, kazala je Tereza novinarima posle nastupa u rodnom gradu uz opasku da Sportska dvorana u Dubrovniku nije bila puna zbog toga što joj mnogi sugrađani nisu oprostili nedavne koncerte u Novom Sadu i Beogradu.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...a=2011&sifra=70f8ac678eed736ffbdb320adcd91dd9

Ovo dokazuje da Hrvati imaju mnogo veće samopoštovanje nego mi, Srbi. Teško mi je da to priznam ali tako je. Dakle, neki (mnogi) Hrvati su odbili da slušaju Kesoviju zato što je pevala i Srbima a mi Srbi ne vidimo nikakav problem u tome da čovek koji je svirao za Tompsona svira kao bubnjar na koncertu Parnog valjka u Beogradu. Pa čak i da sam Tompson dođe u Beograd i da peva hvalospeve o ustašama i nacistima, opet bi se našle neke budale koje bi ga slušale.

Dok Hrvati preziru HRVATSKU pevačicu samo zbog toga što je pevala u Srbiji, naš preCednik BoTa izjavljuje kako voli da se budi uz Severine pesme. A sa druge strane Hrvati na sve načine žele da spreče Cecin koncert tamo a ja još nisam čuo da je Josipović izjavio da obožava da sluša Cecu.

Toliko smo izgubili samopoštovanje i dostojanstvo da je to čudo jedno.

cinjenica je da imaju vise samoostovanja i da vise vole svoju drzavu nego sto mi Srbi , onako u celini volimo svoju .
Takodje je cinjenica da hrvatsku vode hrvati , a da Srbiju vode Jugosloveni , a ne Srbi .
A u Srbiji Srpskoh stranaka nema cak ni u opoziciji .
Takodje je cinjenica da oni tamo nemaju ni B92 , niti ista slicno , niti imaju LDP , niti ista slicno . Po svim tim pitanjuma su prednosti . IMaju samo jeda poblem .Nisu ljudska bica ... a nisu ni zivotinje .
Niko nezna tacno sta su .

cinjenica je da imaju vise samoostovanja i da vise vole svoju drzavu nego sto mi Srbi , onako u celini volimo svoju .
Takodje je cinjenica da hrvatsku vode hrvati , a da Srbiju vode Jugosloveni , a ne Srbi .
Takodje je cinjenica da oni tamo nemaju ni B92 , niti ista slicno , niti imaju LDP , niti ista slicno . Po svim tim pitanjuma su prednosti . IMaju samo jeda poblem .Nisu ljudska bica ... a nisu ni zivotinje .

HRVATI... a za ovo drugo imas bonu..

Neverovatno je ovo, ali i njihovi desničari (tendencija ka ustašstvu) imaju istu priču o Srbiji, odnosno Hrvatskoj.
Po njima Srbi znaju da budu dostojanstveni, za razliku od njihovog predsednika Ive koji je, po njima, komunjarčina do bola (što i nije daleko od istine) i da sve radi na relativizovanju srpske agresije, po njima su svaki sastanci Ive i Bote naguzivanje Srba koji ponovo uspostavljaju svoju hegemoniju.

Po njima su svi mediji od Jutarnje, preko Slobodne Dalmacije, do HRTa izrazito u službi SDPa, odnosno jugonostalgičara. Naravno, stranke kao što su SDP i HNS su izdajničke, srbokomunističke (što opet i nije daleko od istine) :

:aha::zaljubljena::hej:

Kak'a paralela, ne? :D

Poslednja izmena:

Back