SAMOKONTROLA - Kako!?

Ma znam ja to sve, sve sam ja to sa sobom rascistila, imala sam dovoljno vremena za to, ali ne mogu da se zastitim da me ne uznemiri ponovo. U tome mi treba pomoc. Kako da postavim emotivni gard prema njemu, da se odbranim od napada, kad me isuvise dobro poznaje i zna na sta ja padam? Lako je reci ne - kako ziveti sa tim posle?

storm cloud:
Ma znam ja to sve, sve sam ja to sa sobom rascistila, imala sam dovoljno vremena za to, ali ne mogu da se zastitim da me ne uznemiri ponovo. U tome mi treba pomoc. Kako da postavim emotivni gard prema njemu, da se odbranim od napada, kad me isuvise dobro poznaje i zna na sta ja padam? Lako je reci ne - kako ziveti sa tim posle?

trenutno ti je najbolja odbrana od napada da ako nekako mozes da nemas APSOLUTNO NIKAKVE KONTAKTE SA NJIM da bi mogla da smiris svoje bice od cele te veze i da bukvalno dodjes k sebi.

kako ziveti posle sa saznanjem da si odbila tako nesto? hmmmm... pa, preispitaj celu vezu... da li se svako trudio i da li mislis da je to najvise sto tvoje bice moze? (hm, verovatno ces sad da mislis da jeste, ali sad nisi objektivna :D )
U svakom slucaju, izbegavaj ga sada za svoje dobro. AKo dodje do napada, razmisljaj zasto je on los po tebe. Seti se svega loseg sto ti je uradio i sve sto je propustio da vidi od onoga sto si mu ti davala... Nije vredan tebe, jednostavno... NE DAJ SE BRE!! :wink:

storm cloud:
Ma znam ja to sve, sve sam ja to sa sobom rascistila, imala sam dovoljno vremena za to, ali ne mogu da se zastitim da me ne uznemiri ponovo. U tome mi treba pomoc. Kako da postavim emotivni gard prema njemu, da se odbranim od napada, kad me isuvise dobro poznaje i zna na sta ja padam?

Tu ti niko ali apsolutno niko ne moze pomoci od nas. Moras da ocvrsnes, to moras sama, nijedan savet ovde ti nece biti dovoljno dobar. Ne sme da te pokoleba to sto je on kao nesto spustio gard i kao 'pati'. Neverovatno je kako devojke uvek vise pate i padaju na likove koji su se lose ponasali prema njima. Tu je vec ego u pitanju, vise je fora tipa 'kako je moguce da ne vidi kakva sam, mozda ce vremenom uvideti' i onda ostanu dugo u vezi koja je losa po njih samo da bi sebi a ne njemu dokazale da ipak vrede. Ne kazem da si ti jedna od njih, samo navodim primer.
A ti ako ZAISTA zelis da se odbranis, (ali nesto mi govori da ti ipak prija da vidis da 'pati' za tobom jer ti to na ovaj ili onaj nacin budi emocije) promeni broj mobitela, ne javljaj se na njegove pozive ako te zove na fiksni, ne idi na mesta gde mozes da ga sretnes, i na mesta koja te emotivno vezu za njega. Iskljuci ga totalno iz tvog sveta tako da ne moze da dopre do tebe pa neces onda vise ni znati da li 'pati' ili ne i vremenom ce postati bolje a on konacno postati proslost.

Nina2:
ali nesto mi govori da ti ipak prija da vidis da 'pati' za tobom jer ti to na ovaj ili onaj nacin budi emocije

Heh, pa naravno, to i jeste osnovni problem, u tome se i sastoji nedostatak samokontrole, zar ne? Ne dam sebi da se pomirim sa njim, jer sam potpuno sigurna da nam je veza mtrva odavno, sad je vec i istrulila, ali uvek ostavljam jedan prozorcic otvoren kroz koji ga pustam da dopre do mene i time samo produzavam agoniju i mucim sebe. I opet, lako je njemu reci ne, ali kako sebi? Popustim zbog trenutka u kom mi takva neka vest probudi na kratko lepo osecanje, a onda posle treba od toga danima da se oporavljam. I znam da ne valja, nije dobro i nije zdravo, ali popustim sebi.

storm cloud:
Nina2:
ali nesto mi govori da ti ipak prija da vidis da 'pati' za tobom jer ti to na ovaj ili onaj nacin budi emocije

Heh, pa naravno, to i jeste osnovni problem, u tome se i sastoji nedostatak samokontrole, zar ne? Ne dam sebi da se pomirim sa njim, jer sam potpuno sigurna da nam je veza mtrva odavno, sad je vec i istrulila, ali uvek ostavljam jedan prozorcic otvoren kroz koji ga pustam da dopre do mene i time samo produzavam agoniju i mucim sebe. I opet, lako je njemu reci ne, ali kako sebi? Popustim zbog trenutka u kom mi takva neka vest probudi na kratko lepo osecanje, a onda posle treba od toga danima da se oporavljam. I znam da ne valja, nije dobro i nije zdravo, ali popustim sebi.

Upravo si sama sebi odgovorila gde lezi problem. Kad izvagas lepe i lose stvari koje su ti se desile u vezi, sta prevagne?

Nina2:
storm cloud:
Nina2:

Upravo si sama sebi odgovorila gde lezi problem. Kad izvagas lepe i lose stvari koje su ti se desile u vezi, sta prevagne?

raspiši ti, blago nama, javni tender za mučitelje. Mislim da će ih se puno javiti.
Za početak - sanja....

Betty:
Nina2:
storm cloud:
Nina2:

raspiši ti, blago nama, javni tender za mučitelje. Mislim da će ih se puno javiti.
Za početak - sanja....

Betty, tvoj rat sa sanjom vodi negde drugde. Malo je ruzno i bespotrebno da je provlacis kroz teme koje nemaju veze sa vasim konfliktom.

a)zamišljaj ga kako vozi traktor kao je bez zuba kako ima groznu ženu koja mu zvoca a on propao skroz
i sl.

b) misli o njemu kako je predivan prelep predobar i tako...dok ti se ne smuči....ako je takav ZAŠTO ti nisi sa njim....aaaa,to je zato to sve nije istina...

...ne zameri, Oblačku trgni se bre! Dosta je bilo!

storm cloud:
Situacija: Bili ste u losoj vezi sa potpuno pogresnom osobom za vas, ta veza vas je unazadila, psihicki i fizicki iscrpela i posle raskida vam je realno mnogo bolje. Ali ljubav nije nestala - jos uvek volite tu pogresnu osobu (hm, neki bi pitali "Pa sta volis!?"), iako ste sigurni da vezu ne zelite da obnovite. I onda vam ta osoba stavi do znanja da "pati" za vama, iako vam je prethodno u par koraka napravila pakao od zivota.

Pitanje: Kako odoleti? Znate da morate, ali ne znate kako, a da to ne produzi patnju i da se posle ne kajete iz nekog samo vama poznatog uvrnutog razloga. A samokontrola vam nije jaca strana - skloni ste popustanju sebi. Sta je najbezbolnije resenje?

Јој, ово је моја животна прича! :cry:
Не знам шта да ти кажем, све сам испробала, било је фаза када сам била стабилнија, али било је богме и покушаја враћања ( наравно-неуспешно!). И то тако траје већ пар година...
Баш ти не пружам оптимизам, а? Ако ништа друго, бар знаш да ниси једина са тим проблемом.

Hellen :
Не знам шта да ти кажем, све сам испробала, било је фаза када сам била стабилнија, али било је богме и покушаја враћања ( наравно-неуспешно!). И то тако траје већ пар година...
Баш ти не пружам оптимизам, а? Ако ништа друго, бар знаш да ниси једина са тим проблемом.

dakle ne mogu da verujem ... Hellen koja mi je po komentarima na forumu delovala tako stabilno i sigurno ...
hajde molim te priznaj da je ovo neka šala .

vd:
Hellen :

dakle ne mogu da verujem ... Hellen koja mi je po komentarima na forumu delovala tako stabilno i sigurno ...

Да, ја сам мајстор у томе да ИЗГЛЕДАМ стабилно и сигурно! Ех,шта да ти кажем...нико није савршен... :(

Black_cat:
Potpuno je bezbolno zaljubiti se drugog/u!
Da u pravu si tesko je ali samo zbog navike...
Vijeruj da negdje postoji neki frajer koji bi te mnogo bolje tretirao, cuvao , mozda cak i pjesme pisao bio zastitnik kad treba drug i sve ono sto prava djevojka zasluzuje , okreni se oko sebe i vidjet ces da je tu negdje u tvojoj blizini ...
A taj tvoj vec bivsi pa ******* neko mora da bude i bivsi!! skupii snage i zaboravi ga jer tako mora biti..

vd:
Hellen :

Mene ne cudi, tako to ide. Kad tako nesto prodjes, onda znas kako je drugima koji imaju isti problem. Pa onda mozes njima da pomazes i znas da im kazes sta treba da urade, jer je jasno kao dan, tebi pogotovo. A kad treba sa sobom izaci na kraj...eh! U ovoj temi se bas o tome radi, zar ne?

Mada:
Hellen:
Не знам шта да ти кажем, све сам испробала, било је фаза када сам била стабилнија, али било је богме и покушаја враћања ( наравно-неуспешно!). И то тако траје већ пар година...Баш ти не пружам оптимизам, а? Ако ништа друго, бар знаш да ниси једина са тим проблемом.
:shock: :shock: :shock:
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

:?

:idea:

Jagodice, pocela sam kao ti u nastavcima.

storm cloud:
Situacija: Bili ste u losoj vezi sa potpuno pogresnom osobom za vas, ta veza vas je unazadila, psihicki i fizicki iscrpela i posle raskida vam je realno mnogo bolje. Ali ljubav nije nestala - jos uvek volite tu pogresnu osobu (hm, neki bi pitali "Pa sta volis!?"), iako ste sigurni da vezu ne zelite da obnovite. I onda vam ta osoba stavi do znanja da "pati" za vama, iako vam je prethodno u par koraka napravila pakao od zivota.

Pitanje: Kako odoleti? Znate da morate, ali ne znate kako, a da to ne produzi patnju i da se posle ne kajete iz nekog samo vama poznatog uvrnutog razloga. A samokontrola vam nije jaca strana - skloni ste popustanju sebi. Sta je najbezbolnije resenje?
najbezbolnije resenje je da nadjes drida se zaljubis u njega
klin se klinom izbija,t.j.ljubav se ljubavlju leci :lol:

Tesko je zaljubiti se u drugog tako lako, tako brzo ako si zaista voleo pre toga. Jer stalno tog novog uporedjujes sa onim koji ti je toliko dotakao srce. I onda u toj vezi niko nije srecan. Zaista je potrebno odredjeno vreme koje mora da prodje da bi se koliko toliko nastavilo normalno dalje. Nemoj da budes kao Hellen, ona ti je dala primer kakva ne bi trebala da budes. Sta je dobila time sto se vracala? Produzetak agonije godinama. Definitivno je najteze izboriti se sa sobom, ali to je cilj ka kome treba da ides ako zaista zelis da izadjes iz svega toga sto je po tebe lose, sto znaci, nikakav kontakt sa doticnom osobom. Ako pak ipak ne mozes protiv sebe, toliko si slaba, pomiri se sa njim, mozda te jos jedno dodatno lose iskustvo izuci kad treba reci dosta.

Back