GeorgeV
Buduća legenda
- Poruka
- 34.247
Забавније нам овако.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да, то је само до нас...Ne možete sa susjedima
valjda zato sto postoje bosanski srbi, crnogorski srbi, kosovski srbi, srpski srbi, makedonski srbi, hrvatski srbi, onda oni hibridni vojvodjanski srbi......................... sa razlicitom kulturolosko civilizacijskom istorijom.Само Слога Србина Спашава - Зашто Срби никако да се сложе?
Проучавањем старословенског и прасловенског етнонима и појма Срб, којег су многа разједињена словенска племена средњег века лако прихватала и усвајала, језикословци и повесничари дошли су до закључка да Срб, Србин највероватније има значење "саборац, саборци, собрање, алијанса, рођаци, браћа, род, породица...". Само наше име упућује на слогу и општенародни сабор. Срби су словенско собрање.
Зар није поента постојања државе, народа, политике или било чега од настанка држава, па и раније, од настанка првих цивилизација, управо збор, собрање? Да се сви сложимо, зарад општег добра?
Зашто се Срби лако продају? Лако продају своје идеале зарад неког новца. Истина, тешко се живи, али продавање "вере за вечеру" је продаја личног идентитета.
Зашто Срби морају да се деле? Између себе, између држава, између истока, запада, политика, свега? Нормално је да сви имамо свој поглед на свет и свој поглед на ствари, али, зар од наших подела није најважније то да пре свега будемо Срби? Да пре свега будемо собрање? Јер Срби смо и ја и ти, то је наш лични идентитет. То не мора да буде само наша крв, већ и језик, заједничка култтура, повест...
Зар не можемо тако да се понашамо?
Зар је Душаново Царство морало да падне зарад подела, гурнувши највећи део Срба на дно цивилизацијског развоја унутар 400 и више година под туђинском шапом?
Зашто је сваком Србину власт и новац битнији од браће, народа, уосталом и личног идентитета, личне државе? Јер ако сам Србин, све што је српско је моје, заједничко за све нас који смо то што јесмо.
Зашто је толико страних плаћеника и домаћих издајника? Зар они немају никаква осећања према заједничкој прошлости, садашњости и будућности свију нас Срба?
Да ли ћемо се опаметити и почети да будемо оно што јесмо, збор, собрање, породица?
valjda zato sto postoje bosanski srbi, crnogorski srbi, kosovski srbi, srpski srbi, makedonski srbi, hrvatski srbi, onda oni hibridni vojvodjanski srbi......................... sa razlicitom kulturolosko civilizacijskom istorijom.
pa i tu nisu svi srbi isti, neki oce da namecu a neki nece. Tu su najgori crnogorski i krajiski srbi. Snjima niko ne moze da izadje na kraj.Jer Srbi generalno nemaju širinu da prihvate razlike…nego da nameću pa svadja
pa i tu nisu svi srbi isti, neki oce da namecu a neki nece. Tu su najgori crnogorski i krajiski srbi. Snjima niko ne moze da izadje na kraj.
Српска неслога постоји од памтивека.Ja mislim da je nasa greska sto dozvoljavamo da nam se mladi skoluju na zapadu gde nema normi normalnog ponasanja,gde ne mogu da nauce sta je ono sto cini Srpsko bice,gde nema morala,nema zajednistva i brige o sunarodnicima,ono je drugaciji sistem vrednosti.I onda se takvi vrate u drzavu i zauzimaju vazne funkcije u drzavi i vuku po nas pogresne poteze.
Српска неслога постоји од памтивека.
Нисмо се договорили међусобно током рата у Босни. Пре тога током Другог Светског Рата.
Током устанака против Турака смо имали проблема.
Нисмо се крштено сложили ни за Косовску Битку.
Братоубилачки ратови су постојали за време Немањића. Постојали су и пре.
Ne možete sa susjedima
За то нам требају -сусјетке...сУсједи нам, иначе, не требају ни за *****...
Лепо срочено, само то не мења чињеницу да од те ваше "тисућуљетне" историје нема камен на камену. Јбг буразеру, археологија вас демантује у свој вашој митоманији.
Dozvoli da te demantujem.
Matematika bi rekla da je ponajviše do vas.Да, то је само до нас...
Ваша математика вреди само вама...Matematika bi rekla da je ponajviše do vas.
Dozvoli da te demantujem.
Tema je pogrešno postavljena. Piše se o nekakvoj slozi svih Srba, a to je zapravo lamentacija na filozofskoj razini, jer takvo "zlatno doba" nije nikada postojalo. Zapravo, ovdje bi se više naučilo kada bi se počelo raspravljati zbog čega svi Srbi nemaju iste nacionalne interese.
Evo, čim vi pronađete grobove Vlastimirovića, i mi ćemo pokazati grobove Trpimirovića.Биће... када се успостави златно доба да су некада постојали хр.краљеви ... тражите им гробове...
Нада је важне...
I da im to dokažemo opet će biti "ženo kome vjeruješ,meni ili svojim očima" imaju oni svoje paralelne svjetove i tu nema pomoći dok svetosavlje vlada!Evo, čim vi pronađete grobove Vlastimirovića, i mi ćemo pokazati grobove Trpimirovića.
i dovoljno iskvareni da za americke dolare prodaju i sopstveno dete a kamoli svoja narod, drzavu.Pa i nijesu ni svi Crnogorci takvi. To su ti uglavnom (stari) hercegovci…neotesani