Samo proćitajte

nećeš biti human samo ako daš novac...humanost je pokloniti osmjeh, par minuta pažnje nekome kome to mnogo znači, razgovor sa ljudima koji su istog željni, bilo šta..ustvari humanost je sve prije nego davanje novca...
j.b.g, za rileta je humano kad njegov tim pobjedi, za tebe zoro dati 50 centi cigosu...
da ste razumjeli priču, i shvatili je ozbiljnije, bilo bi vam jasno da to nema nikakve veze sa humanošću...

a jeste malo bzvz kad svi nesto pokusavaju da budu humani... pa svi nesto zale... a niko se i ne trudi da razume... a onda neka ovakva prica bude napisana, probudi emocije u ljudima koji 'osecaju nesto' narednih pola sata i onda sve po starom... podseca me na situaciju kad mi je jedan stranac, cija je zemlja inace jedna od predvodnica u svim ratovima i razaranjima po svetu, rek'o da ne trosim toliko papira jer se sume, pobogu, unistavaju da bi se taj papir napravio.... licemerje najklasicnije... isto k'o i ovakve price...

a jeste malo bzvz kad svi nesto pokusavaju da budu humani... pa svi nesto zale... a niko se i ne trudi da razume... a onda neka ovakva prica bude napisana, probudi emocije u ljudima koji 'osecaju nesto' narednih pola sata i onda sve po starom... podseca me na situaciju kad mi je jedan stranac, cija je zemlja inace jedna od predvodnica u svim ratovima i razaranjima po svetu, rek'o da ne trosim toliko papira jer se sume, pobogu, unistavaju da bi se taj papir napravio.... licemerje najklasicnije... isto k'o i ovakve price...

Ali, Rile, pa ne predstavlja valjda taj jedan stranac svoju zemlju i ono sto je bilo? :)

Ma znash kako je...bila ja u Zvechanskoj ulici u domu...ona deca u staklenim boksevima zzive...kad videshe nepoznatog dechka u hodniku svi se bacishe na staklo, zalepili nosiche i vichu:"Tata,tata"
jooooj....momak je posle promenio profesiju....a decu u barakama nismo imali prilike ni da vidimo....tamo su bila smeshtena deca ometena u razvoju....

I kako sam ljuta....ne mogu im pomochi...osmeh da...ljubavi da...ali nishta da im zzivot uchinim onakvim kakvim ga svako dete zasluzzuje....
i da...dok su deca josh i mislimo na njih...a kasnije, kad odrastu, svi okrechemo glave...

Zzivot je pun nepravdi...ne moramo se pomiriti s tim, ali moramo prihvatiti.

da ste razumjeli priču, i shvatili je ozbiljnije, bilo bi vam jasno da to nema nikakve veze sa humanošću...

moze jedno pitanje? al' iskreno... zbog cega si toliko ubedjena da si ti shvatila pricu a mi nismo? ponekad nije lose preispitati se da li su nasi stavovi bas tako ispravni... nije meni humanost da pobedi moj tim... niti mi je humanost to sto ce me malko pomeriti neka prica na internetu... meni humanost, izmedju ostalog (mozda i najvise), znaci i davanje bilo cega materijalnog nekome kome je to zaista potrebno... coveku kome, na primer, treba lek... kuca... prevoz na sigurno... njemu tvoj osmeh nece znaciti bas puno... al' su to vec neka iskustva... ljudima su usta puna 'humanosti' a nista konkretno nikad ne urade... to je bila poenta moje price o kladionici... mada, i dalje ostajem pri svome da cu staviti dvojku na njukastl... :)
daki... nebitno je to... govorio sam o licemerju te vrste... ljudi se prave da jako brinu a u stvari ih bas boli uvo i rade to samo zato sto misle da je 'in' biti u grin pisu...

sve ja to poštujem, rile, ali mislim da nije OK ni okretati takve stvari na šalu...ne sumnjam ja da si ti dobar čovjek, niti da pomogneš kada možeš...
i znam koliko ima nehumanih i neljudi, i ogorčena sam na to, ali ne želim da trošim vrijeme pričajući o njima i njihovom licemjerstvu...
poenta je bila da se sjetimo kako smo srećni što imamo neke stvari koje neki ljudi, djeca, ma nebitno ko - nemaju (u ovoj priči nije bitno samo materijalno) ...i da nam to padne na pamet sledeći put kad budemo u prilici da nekome pomognemo...nisam ni pomislila da sam samo ja u pravu, ali vjeruj - koliko nekim ljudima treba novac kao pomoć, toliko i nekim drugima ipak treba samo malo ljudske topline i osmjeh...:)
i nek' pobjedi taj njukastl više...;)

Najgori su oni shto vichu:"Strashno! Jao kuku" na sav glas da bi ih drugi chuli, da bi izgledali lepo u svojim i tudjim ochima...a nishta ne preduzmu....a nekad je i pitanje shta je pravo da se preduzme...

Bila je dokumentarna emisija o napushtenoj deci u Rumuniji...bash mala deca, dve-tri godine zzive sama na zz-stanici....sa svim posledicama...kao shto je to npr. samopovredjivanje...
I zzena je to snimala...a nije bacila kameru da sprechi...
Kada su je optuzzili da je to nehuman postupak s njene strane, ona je to obrazlozzila ovako:" Da sam spustila kameru pomogla bih samo na par minuta jednoj devojchici. Ovako, kad sam snimila sve onako kako jeste, mnogi su se potresli i puno vishe dece che dobiti pravu pomoch."

nećeš biti human samo ako daš novac...humanost je pokloniti osmjeh, par minuta pažnje nekome kome to mnogo znači, razgovor sa ljudima koji su istog željni, bilo šta..ustvari humanost je sve prije nego davanje novca...
j.b.g, za rileta je humano kad njegov tim pobjedi, za tebe zoro dati 50 centi cigosu...

Ja napravih salu(tj parodiju) na racun davanja para na semaforu, a oni se uhvatise za to. :-) Kapiram ja humanizam i smatram da je to u neku ruku neko osecanje koje se pokazuje delima a ne recima. Mada nekad i neke reci mogu da nose neki psihicki spokoj i time i one budu humane. A zasto moramo smrtno ozbiljno shvatiti ovu pricu? Ja ne bih da glumatam i pricam da sam human. Kad dodje do stani pani ja cu uciniti pravu stvar bez ikakve dileme, a necu o tome da filozofiram na nekom forumu. I ako nekom neki dati novac znaci da se resi nekog drugog veceg problema u zivotu onda to jeste humanizam.

Naravoucenije: Mozda nije humano dati 50 centi jer to nekom bas nista ne znaci ali dati 3 eura e to je vec humanizam. :lol:

Ali ako ti meni kazes da ja nisam human, ja cu tebi reci da mislim da imas bas super postove i onda cu ja kao da ispadnem human. :lol:

Mene zanima zasto je neko imao potrebu da uopste pise o tome?
U vecini slucajeva to se desava iz dva razloga:
1. licno je pogodjen takvim cim (kad kazem licno mislim na dete, sestru....)
2. na jedno vreme je zaboravio trku za 'boljim zivotom' i imao je potrebu da se oseca cistije, lepse, pa ajd da kazem i humanije

Nemam apsolutno nista protiv toga, mozda i tako dodje nesto da svesti covecanstva(kako teska fraza)...ali...ovi komentari raznih dusebriznika....pa to je zaista smesno!!!...ne....to je tuzno...

Koliko od vas dusebriznika je dobrovoljni davaoc krvi (tvojih pet minuta neciji ceo zivot)?
Koliko vas stare stvari odnese u dom ili crkvu?
Koliko vas stare stvari baci u kontejner, ili ako ima mesta smesti na tavan...pa kad bude vise vremena, za jedno deset godina, kada sve izjedu moljci, odnece nekoj ustanovi?
Da li da pitam koliko vas ode u te domove za decu bez roditelja, ili za decu sa posebnim potrebama?
I kod njih postoje razne radionice i dani otvorenih vrata...

Back