Samo jedno u zivotu se voli sve je ostalo zezanje

E podsecas me na mog bivseg,koji me izuzetno nervira,a proslo je 2 godine,shvati da nema nade,nadji drugu...Ja njega samo koristim da kad mi pridje da ga ispalim pred drugovima ili kad mi je dosadno,bolje bezi od nje,to je moj savet.....
Šta znaš, možda jesam taj tvoj bivši.... :mrgreen: Ma probao sam da pobegnem od nje i uspelo mi je bilo. Čak sam i našao drugu devojku (veza doduše nije dugo trajala ali nebitno), ali skoro sam je ponovo sre i BOOM! Opet mi se resetovala osećanja prema njoj! Pojma nemam šta da radim, možda probam još jednom pa ću videti.

Nije važno da li e prva-peta-deseta, ali samo je jedna prava i jedina, one zbog koje gubite glavu i ako dođu problemi pucate zajedno po svim šavoma, ali ipak opstajete i VOLITE SE
Ako ikad budem imala devojčicu daću joj jedan jedini savet:
Prepoznaćeš svoju drugu polovinu ako padneš u trans kad ga prvi put poljubiš i ako budete uspostavili vaš filing za šalu

Da li mislite da je to tacno ili moze vise puta u zivotu da se voli{mada nikad isto zar ne?}
Zar nije svaka ``ljubav`` razlicita jer smo mi svi razliciti pa ne moze biti isto...Sto ljudi sto cudi...:):evil::?::oops::-?

Potpuno tacna konstatacija, ljubav ti je kao kljuc i brava, bezbroj je varianti ali za tvoje srce ce uvek postojati samo jedan odgovarajuci kljuc. Promeniti bravu? I to je moguce, samo sto osecaj sigurnosti prvog "zakljucavanja" deluje nekako najsigurnije, i samim tim sprecava lopovluk da se usunja i eventualno opljacka necije emotivne trezore.

Definitivno: ljubav i zezanje to ti je to isto, kao sto je uvek bilo zezanja tako ce uvek biti i ljubavi.

Cmok!

Prva ljubav...Da to je ono kad si mlad i zelen i verujues da tako nesto vise nikad nece da ti se desi u zivotu...Da je to to...nebo je najplavlje,zvezde su najsjajnije,ruze mirisu najlepse na svetu,njegove/njene oci su tvoja ogledala....Bla,bla truc,truc da ne duzim dalje....Jednog dana se probudis i shvatis da toga vise nema...Dani su sivi,noci su hladne...Sad da li namerno ili slucajno ti si ostao bez prve ljubavi i sta onda???Da se ubijes?Taman posla...Ides dalje...U ljdskom bicu je potreba za ljubavlju,da volimo i budemo voljeni,a ako ti se to desilo samo jednom u zivotu onda si blago receno siromasan...VOLITE SE LJUDI....Jednom,dva puta,sto puta svaka ljubav je prava ako je iskrena....

Da, jednostavno prvi put se ima najvise energije i najizostreniji ukus. I sladoled koji si prvi put pojela je bio najsladji sto ne znaci ostale drugacije koje si u zivotu jela nisu valjali, a kad dodje zima prezivicemo i bez sladoleda...

A prava ljubav ti je fenomen, sasvim je drugacija od one opevane pesnicima i oplakane neuspelim ljubavnicima, - ljubav to ti je zajednicki zivot, i to koliko smo spremni pruziti i doprineti takvom zivotu.

Nije važno da li e prva-peta-deseta, ali samo je jedna prava i jedina, one zbog koje gubite glavu i ako dođu problemi pucate zajedno po svim šavoma, ali ipak opstajete i VOLITE SE
Ako ikad budem imala devojčicu daću joj jedan jedini savet:
Prepoznaćeš svoju drugu polovinu ako padneš u trans kad ga prvi put poljubiš i ako budete uspostavili vaš filing za šalu

Stvarno los savet:

Unapred pripremu tu tvoju cerkicu za solidnu torturu endorfinom. ;)

No feeling za salu ce ih mozda iskobeljati iz te celokupne ljubavne histerije...

Ja shvatam rec ljubav kao opis raznovrsnih ljudskih emocija. Takodje mislim da se voli vise puta u zivotu, a ne samo jedan put. Svidja mi se ta pesmica sto je ljubicica_zr-ru, citala kada je bila mala... "svaka ljubav prva,bez obzira na prethodne,ona je prva i jedina,trenutna..."

Naravno, mislim da nije svaka ljubav kao "prva" , sto vise "ljubavi" sto vise iskustva, ali shvatam sta je moral u pesmi i svidja mi se to :)

Na kraju moram reci da je moje misljene o ljubavi ovako: sve zavisi kako gledate na stvar, i kakav imate stav pri tome. Ako neko veruje da se samo jednom voli, onda ce verovatno tako i biti njemu/njoj. Mnogo toga je psihologija, ljudi nisu svesni sta je ne svesnost ;), i kako sve to utice na njih. Pogotovo kada dodjemo do ovakve teme, kao sto je ljubav.

Re: Samo jedno u zivotu se voli sve je ostalo zezanje
Pa sad zavisi da li se ljubav desila, pa si ostao kratkih rukava...tu se valjda desi neka truma,povređenost i svaka sledeća šansa za ljubavlju je skoro osuđena na propast jer je čovek oprezan sumnjičav čak i malo osvetoljubiv prema suprotnom polu...Ja ipak verujem u ljubav i to ljubav u zrelim godinama...Mada sama ljubav ne znači i idealan život s partnerom/kom....Ljubav pomaže da se premoste ili istolerišu neke suštinske nekad i (u odnosima bez ljubavi) ne premostive razlike.

Back