ucencovjek
Ističe se
- Poruka
- 2.645
Pa i ne baš...Matematika - koliko si uneo, a koliko potrosio, i to je to.
Svašta nešto utiče, čak i psihologija...
Prosto nemoj biti lenj i to je to. Metabolizam će da radi, salo će da se topi i sve na mestu
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa i ne baš...Matematika - koliko si uneo, a koliko potrosio, i to je to.
To spada u "potrošio":Pa i ne baš...
Svašta nešto utiče, čak i psihologija...
Prosto nemoj biti lenj i to je to. Metabolizam će da radi, salo će da se topi i sve na mestu
To je zabluda. Ako unosim "isto toliko", onda je isti rezultat. Problem leži u tome što svi mi gledamo na hranu isključivo samo kao neki skup nutrienata, i onda kažemo: ovo je bolje, a ovo je gore.Слободно конзумирај калорије из домаћих јаја, сланине, сира, нећеш се угојити. А хоћеш ако унесеш ИСТО ТОЛИКО КАЛОРИЈА из рафинисаног брашна, шећера, уља...
Па није, то тврди и студија на коју се позиваш, лепо ти пише у реченици коју сам цитираоTo je zabluda. Ako unosim "isto toliko", onda je isti rezultat. Problem leži u tome što svi mi gledamo na hranu isključivo samo kao neki skup nutrienata, i onda kažemo: ovo je bolje, a ovo je gore.
A šta ako ti se više prima šta unosiš nego što trošiš? Nije to baš precizna nauka...To spada u "potrošio":
Hm, da. Misliš na metabolizam?A šta ako ti se više prima šta unosiš nego što trošiš? Nije to baš precizna nauka...
Inače čuo sam neko istraživanje sprovedeno da sex nedeluje na potrošnju kalorija, ma koliko intenzivan.
Nema lakog načina jbg...
Које конкретно житарице из супермаркета препоручујеш као здраве УХ?povrće , voće, žitarice
Ne bih ja tu nešto mnogo razmišljala. Sve, bez dodataka.Које конкретно житарице из супермаркета препоручујеш као здраве УХ?
Zavidno znanjeHm, da. Misliš na metabolizam?
Gde baš sex kao aktivnost da uporediš? Da, mislim da se gubi 122 kalorije za sat vremena. Zanemarljivo.
Све без додатака? А то је на пример шта?Ne bih ja tu nešto mnogo razmišljala. Sve, bez dodataka.
I hleb postoji bez aditiva.
Teorija.Zavidno znanje
Provereno u praksi ili samo teorija?
Običan hleb . može i polubeli , može crni , može i beli . Umereno. Žitarice : ovas, ječam odlične su , imaju nizak GI , mada ni on nije najbolji parametar , a fantastično deluju na metabolizam.Све без додатака? А то је на пример шта?
Дај неки конкретан пример, рецимо из Максија, да не причамо овако уопштено.
Обичан хлеб, и уопште хлеб који је у понуди у већини маркета, никако не бих сврстао у здраве УХ, али не спорим да човек који је у основи здрав може то да УМЕРЕНО конзумира без већих последицаObičan hleb . može i polubeli , može crni , može i beli . Umereno. Žitarice : ovas, ječam odlične su , imaju nizak GI , mada ni on nije najbolji parametar , a fantastično deluju na metabolizam.
Citirao si sam kraj, treba gledati sve.Па није, то тврди и студија на коју се позиваш, лепо ти пише у реченици коју сам цитирао
Mislila sam bez aditiva.Обичан хлеб, и уопште хлеб који је у понуди у већини маркета, никако не бих сврстао у здраве УХ, али не спорим да човек који је у основи здрав може то да УМЕРЕНО конзумира без већих последица
To nije isto. Procesuirana je obrađena ili delimično obrađena , a rafinisana je prepuna aditiva i konzervansa.Citirao si sam kraj, treba gledati sve.
Nije dobro jesti ultra procesiranu hranu i to ne sporim. Postoji nekoliko teorija s kojim se pokušava objasniti zašto dolazi do razlike u broju kalorija kad je u pitanju nikako/minimalno procesirana hrana i ona koja ide prema ultra procesiranoj hrani. Ali kada govorimo o potrebama našeg metabolizma i određenom broju kalorija, ako premašimo sam iznos, bilo da se radi o minimalno obrađenoj hrani ili procesiranoj, rezultat je isti (suficit). Druga je stvar što možemo jesti pametnije/mudrije i izbjegavati rafiniranu prehranu i tako bolje kontrolirati svoju tjelesnu težinu što i je zaključak na kraju istraživanja.
Није, али управо се и своди прича на то да човек мора да се потруди да дође до здравих УХ, а да оно што се нуди на сваком кораку углавном није то. Лично преферирам хељдину кашуMislila sam bez aditiva.
Nije ni teško umesiti hleb i ispeći.
Jedem i ja heljdu , ali ne prija mi toliko kao ovas . Teška mi je.Није, али управо се и своди прича на то да човек мора да се потруди да дође до здравих УХ, а да оно што се нуди на сваком кораку углавном није то. Лично преферирам хељдину кашу
Није исто, али је углавном процесуирана препуна адитива и конзерванса, док је рафинисана, сем тога, као што јој име каже, произведена у рафинерији, али буквално. Рафинисано уље се прави тако што се зрна сунцокрета потопе у бензин у коме се растопе, па се онда тај бензин издваја крековањем и остаје рафинисано биљно уљеTo nije isto. Procesuirana je obrađena ili delimično obrađena , a rafinisana je prepuna aditiva i konzervansa.
Пшеници углавном не фали, али тешко је наћи у малопродаји чак и брашно које ваља, а камо ли готов хлебJedem i ja heljdu , ali ne prija mi toliko kao ovas . Teška mi je.
Pšenici ništa ne fali , nemamo svi glutensku enteropatiju.
To je ipak preterano zalaženje u detalje, po meni.Пшеници углавном не фали, али тешко је наћи у малопродаји чак и брашно које ваља, а камо ли готов хлеб
Слажем се. Не треба се превише оптерећивати ни ”здравом” исхраном, него човек прво мора да схвати да нам се једноставно свуда, значи у малопродаји, потпуно легално, нуде, као ”храна”, супстанце које су, у најмању руку, врло проблематичне. И уместо да такве ”намирнице”, буду, као и цигарете, означене јасним упозорењима и мртвачким главама, треба да читамо скоро невидљиве декларације и завршимо медицински и хемијски факултет да би знали са чиме имамо послаTo je ipak preterano zalaženje u detalje, po meni.
Vodi se računa recimo o tome , a neko stavi slatku pavlaku iz tetrapaka u jelo . Sastav : 68 konzervansa i 43 aditiva. Ili zapali cigaru.