....Da, kao što naslov teme nameće - osećanja su samo i isključivo hemijske reakcije proizvedene najčešće od strane nešeg mozga i/ili žlezda, organa itd. Mi smo praktično ovisnici o dopamin (hemikalija poznata kao neurotransmiter esencijalna za normalno funkcionisanje nervnog sistema), element koji stimuliše ljudsko ponašanje. S toga, prosto rečeno, uzrok je testosteron (hormon koji izaziva seksualnu želju) a posledica ili svršavanje je juriš dopamina (koji nas nagrađuje, za produžavanje loze naših gena, prijatnim osećanjem). Vrlo romantično, zar ne?
....Mi smo za nijansu sofisticiranije vrste životinja ali za razliku od ostalog (pristojnog)živog sveta mi smo robovi zadovoljavanja svojih želja. A zadovoljiti želje, naravno, znači drogirati se dopaminom. Jer, većini nas nije dovoljno malo, nama treba još, i zbog toga što je tako lep i prijatan taj neurotransmiter mi smo proizveli nešto što ga ne samo može zameniti već i biti deset puta bolji - droga. Ali, to je već neka druga priča.
Prijatno.
....Mi smo za nijansu sofisticiranije vrste životinja ali za razliku od ostalog (pristojnog)živog sveta mi smo robovi zadovoljavanja svojih želja. A zadovoljiti želje, naravno, znači drogirati se dopaminom. Jer, većini nas nije dovoljno malo, nama treba još, i zbog toga što je tako lep i prijatan taj neurotransmiter mi smo proizveli nešto što ga ne samo može zameniti već i biti deset puta bolji - droga. Ali, to je već neka druga priča.
Prijatno.