Само бизарна умјетност или нешто више.

Koslav75

Poznat
Poruka
9.423
Имајући у виду помало контроверзно отварање и затварање недавних ОИ, да се осврнемо на још неке помало чудне перформансе приликом неких догађаја. Схватам да умјетници често покушавају привући пажњу кроз провокативности, али ме занима виђење тих представа са религијског аспекта различитих религија.
Ево једног примјера са отварања тунела у Швајцарској.
Коме се неда гледати читав снимак, нека погледа бар скраћену верзију, мада би било добро погледати читав снимак како би се могао створити неки реалнији утисак.
https://youtu.be/b-TKQaqml6k?si=ejPV8Lu1-JqnpzjQ

Наравно, ако имате неке сличне примјере, молим вас да их поставите да их овдје заједно анализирамо.

Sat vremena su otvarali tunel? :zeek:
У питању је представа поводом отварања којој су присуствовале многе угледне личности, изгледа да представа није била за боранију, вјероватно зато што не би сконтали ту профињену умјетност као што ни ја не контам.:D

У питању је представа поводом отварања којој су присуствовале многе угледне личности, изгледа да представа није била за боранију.:D
To je prosto dirljivo, koliko ljudima znači jedan tunel.. :lol: Pogledaću sutra
da se ne bih noćas trzala u snu. Samo sam letimično prošla preko svega.

Имајући у виду помало контроверзно отварање и затварање недавних ОИ, да се осврнемо на још неке помало чудне перформансе приликом неких догађаја. Схватам да умјетници често покушавају привући пажњу кроз провокативности, али ме занима виђење тих представа са религијског аспекта различитих религија.
Ево једног примјера са отварања тунела у Швајцарској.
Коме се неда гледати читав снимак, нека погледа бар скраћену верзију, мада би било добро погледати читав снимак како би се могао створити неки реалнији утисак.
https://youtu.be/b-TKQaqml6k?si=ejPV8Lu1-JqnpzjQ

Наравно, ако имате неке сличне примјере, молим вас да их поставите да их овдје заједно анализирамо.
sve sami rituali demonizam
kao na otvaranju OI
potrebni su ti rituali satani njima

mrzi me da sad analiziram satanizam
ocigledno je puno toga
Имаш ли сличне примјере изведене приликом реализације неких пројеката од опште добробити за људе, ако је позадина то што си навела, шта је циљ, какву поруку шаље и како то утиче на људе без обзира на њихову религијску припадност?

Имаш ли сличне примјере изведене приликом реализације неких пројеката од опште добробити за људе, ако је позадина то што си навела, шта је циљ, какву поруку шаље и како то утиче на људе без обзира на њихову религијску припадност?
Ti si ovo sve pogledao? Mogao bi da opišeš kako je na tebe uticalo.
Ja povlačim reč. Neću gledati. Opet sam na preskok pogledala po
koji sekund i ovo je toliko jezivo da samo ne treba gledati.

Nije to umetnost. Umetnost je kad si kanal za božansku energiju.
Satanizam je kad si kanal za demone.

Ti si ovo sve pogledao? Mogao bi da opišeš kako je na tebe uticalo.
Ja povlačim reč. Neću gledati. Opet sam na preskok pogledala po
koji sekund i ovo je toliko jezivo da samo ne treba gledati.

Nije to umetnost. Umetnost je kad si kanal za božansku energiju.
Satanizam je kad si kanal za demone.
Гледао сам то прије пар година, нисам сигуран да је и овај снимак од сат комплетан, зато сам и поствио овај скраћени од неколико минута да погледате.
Како је на мене утицало, нисам сигуран, нека врста немира, али у исто време и туга због помисли о људској глупости оличеној у бесмислу, схватање да било ко од нас може врло лако упасти у замку свог ума.

Ovo, nikakavo nije. Dalje od prvog minuta mi se nije gledalo koliko je dosadno.

Nego kada budemo otvarali EXPO pa da vide strendzeri šta je show... Ima precednik lično pola dana da igra u gaćama. Dal ce to neko posle tumačiti kao satanizam ili sadizam je nebitno.
Kako ti je dosadno brate mili, kad one čike sa kravatama sa osmehom
i interesovanjem sve posmatraju. Njima se baš sviđa to što gledaju..

Гледао сам то прије пар година, нисам сигуран да је и овај снимак од сат комплетан, зато сам и поствио овај скраћени од неколико минута да погледате.
Како је на мене утицало, нисам сигуран, нека врста немира, али у исто време и туга због помисли о људској глупости оличеној у бесмислу, схватање да било ко од нас може врло лако упасти у замку свог ума.
Nije ni namenjeno tebi. To su rituali kojima se hrane ovi iz publike.
Osnažuju im se ideje. Doslovno se materijalizuju ideje kroz predstavu.
Tome rituali služe. Da uzemlje, ostvare..
Kao što imaš rituale za prizivanje kiše, koje u većini situacija možemo
nazvati dobrim, tako ovi prizivaju svoju realnost u kojima su ljudi
zombirani, obešeni i šta im se već sve tamo dešava..

У питању је представа поводом отварања којој су присуствовале многе угледне личности, изгледа да представа није била за боранију, вјероватно зато што не би сконтали ту профињену умјетност као што ни ја не контам.:D
Буранија за разлику од џет сета, махом не воли сатанизам ... Ти је квака

Back