Molim vas recite mi nesto vise o salmoneli. Koji su putevi zaraze, simptomi bolesti i da li je moguce da neko ima salmonelu u stolici a da to nije ni znao jer nema nikakve simptome?
U medicini 2 i 2 nikada nisu 4, uvek postoji sansa da je nesto drugo i zato se krece sa diferencijalno dijagnostickom procedurom, sumnja na vise bolesti a ispitivanjem se dolazi do krajnje dijagnoze.zvrk_1:ne nadje ja ovde na forumu zdravlje ni jedan topic o salmoneli osim ovog a on ne sadrzi nikakve informacije koje bi meni nesto znacile.
koliko je potrebno dana za terapiju??????????????
osoba je na bolnickoj terapiji vec 11 dana i po rezultatima ima pomaka medjutim po izgledu osobe i njenom stanju se to ni iz daleka nevidi!!!!!!!!!!!??????????
i dalje je prisutna temperatura od 37 do 38 onemocala, bezvoljna, zuta.....
o cemu se ovde radi? doktorka me uverava da je sve u redu, ali sumnja ipak postoji
moze li se desiti u toku terapije da nesto krene naopako????????
Akutni gastroenteritis najčešći je oblik salmoneloze. Simptomi bolesti obično se pojavljuju 12 - 48 sati nakon uzimanja zaražene hrane. Prvi simptomi su zimica, tresavica, vrtoglavica, bol u trbuhu i vrućica koja se penje i do 40°C. Takva povišena temperatura može potrajati i do pet dana. Pojavljuju se i mučnina, povraćanje, grčevi u trbuhu i proljev. Nakon razvoja simptoma bolesti, nastupaju klonulost, žeđ, pospanost, a u težih oblika bolesti bol u nogama, suhoća sluznica. Ti su simptomi rezultat upale sluznice gastrointestinalnog trakta i gubitka tekućine i soli.Imam jedno pitanje> kako raylikovati stoma;ni virus kod deteta od salmonele sa blagim simptomima?
Moja deca su imala muku, povra'anje , malu temperaturu do 38...i sve se zavrsilo za jedan dan.
U obdanistu koje jede hranu iy iste kuhinje kao i moje dete pojavilo se trovanje salmonelom,
Mislila sam da salmonela uvek ide sa visokom temperaturom?
Нема везе што храну припремате само за бебу, салмонела се преноси премо меса, млека, јаја заражених животиња, затим ако сте клицоноша, могли сте и Ви да је заразите.moje dete je pocelo naglo da povraca i isli smo na brzu pomos gde smo bili prebaceni na oddlenije na bolnici i primili smo sisteme nakon 5dana utvrdjeno je da se radi o salmonelu. Nije mi jasno kako je do to doslo jer za nju gotvim zasebnu hranu jer je godinu dana stara a i nemali smo temperaturu i proliv. Molim Vas dajte mi vise informacije u vezi lecenja na ovu bakteriju i duzina perioda koi traje jer sam se puno prepala. Izvinjavam se zbog mog jezika ali ja sam iz Makedonije.