Salamanderovu ženu mnogo pritiskaju

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Mirjana Sanader: Prisluškuju me i kontrolišu 24 sata dnevno
T.S. | 13. 01. 2011. - 08:38h | Foto: AFP | Komentara: 3

Supruga bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, uhapšenog pod optužbom za korupciju, žali se da je novinari, ali i policija i sud, neprestano prisluškuju i da su joj prekršena osnovna ljudska i ustavna prava.

Mirjana Sanader sa suprugom i bivšim premijerom Hrvatske koji se nalazi u zatvoru u Austriji

Mirjana Sanader tvrdi “pod kontrolom smo medija 24 sata dnevno. Ne možemo ući niti izaći iz svoje kuće a da se to ne objavi u medijima. Zbog toga se osećamo kao u svojevrsnom kućnom pritvoru. Kontrolišu čak i u kojoj smo prostoriji upalili svetlo”, objavio je "Jutarnji list".

Mirjana Sanader je optužbe iznela u pismu koje je uputila Hrvatskom helsinškom odboru, saborskom Odboru za ljudska prava i Amnesty Internationalu. Ona se požalila da se njoj i njenoj porodici krše ljudska i ustavna prava, i to ne samo od strane medija, nego i policije i suda. Požalila se i da je prekršena zakonska odredba po kojoj bi postupak protiv njenog supruga morao biti tajan.

U pismu je navela da im je kuća pod policijskim nadzorom, ali da je ipak posebno ogorčena postupcima medija.


“Mediji koriste posebne mikrofone i kamere, pa se u medijima objavljuju čak i naši privatni razgovori. To se dogodilo jednom kad sam nepromišljeno otvorila prozor stana. Koliko je sve daleko otišlo govori i to što su novinari odlazili na fakultet i tražili ocene kćerke Brune i koja predavanja pohađa. A dolazili su čak i na moje radno mesto pokušavajući da uđu na predavanja”, stoji u pismu Sanaderove supruge.

Na četiri stranice pisma Mirjana Sanader je istakla da su ona i ćerka potpuno bespotrebno izložene dugotrajnim sudskim i policijskim radnjama.

“Organi progona su u periodu od 1. do 29. decembra 2010. godine u našem stanu četiri puta vršili službene radnje, a jednom je trajalo do dva sata ujutro. Izloženi smo namjernom šikaniranju, a jedno vrijeme su nas stalno pretresali i kad bi ulazili i kad bi izlazili iz stana. Radi se o svesnom kršenju naših ustavnih prava jer mi nismo okrivljene”, napisala je Mirjana Sanader i navela i incident koji se dogodilo 14. decembra, kad joj službenice Zagrebačke banke na Novoj Vesi nisu dale da podigne platu, zbog blokade računa.

Predsednik Hrvatskog Helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak, rekao je da je već naložio da se provere svi navodi koje je Sanaderova supruga iznela u pismu.

- Deo navoda iz pisma već smo uspeli da proverimo i pokazali su se tačnim. Smatram da slučaj Ive Sanadera treba biti odvojen od njegove porodice - rekao je Zvonimir Čičak i dodao da će javnost biti upoznata o daljim postupcima zaštite privatnosti porodice bivšeg premijera Sanadera.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/228989/Mirjana-Sanader-Prisluskuju-me-i-kontrolisu-24-sata-dnevno

Jadna ona, svi je redom ptitiŠĆU. Nego, šta mislite, da li njoj i Salamanderu može da pomogne ovaj čovek ?

PRVA.jpg


:zskace:
 

Back
Top