Sajt Vlade koštao malo manje od 190.000 evra

Ja koliko sam shvatio, tu je i ta aplikacija za „CRM“ sistem, ne samo prezentacija.

Za takav sistem je potreban i server, i backup podataka, cija cena i pdrzavanje tesko da mogu biti ispod desetak hiljada evra kvalitetni.

u tih 190 hiljada ne ulzi dakle samo programiranje na custom platformi, i dizajn, vec i hostovanje, dakle i bezbednost, a i softver za komunikaciju, dakle cena softvera, hardvera, i odrzavanje svega toga za narednih godinu dana + tiketing

Jeftino brt sve ispod 10mil € je dobro smo prošli.. Čudno mi je to sa u zemlji gde je dbevnica manja od satnice u zapadnim državama imamo tako visoku cenu slaganja sajta..moj je mene kostao 2k evra razumem da je zahtevnije ali da košta 100x više to je malo previše.. Koliko je tu prosipanje para na sve što se dotakne nije ki čudo da je zemlja u k. urcu

Poslednja izmena:
Ja koliko sam shvatio, tu je i ta aplikacija za „CRM“ sistem, ne samo prezentacija.

Za takav sistem je potreban i server, i backup podataka, cija cena i pdrzavanje tesko da mogu biti ispod desetak hiljada evra kvalitetni.

u tih 190 hiljada ne ulzi dakle samo programiranje na custom platformi, i dizajn, vec i hostovanje, dakle i bezbednost, a i softver za komunikaciju, dakle cena softvera, hardvera, i odrzavanje svega toga za narednih godinu dana + tiketing

..Koliko to košta možeš vidjeti kod Kasperskog npr za velike +1000 zaposlenih.. Nije valjda da ste preplatoli?? neko vas zeznuo :) ... A Mračak@..

Poslednja izmena:

U tu cifru od 190.000 najvise ulazi MITO

provizija

Ovako su se pogadjali za sajt :mrgreen: Gosn Svetolik Trpkovic i premijerka Ana Brnabic

..Koliko to košta možeš vidjeti kod Kasperskog npr za velike +1000 zaposlenih.. Nije valjda da ste preplatoli?? neko vas zeznuo :) ... A Mračak@..

****** stručnjaka koji poredi cenu antivirusa za više juzera i sajta za jednu specifičnu instituciju . Ali ti možeš da pomogneš da se cena prepolovi, ako nađeš tamo kodvas u Švecku, ladno al standard, neku vladu koja hoće isti vaki sajt na ćirilici.

****** stručnjaka koji poredi cenu antivirusa za više juzera i sajta za jednu specifičnu instituciju . Ali ti možeš da pomogneš da se cena prepolovi, ako nađeš tamo kodvas u Švecku, ladno al standard, neku vladu koja hoće isti vaki sajt na ćirilici.

Ma Lesi to ti je da imaš bar neke podatake da bi mogao da stvoriš neku okvirnu cenu pa neće moći da prolazi x 1000.. Vidiš Kaspersky radi i za vlade niakava to tajna nije.. Medjutim ono na šta se ja ježim a od čega ti preživljavas je ovo...
"Posao izrade sajta dobila je firma „Effecta solutions“ koja je bila jedini ponuđač na tenderu koji je raspisala Vladina kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu." ...dajte malo provere te cene a i malo kvaoteta pa nećemo valjda da vam, vjerujemo na rec:).... Nemoj samo da kažeš da je to ovo https://www.srbija.gov.rs

Poslednja izmena:
Novi vebsajt Vlade koštao 190.000 evra

Izrada nove internet prezentacije Vlade Srbije koja je prošle nedelje svečano predstavljena, koštala je 22.381.200 dinara, što je malo manje od 190.000 evra.

Selection_205.png

Posao izrade sajta dobila je firma Effecta solutions, koja je bila jedini ponuđač na tenderu koji je raspisala Vladina kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, piše beogradski "Danas".

"Novi portal Vlade Republike Srbije nastao je ne samo zbog potrebe inoviranja dizajna i funkcionalnosti zastarelog, već pre svega kao rezultat promenjenog koncepta kada je reč o odnosu prema građanima. Zahvaljujući CRM sistemu, građani mogu da postavljaju pitanja putem sajta i dobijaju odgovore nadležnih institucija. Upravo zato, predstavlja važan mehanizam u procesu transformacije državne uprave u servis građana. U fokusu sajta su servisi za građane i privredu, a slogan je ‘U službi građana'“, navodi se u odgovorima koje je "Danas" dobio od Vlade.

Prema njihovim rečima, jedna od ključnih karakteristika po kojima se sajt izdvaja, jeste mogućnost čitanja sadržaja na srpskom jeziku pomoću softvera text-to-speech (tekst u govor ili "čitaj mi").

Softver su izradili domaći stručnjaci iz firme AlfaNum iz Novog Sada i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Portal Vlade Srbije je, kako navode, prvi portal vlade u regionu koji je prilagođen slepima i slabovidima.

Javnu nabavku raspisala je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, 23. aprila 2018. godine, a njome je obuhvaćena izrada sajta Vlade, CRM sistema za celu Vladu i tri dodatna sajta.

"Novi sajt je ne samo mesto za predstavljanje Vlade i ministarstava, već i hab za promociju Srbije – potencijala, poslovne klime, turističke destinacije, kulturnih znamenitosti. Na sajtu se takođe nalazi i arhiva audio i video zapisa i elektronskih dokumenata sa sednica Vlade od 2004. godine, kao i arhiv svih Vladinih sajtova od 1998. godine, čime je postignut kontinuitet državne uprave", ističu u Vladi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mogli su mene da pitaju da im sredim za deset puta manje pare.

Evo novog sajta, inače: https://www.srbija.gov.rs/

Цена-Права ситница!
Него,јел ту онај Марјан Ристичевић и Мартиновић,њијове беседе да не улазим џабе :D

Без њија обоје у дуету,искрено се плашим да ће посета ове странице да се сведе на ниво статистичке грешке.

Ne može. Tvoja tema je ocenjena sa GROZNO!

Mora moja.

Ма боли ме бре дупе, што се мене тиче слободно дуплирај сваку тему коју сам ја покренуо, али сада је свима очигледно да ти као модератор лечиш сујету уместо да уређујеш форум у складу с правилником истог.

Lepa cena. Ja ne mogu ni 8 dolara po satu da postignem.
Trebalo bi mi 27000 radnih časova za tu cifru. To mu dođe 1125 radnih dana.

Pa nisi dao mito. Kome treba i koliko treba

- - - - - - - - - -

koliko je to izrazeno u sendvicima sa tunjevinom ?
Nije toliko bitno koliko je kostao posao,bitno je da se na tener javila samo jedna Firma.Ostali koji su i razmisljali da dostave ponudu nisu bili obavesteni, ili im je skrenuta paznja da ne prave ponudu bez potrebe

gde da se jave pa da ga ih pojede mrak....

Kakav mrak? Pa demokratski mrak

Back