Sajt Vlade koštao malo manje od 190.000 evra

комшија

Stara legenda
Poruka
95.254
Na tender za izradu internet prezentacije Vlade Srbije prijavila se samo jedna firma

Sajt Vlade koštao malo manje od 190.000 evra

-Izrada nove internet prezentacije Vlade Srbije koja je prošle nedelje svečano predstavljena, koštala je 22.381.200 dinara, što je malo manje od 190.000 evra. Posao izrade sajta dobila je firma „Effecta solutions“ koja je bila jedini ponuđač na tenderu koji je raspisala Vladina kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

vlada_foto_Stefana_Savic-5-768x433-678x382.jpg

Piše: V.J.12. novembra 2018. 08.00 Izmenjeno: 08.00

„Novi portal Vlade Republike Srbije nastao je ne samo zbog potrebe inoviranja dizajna i funkcionalnosti zastarelog, već pre svega kao rezultat promenjenog koncepta kada je reč o odnosu prema građanima. Zahvaljujući „CRM“ sistemu, građani mogu da postavljaju pitanja putem sajta i dobijaju odgovore nadležnih institucija. Upravo zato, predstavlja važan mehanizam u procesu transformacije državne uprave u servis građana. U fokusu sajta su servisi za građane i privredu, a slogan je ‘U službi građana'“, navodi se u odgovorima koje je Danas dobio od Vlade.

Prema njihovim rečima, jedna od ključnih karakteristika po kojima se sajt izdvaja, jeste mogućnost čitanja sadržaja na srpskom jeziku pomoću softvera text-to-speech („čitaj mi“). Softver su izradili domaći stručnjaci iz firme AlfaNum iz Novog Sada i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Portal Vlade Srbije je, kako navode, prvi portal vlade u regionu koji je prilagođen slepima i slabovidima.

Javnu nabavku raspisala je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, 23. aprila 2018. godine, a njome je obuhvaćena izrada sajta Vlade, „CRM“ sistema za celu Vladu i tri dodatna sajta.

„Novi sajt je ne samo mesto za predstavljanje Vlade i ministarstava, već i hab za promociju Srbije – potencijala, poslovne klime, turističke destinacije, kulturnih znamenitosti. Na sajtu se takođe nalazi i arhiva audio i video zapisa i elektronskih dokumenata sa sednica Vlade od 2004. godine, kao i arhiv svih Vladinih sajtova od 1998. godine, čime je postignut kontinuitet državne uprave“, ističu u Vladi.

- - - - - - - - - -

ИМА СЕ МОЖЕ СЕ! ВЛАСТОДРШЦИ СУ УСПЕШНО ПОКРАЛИ РАДНИКЕ!

I u toj vladi, kao i u svim visestranackim vladama, kao i onim komunistickim od 80tih i dalje rade ljudi koje niko ne bira, ali ih dovode snage kojima smeta jaka srpska drzava.
Postavljeni tako sto sve ono sto je posteno i pametno bude oterano na ovaj ili onaj nacin.

To su inace kriminalci ciji rad ne ispituje ni kriminalno tuzilastvo ni kriminalno sudstvo.

Sve lopovi

Sad znate sto svi trce u Beograd. Tamo se najbolje muzu i sisaju pare iz budzeta....

Mi iz Srbije punim budzet, beogradska budzetska azdaja ga muze i pljacka....

Zato tamo najvise ljudi imaju para u Srbiji

Ne zato sto su najpametniji najvredniji najvise proizvode, vec zato sto se u Beogradu NAJBOLJE KRADE

A da ne pricam da sire lazi preko sajta vlade satro "Gradjani na prvom mestu" "Porodica" itd

A mafija SNS-ovska ukinula majkama sa manje od 18 meseci povezanog staza, porodiljsku nadoknadu

Plus i ovima koji ga imaju, ako majka ode makar mesec dana na trudnicko bolovanje, za taj mesec joj se racuna da je zaradila 0 dinara, pa joj smanjuju dodatno porodiljsku nadoknadu....

I dok za trudnice navodno - nema para, ovamo mafija pravi sajtove za 200.000 evra koji realno kostaju 5000e u vrh glave da se urade u fulu

A da ne pricam da sire lazi preko sajta vlade satro "Gradjani na prvom mestu" "Porodica" itd

A mafija SNS-ovska ukinula majkama sa manje od 18 meseci povezanog staza, porodiljsku nadoknadu

Plus i ovima koji ga imaju, ako majka ode makar mesec dana na trudnicko bolovanje, za taj mesec joj se racuna da je zaradila 0 dinara, pa joj smanjuju dodatno porodiljsku nadoknadu....

I dok za trudnice navodno - nema para, ovamo mafija pravi sajtove za 200.000 evra koji realno kostaju 5000e u vrh glave da se urade u fulu

Gde to imaš sajt po porudžbini za 5000 evra?

Sve lopovi

Sad znate sto svi trce u Beograd. Tamo se najbolje muzu i sisaju pare iz budzeta....

Mi iz Srbije punim budzet, beogradska budzetska azdaja ga muze i pljacka....

Zato tamo najvise ljudi imaju para u Srbiji

Ne zato sto su najpametniji najvredniji najvise proizvode, vec zato sto se u Beogradu NAJBOLJE KRADE

Nece da bidne, vlada nije dosla u tvoje selo da rusi klozet na groblju,
ali su zato arhitekte iz tvoje selendre poslale decu u Beograd da im drze ledja.

To su oni cuveni americki strucnjaci u Srbiji posadili u tvoje dvoriste.

S te vocke jedes bunike....

Poslednja izmena:
Da li je to web sajt ili web aplikacija? Može biti da je taj arhiv zapravo custom-made web aplikacija.
Ako je to web aplijacija napravljena recimo u Angularu sa REST web servisima i sa relacionom bazom sa nekih 100-300 tabela, onda je to ok cena.
Mislim ja sam radio na projektima koji su imali budžet znatno više od 190.000 evra.

Nisam strucnjak za aplikacioni SW, ali ipak mogu da racunam na racunaljku.

Ako je ovaj G-din Име и презиме Александар Лекић ЈМБГ 2807975710082 sam u firmi, i recimo da je uradio outsorsing podizvodjacima u Novi Sad, sledece je tacno:

Placao ih po 6 evra sat za uslugu preko agencije, to znaci da je jedan web designer dobijao za prosecan posao oko 1000 evra mesecno. Za sumu od 190K, to je nekih 17 godina rada za jednog web desgnera. Ili godina dana za 17 ljudi. Ili pola godine za 34ro ljudi. :think:

Ja sada ne mogu da procenim da li taj rad toliko vredi, ali vi cete (neki koji rade taj posao) znati! :mrgreen:

_nobody_

Nisam strucnjak za aplikacioni SW, ali ipak mogu da racunam na racunaljku.

Ako je ovaj G-din Име и презиме Александар Лекић ЈМБГ 2807975710082 sam u firmi, i recimo da je uradio outsorsing podizvodjacima u Novi Sad, sledece je tacno:

Placao ih po 6 evra sat za uslugu preko agencije, to znaci da je jedan web designer dobijao za prosecan posao oko 1000 evra mesecno. Za sumu od 190K, to je nekih 17 godina rada za jednog web desgnera. Ili godina dana za 17 ljudi. Ili pola godine za 34ro ljudi. :think:

Ja sada ne mogu da procenim da li taj rad toliko vredi, ali vi cete (neki koji rade taj posao) znati! :mrgreen:

_nobody_

A amotrizacija, a repromaterijal? Sve to košta.

Back