Sahranjivanje zivih ljudi greskom je mnogo cesce nego sto se misli

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.504
Citam ovo:

"Rosanhela proglašena je mrtvom 28. januara, a sutradan je sahranjena. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini groblja na kome je sahranjena, 9. februara javili su njenim rođacima da se iz groba čuju vriska i udarci.

Dok su oni stigli da otvore grob, Rosanhela je preminula. Njeno telo je bilo drugačije okrenuto i još uvek toplo, a imala je i povrede po glavi i rukama, za koje se pretpostavlja da su nastale prilikom pokušaja da izađe napolje.

Porodica veruje da je greškom proglašena mrtvom i zbog toga su incident prijavili policiji."

Ovo je samo jedan slucaj u moru slucajeva kada je greskom sahranjena ziva osoba.

99% takvih slucajeva se nikada ne ostkrije jer sahranjeni se ugusi ili umre kada shvati da je u sanduku ili ne moze da da nikakav znak da ga sapsavaju.

U mnogim porodicnim grobnicana su nadjeni kostuiri koji su bili van sanduka kada je grobnica posle koju deceniju bila otvorena.

Klinicka smrt je cesta pojava, a takodje i OBAMRLOST tela od jakih lekova koji se danas u medicini primenjuju.

Potrebno je hiotno nacio SIGURNIJI METOD da se proveri da li je naka osoba zasuta mrtva ili je samo obamrla i svela na minimum svoje zivotne funkcije.

Citam ovo:

"Rosanhela proglašena je mrtvom 28. januara, a sutradan je sahranjena. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini groblja na kome je sahranjena, 9. februara javili su njenim rođacima da se iz groba čuju vriska i udarci.

Dok su oni stigli da otvore grob, Rosanhela je preminula. Njeno telo je bilo drugačije okrenuto i još uvek toplo, a imala je i povrede po glavi i rukama, za koje se pretpostavlja da su nastale prilikom pokušaja da izađe napolje.

Porodica veruje da je greškom proglašena mrtvom i zbog toga su incident prijavili policiji."

Ovo je samo jedan slucaj u moru slucajeva kada je greskom sahranjena ziva osoba.

99% takvih slucajeva se nikada ne ostkrije jer sahranjeni se ugusi ili umre kada shvati da je u sanduku ili ne moze da da nikakav znak da ga sapsavaju.

U mnogim porodicnim grobnicana su nadjeni kostuiri koji su bili van sanduka kada je grobnica posle koju deceniju bila otvorena.

Klinicka smrt je cesta pojava, a takodje i OBAMRLOST tela od jakih lekova koji se danas u medicini primenjuju.

Potrebno je hiotno nacio SIGURNIJI METOD da se proveri da li je naka osoba zasuta mrtva ili je samo obamrla i svela na minimum svoje zivotne funkcije.

Najsigurniji metod za koji sam čuo je onaj iz romana Pukovniku nema ko da piše
gde glavni junak izražava želju da mu pre sahrane odsekiu glavu.

A možda i nije iz tog romana, davno sam to čitao, zaboravio sadržaj romana ali ta
želja mi je ostala u pamćenju.

ovo je razlog zasto ne mogu da verujem nekom dr koji proglasi klinicku smrt i odobri ``umrlog`` za donora za vadjenje organa
mi samo ljudi, nismo bogovi

neko se gore nasalio, ali zaista mislim da je danas u redu da se osoba sahrani sa mobilnim telefonom
to je jedini nacin da se sprece ovakve strahote sahranjivanja zivih

Ti stvarno mislliš da iz onakvog tesnog kovčega, sa pokrovom oko tela možeš da izabereš broj i telefoniraš?

Na zapadu bogati stavljaju ZVONCE u sanduk da moze "pokojnik" da zazvoni ako dodje sebi nakon sto je ukopan.

- - - - - - - - - -

pa ja ne mislim da taj neko treba da cetuje
ali da se sahrani sa mobilnim u ruci na kome je memorisan broj porodice, u takvoj situaciji ne treba ne znam koliko prostora

Jednom se jedan tako javio, pa su ga spasli!

Bez sale, citao sam pre neku godinu o tome!

Citam ovo:

znaci sahranjena 29 januara bila ziva sanduku do 9 frebruara-11 dana? da zanemarimo hranu koju nije imala, pa cak ni vodu... u sanduku je imala vazduha za maksimalno 24 sata, pri cemu je i da je tako zbog ubrzanog disanja, vazduh iz sanduka potrosila za 6-8 sati. obicna glupost.

znaci sahranjena 29 januara bila ziva sanduku do 9 frebruara-11 dana? da zanemarimo hranu koju nije imala, pa cak ni vodu... u sanduku je imala vazduha za maksimalno 24 sata, pri cemu je i da je tako zbog ubrzanog disanja, vazduh iz sanduka potrosila za 6-8 sati. obicna glupost.

Није жива сахрањена 29. већ сутрадан, 30. шоферчино, научи да читаш...:lol:

Није жива сахрањена 29. већ сутрадан, 30. шоферчино, научи да читаш...:lol:

znaci koliko pise- shranjena je 29 januara a 9 februara je javljeno da vristi iz groba. zasto me toliko mrzis? :D

niko me u zivotu nije toliko mrzeo kao ti. a i ne poznajem te. da li je u tebi usadjena neka mrznja prema celom svetu ili samo prema meni?

da je u postu pisalo 9 februara su javili da se iz GROBA CULA vriska i udarci... kapiras?

Poslednja izmena:
Potvrdjeno je da su ljudi sahranjivani zivi,t.j. da su se budili u sanducima posle zatrpavanja.To je dokazano kod mene u mestima gde su se selila groblja zbog povrsinskog kopa uglja Kolubara.nekada su to dolazili slovenci,jer su jedini imli tu firmu za preseljenje groblja.Posto su ostaci vadjeni iz drvenih sanduka,koji su istrulili i prebacivani u metalne sanduke.Videlo se u mnogo grobova da su polozaji mrtvih bili u drugom polozaju,(zgrceni,na strani).to su utvrdili ljudi i patolog koji je radio eshumaciju tela..naravno svezije sahranjene nisu otvarali,jer su sanduci bili ocuvani,pa su tako i premestani.Ko zna koliko je i tu bilo takvih slucajeva.

Citam ovo:

Boze Blajbi o cemu ti razmisljas. Ne citaj svasta, samo ces neku fobiju da navuces.
Ja sam tako citala svasta pa sam navukla strah od totalne anestezije, da ne dodje samo do fizickog komiranja a da mozak ostane u budnom stanju.

Mani se takvih tema...:cmok2:

Komšinica je umrla u svojoj kući, lekar je bio i konstatovao smrt. Žene iz njene kuće su je okupalje, očešljale i obukle i sele da skuvaju kafu dok ne dođe auto koji će je odvesti u kapelu. Srećom pa su ostavile otvorena vrata, jer se baka, nakon svega, uspravila i pitala "a gde je meni kafa" ... možete misliti koji je to bio šok. Srećom pa je oživela pre nego što je odvedena u kapelu, da se tamo probudila verovatno bi joj srce stalo od straha. To je bilo devedesetih, a ona je poživela do pre par godina, umrla je u dubokoj starosti.
Dakle, nije nemoguće da lekari pogreše. Samo je upitno da li je to slučajno ili namerno, s obzirom na ovom zakonu o automatskom donorstvu.

Komšinica je umrla u svojoj kući, lekar je bio i konstatovao smrt. Žene iz njene kuće su je okupalje, očešljale i obukle i sele da skuvaju kafu dok ne dođe auto koji će je odvesti u kapelu. Srećom pa su ostavile otvorena vrata, jer se baka, nakon svega, uspravila i pitala "a gde je meni kafa" ... možete misliti koji je to bio šok. Srećom pa je oživela pre nego što je odvedena u kapelu, da se tamo probudila verovatno bi joj srce stalo od straha. To je bilo devedesetih, a ona je poživela do pre par godina, umrla je u dubokoj starosti.
Dakle, nije nemoguće da lekari pogreše. Samo je upitno da li je to slučajno ili namerno, s obzirom na ovom zakonu o automatskom donorstvu.

Постоји у медицини феномен који се зове мала смрт (minima mortis) и подразумева да се електрични потенцијали у ћелијама организма толико спусте да ниједан уређај (ЕКГ, ЕЕГ) не може да их региструје. Тад може да се направи грешка. Али је то вансеријски ретко.
Постоји и стање које се зове привидна смрт (vita minimae) кад су виталне функције сведене на минимум (не палпира се пулс, нечујно дисање, не чују се откуцаји срца)- тад мртвозорник може направити пропуст, међутим у овој ситуацији ЕКГ и ЕЕГ могу да региструју потенцијале.
Оба феномена не трају дуже од 48 сати.
Можда зато постоји веровање у народу да мртвака не треба сахрањивати 48 сати.

Morace da se sahranjuju sa mobilnim telefonima, just in case.

I da porodice budu sa lopatama na gotovs.

Sva shala na stranu, grozan nacin da se umre.

ajde da se malo našalimo, znate onaj vic kad su dedu sahranili sa mobilnim telefonom a unučad izvadila karticu<?

i kad je ubrzo umro dedin drugar, komšija, deca poslala ocu, dedinom sinu, sms:

pošalji po komšiji punjač za telefon :hahaha:

- - - - - - - - - -

otac obamro :hahaha:

- - - - - - - - - -

apropo teme, i kad se neko sahrani posle 48 sati to ne znači da je sigurno mrtav, a suprotno je nemoguće dokazati jer je zakopan.........

- - - - - - - - - -

neko vreme su u engleskoj, upravo zbog toga, sahranjivali ljude u kovčege koji su imali kanapče koje je vodilo do zvonceta zakačenog na krstaču

pa ako se tzv umrli probudi on lepo zvoni :roll:

Back