Saga se nastavlja

Poruka
4.285
Nekad su se potkradale drzavne firme i to su radili direktori,sefovi i neki njihovi saradnici iz radnicke klase.
Onda su te firme tako pokradene prodate privatnicima za male pare sto je i normalno(znaci nije kriva Evropa,DS ili jevreji:lol:).
Danas u privatnim firmama ta saga se nastavlja.
I onda kad privatnik zatvori firmu dobija epitet anti-srbina.
Zasto je to tako?
Nasledje komunizma ili mentalitet?:think:

Nekad su se potkradale drzavne firme i to su radili direktori,sefovi i neki njihovi saradnici iz radnicke klase.
Onda su te firme tako pokradene prodate privatnicima za male pare sto je i normalno(znaci nije kriva Evropa,DS ili jevreji:lol:).
Zasto je to tako?

Sta li je pisac hteo da kaže? ...... Nema tu dragi moj ni mentaliteta ni komunizma.... već nesposobnosti vlasti.... kada vlast bude sposobna i napravi valjan pravni okvir i zakone koji će moći da se primenjuju te očisti kriminalce iz svojih redova .... tada neće biti nikakvih problemima da se razbije pljačka na svim nivoima .....prosto kao pasulj ....a ti sada vidi ko je i sad i već godinama na vlasti ....

Zasto je to tako?

vidiš tvoje pitanje treba razmotriti sa svih strana
zašto je taj privatnik kupio tako okradenu fabriku-firmu
da nije možda bio tu zapošljen sa nekom funkcijom
možda je baš on pokrao tu fabriku
možda je sve to uradio da bi je baš on kupio u takvom stanju
ako je on učestvovao u krađi trebalo mu je vreme da to rasproda
kada je sve to legalno prodao onda je zatvorio fabriku
otpustio ljude
zato je dobio ime anti srbin :ok:

Zasto je to tako?
To se verovatno svaki strani placenik bre pita!:aha:

Sta li je pisac hteo da kaže? ...... Nema tu dragi moj ni mentaliteta ni komunizma.... već nesposobnosti vlasti.... kada vlast bude sposobna i napravi valjan pravni okvir i zakone koji će moći da se primenjuju te očisti kriminalce iz svojih redova .... tada neće biti nikakvih problemima da se razbije pljačka na svim nivoima .....prosto kao pasulj ....a ti sada vidi ko je i sad i već godinama na vlasti ....

I vlast i kriminalci u njenim redovima dolaze iz naroda.

Nije normalno da firme budu prodate za male pare, ispod svake vrednosti!!!
Firma u kojoj su radili moji cale i keva (gradski prevoz) je prodata gotovo u bescenje... 20ak autobusa, 2 ogromne hale, parkinzi, ogromna upravna zgrada...
Danas gradom prevoz obavljaju tri kombija (istog tog privatnika koji je kupio pomenuto preduzece), niti postoji red voznje, niti telefon da se informises kad polazi/dolazi... jednostavno izadjes na stanicu, i cekas... pa kad naidje.
U halama nije ostalo nishta, vecinu mashina i alata su pokrali lokalni lopovi, a u upravnoj zgradi su polomljena stakla, kroz koja je pochelo da raste siblje i loza.
Meni tu nishta nije normalno ni prirodno...
I shto se mene tiche, drustvena preduzeca u socijalizmu su bila keva u poredjenju sa ovim danas!

Zasto je to tako?

Нешто ту није логично.Ако су покрадене фирме продате приватницима зашто држава није урадила ништа како би прво спречила крађу а друго казнила починиоце.Једини разлог који је логичан је тај да су иза пљачки стајале поједине владајуће политичке партије кје су све то мирно посматрале.Не може се рећи фирме су покрадене а нико није крив.За сваки крађу неко је одговоран а влада је сама по себи одговорна,пошто је задужена да води бригу о предузећима.Друга ствар.Продајом ојађених фирми ништа се није решило а створила се слика да свака покрадена фирма мора бити продана уместо рехабилитована.Недавно је објављен податак да је у Србији свака четврта приватизација пропала и нико жив да покрене питање одговорности !

Nije normalno da firme budu prodate za male pare, ispod svake vrednosti!!!
Firma u kojoj su radili moji cale i keva (gradski prevoz) je prodata gotovo u bescenje... 20ak autobusa, 2 ogromne hale, parkinzi, ogromna upravna zgrada...
Danas gradom prevoz obavljaju tri kombija (istog tog privatnika koji je kupio pomenuto preduzece), niti postoji red voznje, niti telefon da se informises kad polazi/dolazi... jednostavno izadjes na stanicu, i cekas... pa kad naidje.
U halama nije ostalo nishta, vecinu mashina i alata su pokrali lokalni lopovi, a u upravnoj zgradi su polomljena stakla, kroz koja je pochelo da raste siblje i loza.
Meni tu nishta nije normalno ni prirodno...
I shto se mene tiche, drustvena preduzeca u socijalizmu su bila keva u poredjenju sa ovim danas!

То ти је слика и прилика и уједно циљ приватизације у Србији.Продати што више предузећа у што краћем временском року ономе ко понуди најбољу провизију.А то шта ће нови власник да учини са предузећем и запосленима у њему их неинтересује.Они у њима нит су радили нити ће радити.

Back