Sada i Gmail ima plave kvačice za verifikovane naloge

acabg

Elita
Poruka
18.493
Kompanije, koje su verifikovale svoj identitet kroz postojeću BIMI funkciju automatski dobijaju logo za verifikaciju.

Gmail će početi da prikazuje prepoznatljivu plavu kvačicu pored imena pošiljaoca sadržaja, kako bi se označio njegov verifikovani identitet.

U blog objavi Google je istakao da bi funkcija trebalo da pomogne korisnicima da odrede da li imejl poruka stiže od strane legitimnog izvora ili prevaranta.

Plave kvačice za verifikaciju su nadogradnja postojeće Brand Indicators for Message Identification (BIMI) funkcije u Gmailu. Ovo od kompanija zahteva da autentifikuju logo brenda koji koriste jer bi njihov avatar koji koriste trebalo korisnicima da da do znanja da logo zaista pripada toj kompaniji.

Google ističe da autentifikacija imejla može da pomogne i korisnicima i bezbednosnim sistemima da idrntifikuju i zaustave spamovanje, kao i da pomognu pošiljaocima poruka da učvrste poverenje u svoj brend.

Plave kvačice biće vidljive svim korisnicima personalnih Google naloga, svim Google Workspace korisnicima, kao i korisnicima nasleđenih G Suite naloga.

Iz kompanije Google su istakli da krajnji korisnici ne moraju ništa da preduzimaju, dok zainteresovani administratori mogu da postave BIMI i dobiju Verified Mark Certificate (VMC) za logo svog brenda.


Now Gmail has blue verified checkmark icons too https://t.co/MreL7uaWQI pic.twitter.com/RUMZYJQckN
— The Verge (@verge) May 3, 2023

https://www.b92.net/tehnopolis/vesti/sada-i-gmail-ima-plave-kvacice-za-verifikovane-naloge-2328664
 
twlc.png
 

Back
Top