Masa jugoslovenskih Hrvata su bili ustase. Sto nisu sve njih proterali u Australije i Amerike? Masa Srba su bili u raznim nepartizanskim formacijama koje su partizani optuzivali za kolaboraciju. Zasto onda Srbi nisu proterani iz Jugoslavije u Australije, Evrope i Amerike? Masa Madjara je podrzavala Hortija. Zasto Madjari nisu proterani? Masa Makedonaca je podrzavala bugarske fasiste. Zasto Makedonci nisu proterani iz Jugoslavije? Masa Bosnjaka je podrzavala Handzar. Zasto oni su proterani iz Jugoslavije? Masa Crnogoraca iz stare CG je podrzavala Drljevica i Italijane. Zasto se Cetinje onda nije etnicki ocistilo? Masa Albanaca je podrzavala baliste, veliku Albaniju i Italiju. Zasto nisu proterani Albanci sa Kosova iz MKD? Kakav je to argument da se kazni ceo narod? Na sta lici taj sovinizam. To sto su partizani uradili Banatu, Istri, Dalmaciji, Severnoj Sloveniji, to je neoprostiv greh. Ono sto su radili demokratama, antikomunistima, imucnim ljudima (nemoj mi samo reci da se svako obogatio neposteno). Bruka i sramota . Hoces da ti kazem zasto su proterali Nemce i Italijane? Zato sto su to bile najbogatije populacije u Jugoslaviji. Bilo je slast oteti im imovinu i dati lumpelproleterijatu i drzavi. Eto, to je cela istina. Da je prica o saradnji citavih porodica sa okupatorima, vecina stanovnika bivse Jugoslavije bi morala da pakuje kofere. Partizanski pokret je postao zlocinacki krajem rata i par godina posle rata - transformisao se u regularnu armiju (mislim da je 1948. zavrseno komunisticko etnicko ciscenje Nemaca i Italijana). Ne mogu sada da se setim, ali cini mi se da je poslednji komunisticki logor za banatske nemacke civile radio do '48. Nemoj me drzti za rec, da li je najveci bio kod Knicanina (ex Rudolfsgnad) ili Molina (ex Molindrofa). Bilo ih je vise.