Sad Tito da ustane jel bi prešli u KPJ?

449492162_502355725688674_4012091368707652811_n-jpg.1591536

Jugoslovenska štampa slavodobitno je svoje čitaoce obaveštavala o izvozu popularnog jugoslovenskog Fiće u Veliku Britaniju ali pritom im je uskratila celovitu informaciju.

Celovita infomacija trebalo je da glasi je u odnosno vreme u VB u velikom broju prodavan amerčki Ford LTD i svaki kupac toga automobila dobijao je jugoslovenskog Fiću kao poklon,Poklon iznenađenje.
Fića je bio skriven u gepeku Forda.
origin-5228.jpg

Jugoslovenska štampa slavodobitno je svoje čitaoce obaveštavala o izvozu popularnog jugoslovenskog Fiće u Veliku Britaniju ali pritom im je uskratila celovitu informaciju.

Celovita infomacija trebalo je da glasi je u odnosno vreme u VB u velikom broju prodavan amerčki Ford LTD i svaki kupac toga automobila dobijao je jugoslovenskog Fiću kao poklon,Poklon iznenađenje.
Fića je bio skriven u gepeku Forda.
А да ли су и социјалистички станови били инфериорни у односу на америчке станове?Ти си се ширио у 2 социјалистичка стана, могао би да нам објасниш како и ти станови нису ништа ваљали и да је на Флориди било 100 пута бољих станова.

Да ли је и твоја диплома била инфериорна у односу на америчке?

• Haha
Reactions: PA8
Комунисти??? Нека хвала. Они су упропастили српски народ. Поготово у Србији и Црној Гори. Република Српска се поприлично очистила од комунизма колико сам приметио

Имали су рат за опстанак.

Када Србија буде имала рат за опстанак и ми ћемо се овде прочисти и ослободити оних који су је узурпирали 1944.г.

Имали су рат за опстанак.

Када Србија буде имала рат за опстанак и ми ћемо се овде прочисти и ослободити оних који су је узурпирали 1944.г.
Ма какав црни рат за опстанак!!! Они су се борили за голу власт и пљачку, мили брате

Глупост

Ништа ти не мењаш изборима.

Суштинска промена је настала 1804 и 1944, чак ни 2001, није нека значајна промена као 1903 и 1918.

Само робови не капирају да се изборима бира између 2 иста
Па нико и не жели те корените системске промене, да се враћа у комунизам, феудализам, анархију или не знам који још систем ... да желе бар 10% људи би нашло странку која би заступала те интересе.
Људи желе капитализам и то је то.

Е сад разлика је да ли неко види да се Београд неправилно разбија деценијама и да жели то да промени, да ли неко мисли тотално другачије итд.

Чак и да нас Руси ослободе запада, опет систем остаје капиталистички.

Trebas biti vrlo zao, naivan ili neobrazovan da udjes u jednu stranku totalitarne ideologije kao sto je KPJ. Komunizam ne moze drugacije da se ostvari osim krsenja ljudskih prava. Socijalizam i komunizam ne forsiraju najbolje u drustvu, pa drustvo stagnira. Gusi privatnu inicijativu, slobodu izrazavanja i trziste.
Кина је пример да комунизам није способан да направи економски напредак у некој земљи. Они су покушавали и покушавали и дигли руке и прешли на капитализам. Извукли су из беде милионе Кинеза и временом престигли С.А.Д. у неким економским параметрима.
Комунизам су задржали у политичком систему и то има неке предности, јер немаш проблема са опозицијом и националним мањинама које супротна страна може финансирати.
Слобода изражавања није толико битна, она у Кини постоји, али је ограничена више него код нас у Европи.

Ево видимо да је капитализам избацио све најбоље на површину и да смо као друштво силно напредовали.
Није нама крив капитализам. То је као да добијеш рецепт за прављење торте, а ти нећеш да прочиташ рецепт до краја, него радиш донекле тачно, а даље онако офрље.

Шта је онда алтернатива коју ти нудиш ? Комунизам, који Срби мрзе, јер да воле ту идеологију, гласали би за Јошку, а не да освоји хиљаду гласова.

Masa jugoslovenskih Hrvata su bili ustase. Sto nisu sve njih proterali u Australije i Amerike? Masa Srba su bili u raznim nepartizanskim formacijama koje su partizani optuzivali za kolaboraciju. Zasto onda Srbi nisu proterani iz Jugoslavije u Australije, Evrope i Amerike? Masa Madjara je podrzavala Hortija. Zasto Madjari nisu proterani? Masa Makedonaca je podrzavala bugarske fasiste. Zasto Makedonci nisu proterani iz Jugoslavije? Masa Bosnjaka je podrzavala Handzar. Zasto oni su proterani iz Jugoslavije? Masa Crnogoraca iz stare CG je podrzavala Drljevica i Italijane. Zasto se Cetinje onda nije etnicki ocistilo? Masa Albanaca je podrzavala baliste, veliku Albaniju i Italiju. Zasto nisu proterani Albanci sa Kosova iz MKD? Kakav je to argument da se kazni ceo narod? Na sta lici taj sovinizam. To sto su partizani uradili Banatu, Istri, Dalmaciji, Severnoj Sloveniji, to je neoprostiv greh. Ono sto su radili demokratama, antikomunistima, imucnim ljudima (nemoj mi samo reci da se svako obogatio neposteno). Bruka i sramota . Hoces da ti kazem zasto su proterali Nemce i Italijane? Zato sto su to bile najbogatije populacije u Jugoslaviji. Bilo je slast oteti im imovinu i dati lumpelproleterijatu i drzavi. Eto, to je cela istina. Da je prica o saradnji citavih porodica sa okupatorima, vecina stanovnika bivse Jugoslavije bi morala da pakuje kofere. Partizanski pokret je postao zlocinacki krajem rata i par godina posle rata - transformisao se u regularnu armiju (mislim da je 1948. zavrseno komunisticko etnicko ciscenje Nemaca i Italijana). Ne mogu sada da se setim, ali cini mi se da je poslednji komunisticki logor za banatske nemacke civile radio do '48. Nemoj me drzti za rec, da li je najveci bio kod Knicanina (ex Rudolfsgnad) ili Molina (ex Molindrofa). Bilo ih je vise.
То је била одлука САД, УК и СССР-а да се немачка мањина депортује из Чешке, Пољске, Југославије.То је први разлог.

Други разлог је недостатак хране, фолксдојчери су имали велика пољопривредна имања, а већина радно способних фолксдојчера је евакуисана од стране Вермахта, и остали су углавном старији, болесни, деца итд.У таквој ситуацији, било је немогуће организовати адекватну обраду фолксдојчерских имања, а глад је претила.Немци су однели све што се могло однети приликом повлачења, а летину коју нису могли однети, уништавали су.

• Haha
Reactions: PA8

Back